Великий Березний створює ОТГ, в яку увійде 4 навколишніх села (ВІДЕО)

Відповідне рішення було прийнято одноголосно на позачерговій сесії Великоберезнянської селищної ради після позитивного розпорядження голови Закарпатської ОДА Ігоря Бондаренка.

Великий Березний створює ОТГ, в яку увійде 4 навколишніх села (ВІДЕО)

Згідно з рішенням, громади селища Великий Березний, сіл Розтоцька Пастіль, Костева Пастіль, Бегендецька Пастіль та Руський Мочар Розтоцько-Пастільської сільської ради об’єднуються у Великоберезнянську територіальну громаду з адміністративним центром у селищі Великий Березний.

Ще у січні 2017 року розпочали процес добровільного створення громади із центром у селищі Великий Березний. Та вже на позачерговій сесії Великоберезнянської селищної ради, після позитивного розпорядження голови Закарпатської ОДА ухвалили рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад», згідно з яким громади селища Великий БерезнийВеликоберезнянської селищної ради, сіл РозтоцькаПастіль, КостеваПастіль, БегендецькаПастіль та Руський Мочар Розтоцько-Пастільської сільської ради об’єднуються у Великоберезнянську територіальну громаду з адміністративним центром у селищі Великий Березний.

За розрахунками даних минулих років вже вдалося підрахувати фінансову перспективу такого об’єднання. Та важливо розуміти, що тепер з’явиться і більше проблемних питань, на які ці фінанси треба витрачати.

Якщо говорити про те, наскільки ці села є перспективними, то вже вдалося поспілкуватись із сільськими жителями та дізнатись, які проблеми для них потребують першочергового вирішення. Наразі ж ще одним важливим питанням в ОТГ є проведення виборів.

Поки що у громаді будуть вирішувати нагальні питання, а чого очікувати від майбутніх виборів, і що найголовніше, до яких результатів вони приведуть – покаже час.

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
21 вересня 2019р.

Теги: села, громада

Коментарі

до юра 2019-09-24 / 00:01:49
ті всі відмови то проект шукаля кирлика шелемона. виграєме вибори в Березному. А потом всі села приєднаємо. Прав Симочко в тому,що воював проти цього союзу. Бо реально район пропадає. 80 проц. доходу сідає в селищі. Що тоді робити з школами, садиками, бібліотекаии, амбулаторіяии, фапами у тих громадах слабших. Закривати? Бо ні мала громада на них не заробить. Закрийте школу у селі і села нема. Молодеж буде шукати шось краще. Нихто не очікував, що М.Березний піде в Дубринич. Навірно щоб зберегти що є в районі треба максимум дві громади. А громада в межах району то є ще краще!

Група "Рейтинг" 2019-09-23 / 17:13:18
Під час соціологічного опитування, яке відбулося з 14 по 18 вересня 2019 року, довіра до теперішнього голови Кирлика Б.Ю. 3%, недовіра 84%, і важко сказати 13%.

До просто так 2019-09-23 / 14:24:10
Це сьогодні добре живеться Кирлику зі збільшення податку на майно, а завтра коли він небуде головою, а він таки не буде бо про його крадіжки грошей з бюджету хіба що безграмотний незнає, то як цікаво він буде платити податки за Термачув, за землю бувшої прокуратури що напроти парку, за цю землю яку він нехоче віддати учасникам АТО для будівництва і ще багато інших об"єктів, яких прихватизував за час його правління, а людям лише замилює очі який він господар, а з цього господарства він краде собі в кишені чималі гроші що навіть Березнянам і не снилось. Скажіть хто з виборців Кирлика може купити собі квартири за кордоном? І за які зароблені кошти, він що на заробітках працював чи бізнес у нього успішний? ДумайТЕ виборці чи треба нам такий голова-клептоман!

Та так 2019-09-22 / 18:09:44
Жителі вирішили?
А хто жителів спитав?
Ніякої радості , і перспективи від такої ОТГ, хіба що для жителів грузії

Просто так 2019-09-22 / 13:14:20
Глибоко дотаційний район, що Великий Березний, що навколишні села тому казки про фінансовий рай докорінно помилкові. Виробництва нема, масове безробіття, робочі руки тікають з регіону звільняючи місце для електоральної бази нинішньої влади - циган. Великий Березний на чолі з нікудишнім бізнесменом зате вправним бюрократом вичавлює через
податки останні сили з малого та середнього бізнесу. Розпил місцевого бюджету це те що нинішній владі удається найкраще, тому казка про сите майбутнє жителям приєднаних сіл залишаться тільки в мріях.
P.S. Цікаво чи озвучив нинішній голова жителям навколишніх сіл що щастя та фінансове благополуччя ОТГ і в першу чергу самого Кирлика базуватиметься на збільшенні податку на майно і без того злиденних верховинців.

Житель 2019-09-22 / 09:58:10
Юрій, мушу вас розчарувати, це жителі малого березного вирішили обєднатись з дубриничами. З циганами обєднуватись не має сенсу.

Юрій 2019-09-21 / 11:56:36
Забродь відмовився ,лист від 16 травня 2019р.,підписаний головою с/р Герзанич В.В.,відмовилась також і Стричава листом від 09 червня 2017р.,підписала сільський голова Цар Т.Ю. При цьому ,що обидві с/р дотаційні!Ну, не маразм?Громадяне цих населених пунктів спитайте у своїх голів чим вони керувались,відмовляючись від об"єднання?По М.Березному також була відмова,підписав голова Міцьода І.І.,керуючись,як на мене, власними амбіціями,тому що здорового глузду в об"днанні з Дубриничами немає!Скоро малоберезняни ,жителі сіл Завосино,Мирчі в повній мірі відчують всі "прелєсті" такого рішення "мудрого" голови (тільки не коментуйте,що це жителі так вирішили).

Нiк 2019-09-21 / 10:20:55
А де м.березний, забродь???

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи