Закарпатський "Єврокар" приховав майже 3 млн гривень податків

У зв’язку із заявами у пресі керівників заводу "Єврокар", що через постійні перевірки вони збираються згортати свою діяльність у нашому краї, прокуратурою Закарпатської області було проведено перевірку щодо обґрунтованості порушеної стосовно службовців заводу кримінальної справи.

Закарпатський "Єврокар" приховав майже 3 млн гривень податків

12 квітня  слідчим відділом ДПС у Закарпатській області порушено кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків службовими особами ПрАТ «Єврокар», що призвело до фактичного недонадходження до бюджету понад 2 млн. 783 тис.грн. ( ч.3 ст. 212 КК України).

Прокуратура Закарпатської області провела перевірку, щодо законності порушення  податковими органами даної кримінальної справи.  З’ясовано, що  службові особи  «Єврокару»  допустили порушення Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»,«Про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно» тощо. Матеріали перевірки свідчать про те, що службовці даного підприємства умисно ухилялися від сплати податків шляхом заниження податку на прибуток та податку на додану вартість, що призвело до недонадходження до бюджету коштів у особливо великих.

У зв’язку із порушенням кримінальної справи, оперативними працівниками ДПС, на підставі постанов Ужгородського міськрайонного суду, проводилися виїмки оригіналів кредитних договорів та первинних фінансово-бухгалтерських документів. Перевірка також показала, що виїмка документів з підприємства «Єврокар» та баківських установ проводилась з дотриманням вимог Кримінально-процесуального кодексу України, фактів порушення процесуального законодавства при проведені даних слідчих дій не виявлено.

Проте, головний бухгалтер «Єврокару» звернулася зі скаргою про порушення даної кримінальної справи до суду. Відповідно суд, своєю постановою зупинив слідчі дії на час розгляду її скарги. Тому, на даний час досудове слідство по дані кримінальній справі призупинено.

Прокуратура Закарпатської області контролює законність дій правоохоронців при розслідування даної кримінальної справи. Про це Закарпаття онлайн повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, на нараді в Закарпатській ОДА, яка відбулася 6 червня, генеральний директор ПрАТ «Єврокар» Олексій Ягічев заявив, що завод «Єврокар» може припинити виробництво автомобілів на Закарпатті. Принаймні таке рішення можуть прийняти акціонери товариства через постійні перевірки правоохоронців.

А у 23 числі суспільно-політичного та ділового тижневика "Комментарии" у розділі "Спецтема" опубліковано черговий рейтинг керівників регіонів України. "Губернатор" Закарпатської області Олександр Ледида цього разу посів у рейтингу 12-те місце. При цьому, у розділі, присвяченому голові Закарпатської ОДА, чітко наголошено, що що сталося виключно завдяки двом пунктам – демографії та, завдяки заводу "Єврокар", росту показників промисловості. Саме тому відповідний розділ так і називається – "Ледида залежить від Боярина".

14 червня 2012р.

Теги: податки, Єврокар, кримінальна справа

Коментарі

Опрышка 2012-06-14 / 19:19:22
Якщо така б1да на Єврокарі, то звідки такі мільтйонні статки у пана Бояринова? А податки платити треба. Податкова іх не влаштовує, сільська громада Соломонова ім взагалі мішає. Де 15% на розвиток інфраструктури, скільтки сплатили? Сплатили хрена, все у карман Бояринова. Він забув як землю в районі отримував, тай ще де - на Золотому трикутнику.

Микола 2012-06-14 / 16:15:22
То все спланована кампанія президента ВФ по покращенню бізнес-середовища, на Єврокар давно "положил глаз" Гарант, точніше його синок! У Єврокара при цій владі 2 варіанти: або піти з України, або лагти під данецкіх. А Івансівці, Русинівці та Петрунівці наїздами і перевірками ГАРАНТують "прихватизацію"!

Сергій 2012-06-14 / 15:34:30
Так сприймають політику Президента України в Закарпатській області
За ініціативи Президента по покращенню бізнес-середовища в Україні 6 червня 2012 р. в Закарпатській ОДА відбулася розширена нарада з питань впливу діяльності правоохоронних та контролючих органів на розвиток бізнесу, роботу державних установ та органів місцевого самоврядування.

Наївні закарпатські бізнесмени, повіривши в щирість нової політики в державі щодо бізнесу, виходили на трибуни і ділилися своїми проблемами. З реакцією не забарилися. Закарпатська Прокуратура продемонструвала всій закарпатській спільноті як вона розуміє настанови президента щодо покращення відносин "влада – бізнес". Логіка проста і зрозуміла: "сидять, сиділи і будуть сидіти" незалежно від того, яку б політику не проводив Президент України. Треба було Ягічеву лізти на трибуну і розказувати як важко працювати в регіоні? На що він розраховував? Що хтось зрозуміє, що з найбільшим підприємтсовм так брутально поводитись не личить жодній владі? А так, після його виступу, тиск на Єврокар подвоїться. Чекайте нових перевірок. Шкода тільки, що Закарпаття дійсно втратить останню свою родзинку.

коля 2012-06-14 / 14:52:26
а шо балога нич не має до єврокара

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини