На Закарпатті влаштували проводи призовників до лав української армії (ФОТО)

У Закарпатському обласному військкоматі склалася добра традиція проводів призовників до лав української армії на дійсну військову службу.

На Закарпатті влаштували проводи призовників до лав української армії (ФОТО)

Тож 8 та 15 листопада у клубі обласного військкомату зібралося понад сто призовників. Обласний військовий комісар полковник Іван Васильцюн разом із заступником військового комісаром Закарпатського облвійськкомату полковником Іваном Балашовим та заступником військового комісара Закарпатського ОВК з виховної роботи підполковником Петром Марко прийняли рішення організувати не просто проводи призовників, а й зробити свято, яке б запам'яталося хлопцям надовго. 

Урочистості розпочалися переглядом відеофільму про українську армію та Гімном України. Перед майбутніми воїнами виступили обласний військовий комісар полковник Іван Васильцюн, який закликав завтрашніх солдат стійко переносити труднощі військової служби, берегти спокій громадян країни, бути вірними її синами, пам'ятати про рідну домівку та батьків, повернутися додому загартованими й здоровими. Іван Петрович задиктував свій номер телефону і просив у випадку потреби дзвонити у будь-який час дня і ночі. Цей вчинок військового комісара області відразу викликав до нього довіру з боку майбутніх воїнів. У залі запанувала дружелюбна атмосфера.

Із словами вітання до призовників звернулися координатор із роботи з правоохоронними органами Закарпатської облдержадміністрації полковник у відставці Анатолій Сурнін, ветеран війни в Афганістані майор у відставці Михайло Чейпеш, голова комітету солдатських матерів Наталія Цмур. Потім настоятель доманинської церкви отець Іван благословив майбутніх воїнів і дав свої настанови.

Перед початком концерту, який підготував  експериментальний студентський продюсерський центр "Плеяда" Закарпатської філії Київського славістичного університету, до призовників звернулася директор ЗФ КСУ, к.і.н. Несух Людмила Михайлівна. Вона побажала їм продовжувати та множити традиції славетних лицарів України – запорізьких козаків, героїчних захисників Батьківщини в роки Великої Вітчизняної війни та учасників миротворчих операцій. "Саме Вам відроджувати військову славу незалежної Української держави. Так, як природою призначено кожній жінці бути матір'ю, так і кожному чоловіку призначено бути воїном, захисником. Недаремно, в нашому народі спокон віку живе думка, що армія – це школа життя, а тому тільки пройшовши її Ви отримаєте загартування. Через всю службу пронесіть слова видатного військового флотоводця – адмірала П.С.Нахімова: "У військового немає тяжкого чи легкого шляху. Є один шлях – славетний". Ми переконаниі що Ви успішно оволодієте знаннями і навичками, необхідними для проходження служби у Збройних Сила України і будете гідними нащадками героїв. У цей святковий день бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя та успіхів у благородній справі служіння Українській державі – такими словами завершила свій виступ директор філії.

А потім розпочався феєричний концерт, зокрема танці, у виконанні у виконанні студентів ЗФ КСУ та танцювальної групи "Стріт-денс" (керівник Тетяна  Борка). Призовники та присутні з великою увагою слухали прекрасні пісні у виконанні випускниці філії, а нині викладача угорської мови Мелінди Крон, Жанни Петрище та Валентини Василечко. Під бурхливі оплески зі сцени проводжали наш дует Лілю Ніколенко та Камілу Макухан, які пообіцяли, що дівчата обов'язково дочекаються хлопців зі служби.

Концерт настільки сподобався військовому керівництву, що наш експериментальий студентський продюсерський центр "Плеяда" вони запросили на наступні проводи.

За активну участь у проводах призовників обласний військовий комісар полковник Іван Васильцюн вручив Почесну грамоту директору ЗФ КСУ, к.і.н. Несух Л.М. із словами про те, що спільна співпраця буде продовжена.

17 листопада 2011р.

Теги: військомат, строкова служба, армія

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини