Народний депутат Валерій Пацкан спонукає відповідні органи звернути увагу на конфлікт між забудовниками і громадою Ужгорода

Народний депутат України Валерій Пацкан (фракція «УДАР») відреагував на звернення ужгородців до очолюваного ним Комітету, що опікується правами людини, і надіслав звернення до відповідних органів щодо конфлікту в Ужгороді між фірмою-забудовником і громадою. Нагадаємо, у суботу, 14 вересня, з наміром розібратися в ситуації, що склалася, політик особисто приїхав на спірну ділянку, де мешканці двох прилеглих будинків виступили проти зведення п’ятиповерхівки.

Народний депутат Валерій Пацкан  спонукає відповідні органи звернути увагу на конфлікт між забудовниками і громадою Ужгорода

Раніше, активісти  УДАРу розгорнули на ділянці намет і, чергуючись з іншими пікетувальниками, не залишають територію без нагляду навіть вночі.

Відтак, листи від народного депутата отримають у Прокуратурі,  МВС, Облдержадміністрації, Держземагентстві, Інспекції ДАБК, а також міський голова Ужгорода.

«Будівництво розпочате на земельних ділянках, які, на думку заявників, неправомірно, а саме без відома мешканців та їх згоди, на підставі рішень Ужгородської міської ради попередніх каденцій були передані у приватну власність. До того ж мешканцям будинку №8 по вулиці Годинки по сьогоднішній день здійснюється нарахування плат на утримання і обслуговування прибудинкової території яка, як виявляться, вибула з їх користування та перебуває у приватній власності», - йдеться у листах Валерія Пацкана до відповідних органів, в яких він просить розглянути ситуацію, що склалася.   

В Ужгороді політик зазначив, що потрібно сідати за стіл переговорів, і, можливо, шукати для забудовників аналогічну земельну ділянку, адже юридично свою правду у даній ситуації мають і представники бізнесу. Останні, нібито, мають всі необхідні для початку робіт документи, у тому числі, акт права власності.

«У свою чергу, наша команда в Ужгороді і надалі активно допомагатиме мешканцям будинку у вирішенні цієї конфліктної ситуації», - зазначив Пацкан.

 

 

Закарпатська обласна організація партії «УДАР Віталія Кличка», Закарпаття онлайн.Політичні партії
17 вересня 2013р.

Теги: УДАР, Пацкан, забудова зеленої зони

Коментарі

сусід 2013-09-17 / 18:53:34
до «до сусід 2013-09-17 / 18:11:21»

Якщо І.Фартушок займався перепродажем цієї ділянки новим власникам – задайте це питання йому. Він тоді за це отримав гроші, і це буде його зона відповідальності.

Якщо ні, то задайте це питання Д.Геворкян, заступнику мера, колишній адвокатесі, родичці одного з нових власників, повз яку, не сумніваюсь, ці документи не пройшли б ніяк.

Якщо ж і «там» прокинули, то тоді цих обдурених інвесторів, не сумніваюсь, радо прийме із заявою чи прокуратура, чи суд, в залежності від виявлених обставин.

До речі, не думаю, що опозиційні партії не найдуть більш толкових адвокатів для нових власників для складення позовної заяви саме на мера.
Так, тут вже чисто із політичної доцільності.

Ось тут ми підійшли і до «само піару», з Ваших слів, на цій ситуації.
Не відкрию великого секрету від політтехнологів, що чіткого розділу, де закінчується політична діяльність, а де починається само піар, практично не існує.

Тим більше, на мою аматорську думку, що це вже і не так важливо, якщо це співпадає з прагненнями певної частини населення. В цьому випадку, із захистом законних інтересів жителів відомих багатоповерхівок.

Ігор Баран 2013-09-17 / 18:17:41
Знаючому - про дану ситуацію дізнався, коли розпочався конфлікт, на жаль, нічого не знаю " з середини ". Дякую, що високо оцінюєте мою компетентність, але я поки трішки до рівня " знати все " не дотягую

до сусід 2013-09-17 / 18:11:21
Якщо виявиться, що всі документи видані з порушенням законодавства, земельна ділянка продана незаконно, хтось буде клопотати, щоб пана Погорелова притянули до відповідальності за порушення закону на посаді голови міста, в період, включаючий рік аукціону - 2005? Тут кожного дня з'являються стільки захисників, а чим закінчиться? Справедливо буде притягти винних до відповідальності, чи головне заявити про себе під шумок?

сусід 2013-09-17 / 17:56:01
до «Пацкану 2013-09-17 / 17:05:56»

Щоб нічого не вигадувати, скористуюсь цитатами із свого попереднього коментаря під статтею на ЗО «Суд зупинив скандальну забудову скверу в Ужгороді (ДОКУМЕНТ)», який залишився без відповіді.

«Ось саме для цього і є суд, в засіданні якого можна ОБГОВОРИТИ всі «моменти» по цій ділянці від 2004 року включно. Під аудіо запис, під журналістським та депутатським контролем. Без «робочих, охоронних фірм, тракторів» та інших дешевих атрибутів «правоти» нових власників з характерними немісцевими прізвищами.»

Те, що поплачена піар-компанія захисту цього сумнівного будівництва вже запущена – не викликає жодного сумніву, судячи з Вашого коментаря , щодо прав приватного інвестора , але чомусь виключно одного.

Можливо Ви особисто знаєте від приватників, що вони готові будувати на цьому місці соціальне житло чи житло під приватну молодіжну програму кредитування, турбуючись виключно про інтереси людей з невеликими зарплатами, і ці благі наміри чомусь не підтримують жителі бунтівних багатоповерхівок?

Чи все це термінове «будівництво» все ж таки переслідує інші цілі, хоча і законні, але які прості ужгородці не зобов’язані підтримувати за рахунок своїх законних інтересів?

Ужгородець 2013-09-17 / 17:50:58
Да точно на руках у зобудовника є на 100% фактично підроблені документи узгоджені під час недільних зустрічей з погореловим. Те що є документ виданий скорупованим чиновником з перевищенням наданих останньому повноважень ще не означає що на бідставі цього документа можна накакати на голови усім ужгородцям. Пацкан молодець, хай витребує та перевірить за допомогою своєї команди кожен документ та законність його видачі і тоді у когось з Ужгородськіих чиновнкиків проблеми на сраці точно зявляться

Анти регіонал 2013-09-17 / 17:44:48


Прийде час і всіх *****ів котрі незаконно захопили землі постигне анальна кара. А на місці мешканців будинку би обніс їх територію парканом ззовні і хай там ся ****уть всередині вертольотом літають. Ні парковку би не дав ні дорогу і все.


Знаючий 2013-09-17 / 17:17:21
Дуже цікаво те, що жодного слова по цій ситуації не було сказано Ігорем Бараном, котрий веде тут всій блог, і котрий якщо не був на той час депутатом міськради, то відразу наступного скликання був точно при Ратушняку і повинен знати цю ситуацію з середини.

Пацкану 2013-09-17 / 17:05:56
Що значить "нібито"? В них є всі дозвільні документи 100%. Поясніть, згідно якого законодавчого документу міська рада повинна питати згоду у цих сусідів? Хіба від імені "сусідів" не виступають в міськраді депутати, котрі представляють їх інтереси і котрих вони собі обрали? А депутати погодили виставлення ділянки на аукціон. Не робіть цирки там, де все законно.

/ 2Рахівчани закупили бронежилети і необхідні закарпатським солдатам речі
Закарпатці вимагають відставку парламенту
Пацкан: Кількість вимушених переселенців в Україні сягнула 34 тисяч
«УДАРна молодь» організує День молоді в Ужгороді
Молодь УДАРу оголосила про старт рейдів по маршрутках
В Берегові обрали голову районної організації УДАРу
/ 1Пацкан: В Ужгороді поки що перезавантаження влади не відбулося
Втікачів потрібно облаштовувати в Україні – Пацкан
Помічники В.Пацкана провели прийом громадян в Рахові
/ 1Хустський УДАР провів Акцію «Не купуй у окупанта» !!!
/ 3Пацкан: Ми повинні якнайшвидше провести дострокові парламентські вибори
В Хусті і Іршаві пройшов прийом громадян помічниками народного депутата Пацкана
Закарпатців закликають вступати в батальйон територіальної оборони
Пристая з УДАРу: Слід дати Порошенку перемогу вже в 1 турі
Пацкан: Конституційна реформа є необхідністю, а не маніпуляцією перед виборами
/ 1Пацкан: Українці отримали шанс вже найближчим часом їздити в країни ЄС без віз
Буланов: Робота міліції буде незадовільною, поки не розкриваються політичні замовлення
Активістка УДАРу взяла участь в молодіжній конференції у Брюсселі
/ 5Пацкан подарував бронежилети народним ополченцям Миколаївщини
Пацкан: Правоохоронці, що склали свої щити, мають нести кримінальну відповідальність
Пацкан: Путінська «Гра м’язами» не допоможе йому знищити Україну
/ 1Закарпатець пройшов курс школи помічника народного депутата в Києві
Пацкан: Україна зробила перший крок до енергетичної незалежності від Кремля
Спостерігачі Посольства США зустрілися з представниками закарпатського УДАРу
/ 4Пацкан: Український паспорт повинен стати пластиковим, як у ЄС
» Всі записи