Генконсул Словаччини завітав на Чопську митницю (ФОТО)

5 серпня 2011 року, на запрошення начальника Чопської митниці Олександра Похилька, митну установу відвідав Генеральний Консул Словацької Республіки в Ужгороді пан Маріан Сладечек. Про це Закарпаття онлайн повідомила прес-служба Чопської митниці.

Генконсул Словаччини завітав на Чопську митницю (ФОТО)

На початку зустрічі Олександр Іванович проінформував гостя стосовно виконання програми з реформування митної системи, що проводиться Державною митною службою згідно визначених Президентом України завдань.

Одним з ключових елементів даних заходів є впровадження у життя Концепції "Обличчям до людей", спрямованої на спрощення та гармонізацію митних процедур, максимальне сприяння легальному бізнесу та мінімізації суб'єктивного впливу з боку посадових осіб митних органів на процес оформлення товарів вантажів. Зокрема, митною службою вже впроваджено в практику систему "білих" списків, чим надається кредит довіри для сумлінних суб'єктів ЗЕД, відносно яких діє прискорене митне оформлення товарів і транспортних засобів. Крім того, з 5 квітня поточного року Держмитслужбою на базі 3-х митниць (Київської регіональної, Київської обласної та Південної) розпочато реалізацію пілотного проекту "Електронна митниця". Зараз вже понад 700 суб'єктів господарювання включені до реєстру підприємств, що здійснюють декларування у електронному вигляді. Наразі всі вони мають можливість подавати митним органам в електронному вигляді попередню інформацію про товари, які будуть ввезені в Україну.

Також було зазначено, що на даний час на стадії фінального доопрацювання знаходиться проект нової редакції Митного кодексу України. Він має законодавчо закріпити низку позицій, що суттєво спростять взаємовідносини бізнесу і громадян з закордонними контрагентами. Це означає адаптацію митного законодавства України у відповідність до вимог міжнародних угод, вдосконалення системи митних режимів, запровадження інституту уповноваженого економічного оператора, чітке врегулювання порядку здійснення посередницької діяльності з товарами, що перебувають під митним контролем. Митним кодексом нової редакції передбачено спрощення процедури перетину митного кордону та вдосконалення механізму здійснення митними органами пост-аудит контролю. Новим положенням для законодавства нашої країни є закріплення за митними органами права прийняття рішень на основі "компромісу у митній справі". Його застосування  буде можливим у випадках необхідності проведення перевірок при виявленні ознак порушень митних правил.
 
Начальник митної установи ознайомив пана Маріана Сладечека щодо впровадження Держмитслужбою України системного та комплексного підходу з питань забезпечення протидії контрабанді та проявам корупції. В результаті, посилено боротьбу з незаконним переміщенням через митний кордон України тютюнових виробів, припинено функціонування каналів протиправного ввезення з-за кордону високоліквідних товарів. Олександр Похилько навів конкретні результати діяльності Чопської митниці з цих питань.
 
Також, Олександр Іванович проінформував словацького дипломата щодо  причин виникнення черг на українсько-словацькому кордоні. Як правило, це пов'язано з впровадженням словацькою стороною тотального контролю транспортних засобів за допомогою стаціонарного скануючого пристрою, який час від часу виходить з ладу. З метою протидії розвитку таких ситуацій, між керівництвом Чопської та Михайловецької митниць досягнуто домовленість, згідно якої: при виникненні затримок у митному оформлення протягом 2 годин, на рівні начальників відділів проводяться робочі зустрічі, в ході яких  визначаються першочергові заходи по нормалізації ситуації. В разі неможливості усунення перешкод на цьому етапі, негайно інформується керівництво митниці, яке оперативно приступає до вирішення цих питань.

Пан Маріан Сладечек позитивно оцінив зусилля керівництва митної установи по налагодженню належного рівня співпраці Чопської та Михайловецької митниць, спрямованих на сприяння швидкому оформленню товарів та транспортних засобів. Він відзначив професіоналізм та толерантність українських митників при забезпеченні безперебійного перетину іноземними громадянами українсько-словацького кордону. 

Наприкінці розмови, Генеральний консул Словацької республіки в Ужгороді пан Маріан Сладечек запевнив керівництво Чопської митниці, що у межах компетенції надаватиме допомогу по координації дій українських та словацьких митників при виникненні на кордоні затримок при оформленні товарів, транспортних засобів та громадян.

08 серпня 2011р.

Теги: митниця, консул, Словаччина, Сладечек

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 11
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини