У селі Осій пройде Міжнародний фестиваль мистецтв «Іван Попович збирає таланти»

Народний артист України Іван Попович організовує в рідному селі Осій на Іршавщині Міжнародний фестиваль мистецтв «Іван Попович збирає таланти», який відбудеться 9-10 вересня. Про це він повідомив у середу на прес-конференції у прес-клубі «Закарпатської Правди».

У селі Осій пройде Міжнародний фестиваль мистецтв «Іван Попович збирає таланти»

Пісенний конкурс проходитиме в мальовничому куточку з незайманою природою – на батьківщині співака. Сюди з'їдуться учасники зі Словаччини, Угорщини, Румунії, Польщі і, звісно, з України. Ніяких вікових обмежень не буде, адже талановитими можуть виявитися і діти, і дорослі. Зате прохання до підбору репертуару є: бажано, щоб одна пісня була авторською, друга – народною (нехай і в обробці). Іван Попович особливо переймається, щоб на святі звучали закарпатські мелодії, тож сподівається: кожен район представить щось своє. До речі, переможцям – володарям гран-прі та 1-ї, 2-ї і 3-ї премій – передбачені грошові винагороди. Хто їх удостоїться, визначатиме журі з фахівців на чолі з головою Іршавської РДА Віктором Феєром. Сам організатор фесту його суддею принципово бути не хоче.

Про якусь фінансову вигоду від заходу, звичайно, не йдеться. "Перший фестиваль за коштами завжди виходить у мінус, другий добре, якщо на нулі. А вже третій, може, дозволить допомагати дійсно талановитій молоді – скажімо, вступити до тої ж Академії естради", – каже народний артист. Власне, він і організовував фестиваль із думкою про те, щоб витягти підростаюче покоління з підвалів, відволікти від пустопорожніх тусовок: "Нехай краще співають", – вважає.

У програмі фестивалю, крім виступів учасників, буде і гала-концерт за  участі спеціальних гостей, а також вечір знайомств, котрий прикрасить святкова ватра з осійським бограчем та палинкою від І.Поповича. На запитання журналістів, чи не його виробництва міцний напій, співак тільки засміявся і запевнив: то буде якісна фірмова осійська самогонка. Співак також пообіцяв, що проживання і їжа для учасників та гостей (а ними можуть стати всі бажаючі) свята коштуватимуть цілком доступно: готель – 50 грн. на добу, а триразове харчування – 70 –80 грн. з людини.
До слова, народний артист дуже задоволений, що влада – і районна, і обласна – всіляко допомагає в організації фестивалю. Особливо захоплений він ентузіазмом керівника Іршавської РДА Віктора Феєра, котрий очолює оргкомітет конкурсу.

Начальник управління культури Закарпатської ОДА Юрій Глеба, котрий теж був присутній на прес-конференції, нагадав, що в 90-ті роки минулого століття на Закарпатті мав значну популярність "Поповичівський" естрадний дитячий фестиваль. Тож тепер просто все повертається на круги своя – Іван Попович знову з'явився на малій батьківщині в іпостасі засновника фесту. За що Юрій Федорович щиро подякував нашому знаному земляку. А той продемонстрував, що не забув рідну говірку й колоритно запросив усіх в Осій.

17 серпня 2011р.

Теги: Попович, Осій, фестиваль

Коментарі

Lusia Kiorl 2011-09-05 / 18:13:00
звiсно я прийду виступити i показати свiй номер може мене хтось i помiтить

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини