В Ужгороді завершився фестиваль «Музика без кордонів» (ФОТО)

У Великому залі Закарпатської обласної філармонії в рамках Першого міжнародного фестивалю «Музика без кордонів» відбувся концерт "PIANOFORTE" лауреата Міжнародних конкурсів Анастасії Толстоног.

В Ужгороді завершився фестиваль «Музика без кордонів» (ФОТО)

Солістка Полтавської обласної філармонії ознайомила ужгородців з фортепіанними доробками світових композиторів ХІХ ст.  До  програми увійшли  твори  Л. ван Бетховена (Соната №18), Ф. Шуберта-Ф. Ліста (Вальси №2, 6, «Мефісто-вальс»), Е.Гріга (Концерт для фортепіано та оркестру).

Народилася піаністка в 1977 р. в Києві в сім’ї музикантів, де першим вчителем гри на фортепіано стала мама, викладач фортепіано. Подальше навчання відбулося в у класі відомих київських педагогів Алли Мижеги та Маргарити Донської. Анастасія стала однією з перших учнів, які навчалися за унікальною дидактичною системою «Musicmodus» під керівництвом автора Ярослава Михайлюка.  З відзнакою закінчила полтавське музичне училище у класі Лариси Смірнової та Саратську консерваторію (Росія) в класі заслуженої артистки Росії, професора  Асі Кіреєвої. Під час останнього  навчання  дівчина почала  активну гастрольну діяльність. Паралельно з освоєнням фортепіано, Анастасія успішно навчалася у Спеціалізованій Духовій школі по класу кларнета. Зробивши вибір на користь ударно-клавішного інструменту,  блискуче закінчує аспірантуру на кафедрі фортепіано.  Професійну діяльність розпочала як солістка Полтавської обласної філармонії. На даний час активно гастролює по Україні  та закордоном.

Гостя у супроводі симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії (диригент  Вікторія Свалявчик-Цанько) продемонструвала прекрасну піаністичну техніку та вишукане відчуття стилів композиторів.

Нагадаємо, що цей фестиваль проходив у  Закарпатській обласній філармонії з 26 квітня по 24 травня. Відкрився він концертом «VIVAT OPERA» лауреатів міжнародних конкурсів Мирослави Швах-Пекар (сопрано), Чжао Юань Сі (тенор, Китай) та симфонічного оркестру філармонії (диригенти – Мирослав Дашак (Львів) та Вікторія Свалявчик-Цанько (Ужгород).

29 квітня лауреат міжнародних конкурсів Ференц Бернат (Угорщина) та камерний оркестр філармонії (диригент – В. Свалявчик-Цанько) представили  концерт класичної гітари «CONCERTO ELEGIAСO». 10 травня відомий творчий дует заслуженої артистки України Наталії Висіч (орган) та лауреата обласних премій ім. братів Шерегіїв та Д.Є.Задора Юстини Дідик (сопрано) порадували концертною програмою «ORGAUM MUSICA».

Естрадно-духовий оркестр філармонії за участю солісток  заслуженої артистки України Оксани Ільницької й Іванни Ухач та студії сучасного танцю «БЛІЦ» (керівник – Олена Камінська) 15 травня презентував програму «JAZZ TIME», диригентом у якій виступив  заслужений артист України Володимир Співак.

24 травня відбулося закриття “Музики без кордонів”. Лауреати міжнародних конкурсів Ольга та Остап Шутко (віолончель-скрипка, Львів) та камерний оркестр Закарпатської обласної філармонії (керівник – заслужений артист України В.Юрош) представили концертну програму «MAGICAL STRINGS».

Оксана Чужа для Закарпаття онлайн. Фото Андрія Едельмана

25 травня 2012р.

Теги: фестиваль, концерт

Коментарі

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини