Закарпаття: Студенти з Литви цікавилися митною справою в Україні

На Закарпатті на базі Карпатського біосферного заповідника відбулась зустріч працівників Виноградівської митниці та студентів соціального факультету Клайпедського університету Литви, які здійснювали навчальну поїздку по території України.

Закарпаття: Студенти з Литви цікавилися митною справою в УкраїніІніціативу проведення зустріч виявили викладачі університету. Вони хотіли ознайомити студентів не лише з краєвидами та заповідниками Закарпаття, а також і з роботою митниці України, та проблемами, що виникають у її роботі та з шляхами їх вирішення. Пізнавальна зустріч проходила у вигляді семінару. Звичайно, директор заповідника д.б.н., професор Гамор Ф.Д. ознайомив усіх присутніх з діяльністю заповідника.

З коротким історичним екскурсом про виникнення митної справи на території України, етапів створення та становлення Держмитслужби України, її структури, основні завдання та функції ДМСУ ознайомив присутніх начальник ВМО№1 Будніков М.В. Продовжив свою розповідь і про організаційну будову Виноградівської митниці та про основні завдання, які стоять перед митними органами на сучасному етапі.

Запитання, які поступали від викладачів та студентів університету, носили пізнавальний характер, стосувались порядку переміщення через державний кордон товарів, проходження служби працівниками митниці, працівниками державної прикордонної служби. Поступали питання незаконної міграції, боротьби з контрабандою.

Гостей також зацікавило питання про товарообіг та пасажиро потік в зоні діяльності Виноградівської митниці

Допитливим студентам розповіли, що протягом 2007 року по пунктам пропуску, дислокованим на українсько-угорській ділянці державного кордону, продовжується тенденція до зменшення потоку пасажирів та транспортних засобів. Причина - вжиття угорською стороною посилених заходів протидії переміщенню з України продуктів харчування, тютюнових виробів, пального, а також непоодинокі випадки депортації громадян України, які раніше притягалися до адмінвідповідальності. Одночасно спостерігається тенденція до збільшення потоку пасажирів та транспортних засобів через пункти пропуску, що дислоковані на українсько-румунській ділянці держкордону.

Досить цікаво розповіла Мартин М.Ю. головний інспектор відділу митних платежів митного поста “Рахів”, що обсяг вантажів, оформлених за перший квартал 2007 року, склав 89,4 тисяч тон. Повідомила також, що громадяни, які перетинають митний кордон України з Румунією та Угорщиною, у переважній більшості є жителями прикордонних районів України та суміжних країн. Повідомила присутнім, що на митному посту “Дяково” основним напрямком вантожопотоку і надалі залишається транзит товарів (біля 62%) через митну територію України із Румунії в Західну Європу, Росію та у зворотньому напрямку.

Також було зазначено, що протягом першого кварталу 2007 року митницею порушено 6 кримінальних справ, загальна вартість предметів правопорушень по яким становить 2560236 грн. 5 з яких, за матеріалами справ про ПМП, запроваджених по фактам представлення для митного оформлення експортних операцій підроблених Сертифікатів про походження лісоматеріалівта виготовлених з них пиломатеріалів. Шоста справа- по факту незаконного переміщення 200590 пачок сигарет, загальною вартістю 501475 грн.

Результатом збільшення кількості порушених кримінальних справ є визначення керівництвом митниці пріоритетних напрямків протидії контрабандній діяльності, а саме: виявлення ознак злочинної діяльності в сфері ЗЕД при вантажних перевезеннях.

Дружня зустріч закінчилась, але ми впевнені, що вона ще повториться, адже працівникам Виноградівської митниці, справді, є що розповісти і поділитись великим професійним досвідом!
Прес-служба Держмитслужби України
25 квітня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини