В Ірляві відбудеться презентація проекту будівництва сонячної електростанції

Нещодавно Ірлявська сільська рада оголосила про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості, пов’язаних з розміщенням сонячної електростанції ТОВ «Сонячна енергія ПЛЮС» потужністю 10 МВ в урочищі Дубина. Цьому, як виявилося, тут зраділи не всі.

В Ірляві відбудеться презентація проекту будівництва сонячної електростанції

Так, 28 грудня мешканці селища Середнє блокували вулицю Грабини та фактично перекрили дорогу сполученням Ужгород–Середнє–Ірлява–Чабанівка.

За словами середнянського селищного голови Емериха Крицького, вантажні автомобілі марки «Татра», завантажені андезитовими відходами, їздять дорогами селища, руйнуючи при цьому дорожнє покриття, не розраховане на такі навантаження. Крім того, при зустрічному русі з іншими транспортними засобами вони виїжджають на узбіччя, по яких прокладено газову та водопровідну мережі. Селищний голова каже, що досі не знає, хто будує сонячну електростанцію. На його переконання, перед початком її будівництва слід було погодити рух транспорту та проведення будівельних робіт з усіма зацікавленими сторонами.

За словами ірлявського сільського голови Василя Чорнака, підприємство, яке відповідальне за будівництво сонячної електростанції, вже почало підсипати дорогу. А про перекриття шляху в Середньому він, мовляв, чує вперше.

А між тим, з’ясувалося, 11 січня у приміщенні Ірлявської сільської ради має відбутися презентація та прилюдне експонування проекту будівництва сонячної електростанції.

Надія Сарана

 

05 січня 2013р.

Теги: електростанція, Ірлява

Коментарі

іван 2013-01-09 / 09:56:42
може "читач" хворий на голову?

Роман 2013-01-09 / 09:54:32
Читаю коментарі "читача" і дивуюся. Перед тим як будувати нехай забудовник укладе угоду про проведення кап.ремонту вулиць сел.Середнє по яким їздить його транспорт. Бо за три - чотири місяці руху цього важковагового транспорту по Середньому не лише дороги а й будинки грамадян побудовані на глинобитному фундаменті із саману розвальться."Мудра" теза про те що - вул.Грабини той хто будує станцію ще краще відремонтують ніж влада селища Середнє - є ніщо інше як пусти люлюканням. Нехай зроблять а після можете за них про щось говорити,а то заводите саме ви людей в оману. А нарахунок атомної станції, то складається враження що ви погрожуєте місевим громадам. Це є несурйозно.

Петро 2013-01-08 / 16:18:22
Будівництво сонячної електростанції є вкрай важлива і необхідна справа. Тим більше що вона буде будуватися на території сільської ради бюджет якої повністю дотаційний. Але чого розпочинаючи будівельні роботи забудовник не виготовив усю необхідну документацію,не погодив рух транспорту з суміжними територіальними громадами не провів громадські слухання?????
Чого одні громадяни повинні дотримуватися букви закону а, інші через нього переступають? Може через те що вони при владі?
Дії Середнянського голови є прикладом для інших голів в плані захисту інтересів виборців. Якби до Крицкого приєдналися Киблярівський і Пацканівський сільські голови то свавіллю чиновників був би покладений край.

Земляк 2013-01-07 / 23:01:01
Всю землю заберуть від місцевих людей і привласнять собі Ковачі, Ледиди і Чорнаки які є власниками електростанції і будуть продавати електроенергію нам же в 5 раз дороще, а дороги як не було так ще більше і не буде. Вони вже побудували одну з гідроелектростанцій з порушеннями норм на якій вже і люди загинули і можете перевірити чи краще живеться місцевим жителям від введення в експлуатацію станції. Нехай свої станції будують в себе на городах, а не на батьківських землях простих людей.

Василь 2013-01-06 / 14:34:16
Громадяни певно недарма спротестують. Прокуратурі варто було б провести перевірку законності будівництва даного обєкту. Ким і яким чином та для кого здійснено відчудження земель сільгосп. призначення під будівництво. В межах населеного пункту чи за межами. Чи відповідає це земельному кодексу та Закону "Про регулювання містобудівної діяльності". Чи мають посадовці, які приймали участь у виділенні земельної ділянки, відношення до забудовників і яке саме .Чи не має в діях посадових осіб, причетних до будівництва, корупційної складової. Тут не на вулицю треба виходити, а ставити питання перед правоохоронцями. От і все! А вулиця це уже крайній метод.

ivan 2013-01-05 / 20:41:49
п.Читач пропоную подивитись дорогу на спуску до Андпрївки і можливо поміняє думку про будівельників.
А середнянський голова лише очолив протест грабинців бо ті люди вдстоюють свої права;а дороги і порядок у Середньому підтримує селищна рада обрана середнянцями із середнянців!
Іколи автомобілі-важковаговики проїжають поміж дітей що ідуть рано до школи, то право батьків відстоювати безпеку своїх дітей

Читач 2 2013-01-05 / 13:51:00
Хто так пише? Два абзаци починаються практично однаково - "За словами середнянського селищного голови" та "За словами ірлявського сільського голови". Чи Вас так в університеті вчили писати? Невже немає фантазії?

Читач 2013-01-05 / 10:16:42
Причому тут голова Середнянської сільської ради п.Крицькі.Будівництво буде в урочищі села Ірлява і ніяк не нанесе шкоди нікому. А вул.Грабіни-хто будує сонячну станцію ще краще відремонтують ніж влада селища Середнє. І організоване блокування головою незрозуміле. Не заводіть людей в в оману. Чи напевно Атомна станція краще?

Григорій Сковорода вийшов у словацькому перетлумаченні пряшівця Івана Яцканина
Втрачені церкви Закарпаття повернуться на культурну мапу
/ 5Найбільша в Україні приватна альпійська гірка розташована в Кам’яниці
/ 2Справжня історія воловецького трампліна
/ 3Заради спорудження Теребле-Ріцької ГЕС затопили кілька сіл, але вільшанці до останнього не вірили в її запуск
/ 5Оксана Ганич була ровесницею епохи Карпатської України й першою жінкою – доктором наук на Закарпатті
Цінова гойдалка на закарпатському ринку квітів і ярини
/ 1Мешканець Тячівщини вже роками виготовляє соляні лампи та створює соляні кімнати
/ 1У Тересві похована "Чорна графиня" – дружина одного з найвідоміших угорських митців ХІХ століття
На Закарпатті працює 4 400 лікарів та 9,5 тисяч медсестер та фельдшерів
На Закарпатті розкидуватимуть "вакцинаційні" брикети від сказу
На Закарпатті 80% пенсіонерів уже отримали монетизовані субсидії
/ 1Закарпатська спортсменка стала володаркою Кубка Європи із фристайлу-слоупстайлу
В Іршаві відкрили експозицію "Прикордонник Василь Попик – захисник Карпатської України"
"Шлях Пинті" врочисто відкриють наприкінці травня на Виноградівщині
Кращих легкоатлетів-2018 відзначили на Закарпатті
Василь Горват побачив "Зірки впритул"
Закарпатець Василь Сочка робить пластичну скульптуру... із космосу
Мозковий інсульт: Більше ризикують чоловіки й люди похилого віку
Кам'яні дрозди та інші птахи Олексія Лугового
Ужгород у 2022 році претендуватиме на проведення міжнародних дитячих ігор
Закарпатські письменники знову представлені у черговому номері "словацько-українського" журналу "Дукля"
Головні державні свята в Ужгороді відзначатимуть із квітковим велетенським тризубом і ходою зі 100-метровим прапором
Через терни – до волі. Про свою долю політв’язень оповів у книжці
/ 2На Закарпатті зареєстровано 5,2 тисячі безробітних у пошуку роботи
» Всі записи