Секонд-хенди в Ужгороді перевірили на дотримання карантину (ВІДЕО)

Поліцейські разом із працівниками Держпродспоживслужби відвідали магазини вживаного одягу на вулиці Швабській, площі Петефі та в Новому районі. Зайшли також у секонди на площах Корятовича і Фединця.

Секонд-хенди в Ужгороді перевірили на дотримання карантину (ВІДЕО)

Першим перевірили секонд-хенд на другому поверсі будівлі на площі Фединця. Інспектор Микола пише зауваження: перед входом відсутні позначки дистанції. Всередині можуть перебувати до 20 людей: одна на 10 квадратних метрів і в масці. Продавці мають і в рукавичках. Поліна, яка обслуговує клієнтів, із зауваженнями погоджується: "Для мене це теж безпека. Я теж не хочу хворіти. Люди не хочуть іноді одягати маски. Ми їм пропонуємо одягати одноразові рукавички — теж не ходять одягати. Більшості виходить це пояснити, але всіх не змусиш це зробити."

Покупці розповіли, що до таких перевірок ставляться добре: усі люди в масках, дистанцію тримають. Покупчиня Ніна Щербей вважає, що такі перевірки потрібні: "Звідки ми знаємо, де що є? Руки треба обробляти дезінфекторами. Я заходжу — мию руки і коли виходжу, то теж мию".

Крім цього магазину, перевірили секонд-хенди поруч — на площі Корятовича. На дверях розміщене нагадування про правила безпеки під час коронавірусної інфекції. Інспектори стежили, чи вимірюють собі працівники температуру тіла перед початком роботи. Продавчиня магазину Марія Малош розповіла, що температурний скринінг проводять лише для персоналу магазину: "Загалом можуть бути 28 людей на 2 поверхи. Ми прибирали кожні 3 години, бо це треба робити. Прибирання шкафчиків, ручок на дверях, прилавок обов’язково."

Під час перевірок нині не виписали жодного штрафу в секонд-хендах на площах Корятовича і Фединця. Інспектори обмежуються попередженнями та рекомендаціями. Поліцейський Микола Гряділь каже: "Як правило, якщо ми зауваження робимо і людина свідома, то ми не йдемо з нею на конфлікт."

Начальниця відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Людмила Коломоєць розповіла, що під час перевірок акцентують увагу на дотримання соціальної дистанції, кількості відвідувачів (одна людина на 10 кв. м): "Повинні бути антисептики при вході, працівники мають кожні 2 години проводити вологе прибирання приміщень, кошиків, камер схову, провітрювати приміщення щодвігодини."

За словами інспекторів, за відмову відвідувачів одягати маски в громадському місці передбачений штраф від 17 тисяч гривень. Для працівників і власників закладів за недотримання протиепідемічних заходів — від 34 тисяч.

Суспільне Закарпаття, Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
08 липня 2020р.

Теги: секонд-хенди, перевірка, правила, карантин

Коментарі

До влади 2020-07-08 / 22:06:30
Не в Ужгороді потрібно робити перевірки дотримання карантинних заходів, тут більш=менш люди свідомі. Шановні перевіряючі та інші борці із COVID-19, поїдьте у Міжгіря, у вас волосмся стане дибки! Нещодавно сама переконалась у цьому, відвідавши декілька торгових точок у центрі цього райцентру. Там не знають, що таке карантин, або начхали на себе і всіх нас, при тому, що райлікарня забита хворими на "корону". Жодної продавчині у масці, жодного покупця у масці, антисептик там ніколи і не був. У Колочаві гучно гуляють весілля на 500 чол., храмове свято збирає тисячі вірників, а контролю за постановами уряду та закликами чиновників похоже не було і немає.
Із таким ставленням до пандемії як людей так і влади ми ніколи не виліземо із червоної зони неблагополучних країн. Декілька місяців тому комісія із області виїзджала на міжгірщину вивчати феномен відсутності у районі хворих на COVID-19. Зараз ситуація вимагає відвідати цей район вдруге.

В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
/ 7У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
В Ужгороді організували акцію "Фото з Патріотичним Янголом"
/ 1Прем'єр Словаччини фіцо зустрінеться з главою українського уряду Шмигалем у середу в Ужгороді
На Закарпатті суд виніс вирок чоловіку за підозрою у зґвалтуванні жінки з інвалідністю
Закарпатці відвідали могили родичів у День пам’яті померлих
В Ужгороді 27 закладів середньої освіти змінили тип та назву
/ 1Прототипом 61-ї мініскульптурки в Ужгороді став полеглий на війні екскурсовод Тарас Гайдук
/ 1Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
/ 7Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
У Кам’янському на Берегівщині працює денний центр допомоги постраждали від домашнього насильства
У Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові кількох груп
Учні Ужгородського класичного ліцею долучилися до Всеукраїнського уроку єдності
/ 4Кошенята, над якими знущалися дівчата на Тячівщині, – під наглядом ветеринара
"Українська академія лідерства" провела в Ужгороді акцію для підтримки ЗСУ
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
На Мукачівщині провели йога-ретрит "Мистецтво самопізнання"
В Ужгороді актори Донецького театру представили свою 8 виставу
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
На Закарпатській обласній станції переливання бракує крові усіх груп
На Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові усіх груп
На Закарпатті проводять екскурсії з сурдоперекладачем для людей, які втратили слух
Три роки в Мукачеві виготовляють титанові імпланти
В Ужгороді відбудеться українсько-німецька зустріч письменників "Міст з паперу"
» Всі записи