Випускаючи на волю фіґуранта справи про вбивство суд зробив з нього мало не ангела

Нагадаємо, що 22 травня колегія суддів Апеляційного суду Закарпатської області скасувала рішення Ужгородського міськрайонного суду про тримання підслідного під вартою і направила справу на новий розгляд, після чого Юрія Копчу звільнили зі слідчого ізолятора.

Випускаючи на волю фіґуранта справи про вбивство суд зробив з нього мало не ангела

Як повідомила редакції суддя-доповідач Лілія Симаченко, підслідний — неповнолітній, характеризується позитивно, а документальних доказів того, що він дійсно заслуговує арешту, в наданих суду документах не було. Представник прокуратури, за твердженням судді, з’явився на суд непідготовленим та інформацією по справі не володів. Те, що про розшук Копчі повідомляли практично всі ЗМІ, суддя, за її словами, не знала, оскільки взагалі не читає пресу, щоб не бути заангажованою.

Газета звернулася у прокура­ту­ру Закарпатської області з про­ханням прокоментувати «непідготовленість» і «непоінформованість» її представника на суді.

— Я здійснюю нагляд за слідством у справі Копчі-старшого і його сина, тому знаю матеріали цих кримінальних справ у подробицях, — розповів заступник начальника відділу прокуратури Владислав Ісак. — Підслідний понад чотири місяці переховувався від слідства, він вчинив умисний тяжкий злочин. Так, на той момент Копча-молодший був неповнолітнім (днями йому виповниться 18 років), однак кримінальна відповідальність за дані види злочинів настає з 14 років. Все це я розповів на судовому засіданні й докладно відповів на всі питання, свідками чого були як учасники процесу, так і мої колеги, що представляли в суді інші справи. Тому звинувачення в непідготовленості й непоінформованості вважаю несправедливими. До речі, я представляв прокуратуру по цій же справі й у суді першої інстанції, який визнав мої аргументи обгрунтованими, переконливими і обрав підслідному запобіжний захід у вигляді арешту.

Як стало відомо редакції з достовірного джерела, в наданих суду матеріалах були заяви від потерпілої (вдови убитого Копчею-старшим чоловіка) і свідків про те, що вони побоюються за своє життя, і прохання не звільняти Копчу-молодшого з-під варти. Суд чомусь не звернув на них належної уваги...

Нагадаємо, що, за словами мешканців Великого Березного, Копча-молодший уже відсвяткував своє повернення додому, вихваляючись при цьому, що в суді у нього «все схоплено». Звільнення підозрюваного обурило місцевих мешканців, які почали збір підписів під вимогою його повторного арешту.

У понеділок 28 травня з цього приводу висловився і перший заступник голови парламентського комітету по боротьбі з оргзлочинністю і корупцією Геннадій Москаль (свого часу він очолював закарпатську міліцію), котрий стежить за розвитком подій навколо цієї резонансної справи. Звільнення Копчі він назвав прикладом тотальної корупції, зауваживши, що подібні рішення суддів провокують людей на акції протесту.

«Коли правоохоронні органи дозволяють кримінальним авторитетам убивати ні в чому не винних громадян, дають їм можливість утекти, а суд звільняє підозрюваних у злочині з-під варти, то що в такому разі залишається робити простим людям — брати в руки вили і захищати себе самим чи влаштовувати акції самосуду?» — йдеться в заяві депутата для преси. Г. Москаль заявив, що направить у Вищу кваліфікаційну комісію суддів депутатське звернення з проханням оцінити рішення судді Л. Сімаченко і з’ясувати його справжні мотиви.

Ярослав Галас, РІО

 

01 червня 2012р.

Теги: Копча

Коментарі

басамті друт 2012-07-03 / 22:24:15
О_о

ХХХ 2012-06-24 / 13:20:52
А взагалі непогані хлопці. Жалко шо так по гупості попали. На їх місці міг бути кожен з нас, а псуїте бо завідуїте їм.

вили в руки 2012-06-21 / 18:32:41
Р Е В О Л Ю Ц І Ю - К Р О В - С М Е Р Т Ь - Д А В А Й ! ! !

до народа 2012-06-21 / 18:28:19
ти дебіл - а люди не дурні (((

Народ 2012-06-17 / 15:24:03
Цього журналюгу Галаса давно треба вже за брехню посадити на своє місце. Таку жалюгідну статю може написати лише хвора людина або та людина які платять...
Малий Копча не має до справи ніякого відношеня до свого старого, який вбив людину. Треба журналюгу гнати мітлою в шию, щоб народ не вводив в оману. Люди мають знати правду, а не заказну статтю, я незастаю ні закого, але ця стаття бред.

Іван з Березного 2012-06-06 / 08:55:49
По висловлюваннямголовного міліціонера Русина, сказано,що у червні цій справі по Копчі молодшому буде покладено крапку.От суд і поставив крапку.Випустив бандита на волю , для того щоб дальше були жертви. Дай бог, щоб черговою жертвою стала родина судді, яка винесла таке рішення.І це буде справедивість зверху.

Іван Григорович 2012-06-05 / 13:06:46
Так безсилі, бо всі продалися за ті нещасні гроші, які і роблять людям біду і горе...

Іван з Березного 2012-06-05 / 11:29:30
Дивлячись на ці морди , так і хочеться плюнути ім у очі.Шановні керівники області , беріться за розум хай люди не бояться ходити по Березному і не говорять , що нема влади.Якщо це вже треба доказувати в суді то справді нема порядку в країні.Іх треба розстріляти без суда і слєдствія.Невже Ви всі безсиля перед цими дяволами.

Ганна Іванівна 2012-06-05 / 11:20:29
Пані суддя!Перечитуючи статтю та коментарі хочу сказати , що не мені Вас судити , суддя Вам бог.Але Ви не суддя, а просто сидите на посаді, паплюжите людей(навіть своїх колег, суддів якаі розглядали справу у першій інстанціїї та прокурора) допомагаєте вбивцям і заробляєте гроші.У Вас нема нічого святого.З Ваших слів , Ви нічого не читаєте, і на мою
думлю не читали навіть матеріали справи.А просто сидяч на посаді зробили добру справу вбивцям.І найбільша цінність для Вас гроші. Але не забувайте.Грошей багато не буває.Життя дається один раз. І якщо Ви людина, то подумайте про тих сиріт які навіть не будуть знати свого батька, про бідну вдову з двома меленькими сиротами на руках. Це повернеться Вам, Вашим близьким і колись Ви будете дуже жаліти за зроблене.Будуть сидіти вбивці чи не будуть-легше вдові та дітям і їх близьким не стане, але вони (вбивці) на цьому не зупиняться.
А Ви прокурори , не звертайте увагу на те,що Вас паплюжать, робіть чесно , захистіть людей , щоб не боялися ходити по Березному і будете мати від бога добро , від людей повагу.

жучка 2012-06-05 / 10:24:12
Іван Григорович, про які серця ви говорите!? Ми мафія, і страшні БЕЗБОЖНИКИ!!!! хто йде з нами на контакт, тоже такий стає ха-хаххх. всіх купимо, поки шо нам то вдаєся. копча володьо буде ши блатувати, і мо з ним. о дьявол!! дай чим поскорше!!!

Іван Григорович 2012-06-04 / 21:38:43
Перш за все треба суддю перевірити на кваліфікацію.По-друге якби у Лілії Симаченко так зухвало і нахабно вбили чоловіка, то вона б по інакшому "співала"...Нехай Бога молить , що не стала миттєво вдовою, як стала вдовою з двома дітками молода жінка Опаленика.Завжди треба себе хоть на мить представити на місці людини,яка зазнала горе та біду, тоді мабуть і серця не будуть такі черстві!

жучка 2012-06-04 / 18:09:11
нашто мені лічитися, доста тих мозгув шо маву, а кіть шось треба подумати, за мене подумавуть, главной знаву де коли і кому зализати ха-ха, вот такий я. Даже кличка в мене "жучка" фіть- фіть я ту. Головной типирь для мене Вовкові служити, а поки його не є та Зіні. Я знаву всяко прогинатися

лена 2012-06-04 / 15:33:50
Дибіл ти жучка і хворий на всю голову !!!!!!!!!!! Лікуйся може ще поможе, хоча навряд чи.

жучка 2012-06-04 / 13:35:41
обіжаєте, та я кібо не мав мозгув, як бом став прибліжонний Вована!!??ха-ххх-ха. Типирь мо ся всі стараєме зобрати хто кулько може на проблему. Бо копча наш няньо, ми без нього нулі. Кіть треба пуйдеме даже на заробітки, хоть в Москву

Нед 2012-06-03 / 12:22:42
Ну це треба мати мозги шоб таке писати!!!

Дресировщик 2012-06-03 / 11:25:26
жучка є жучка. І мозги в неї жучачі

жучка 2012-06-03 / 10:43:26
Не пудпалять, бо ми мафія!!!ми контролюємо всьо. фішка коло форсажа постоянно. много дурачкув малолєтніх ведуться на наш базар. Копча то сила!!!!! помагайме йому, і будете ходити в форсаж на шару, і травики, і нюхнути тоже даме попробувати. Ми армія!!! Увидите, Вован всьо рішить, у нього всьо схвачено. Будеме дале блатувати

ййовжико 2012-06-03 / 03:33:09
шо типирка?Березняни не пудпалять копчови Хижу?

вили в руки ((( 2012-06-02 / 18:36:41
всіх підряд(((

без коментів ((((...... 2012-06-02 / 18:31:14

********ична влада ((((....

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини