Паломники з Закарпаття взяли участь в урочистостях з нагоди беатифікації Івана Павла ІІ

Паломники з Закарпаття взяли участь в урочистостях з нагоди беатифікації слуги Божого Папи Римського Івана Павла ІІ

Паломники з Закарпаття взяли участь в урочистостях з нагоди беатифікації Івана Павла ІІ

З нагоди беатфікації слуги Божого Папи Римського Івана Павла ІІ відбулось єпархіальне паломництво до міста Риму, в якому взяли участь двадцять паломників, серед яких були глава греко-католиків закарпаття владика Мілан, п'ять священиків, два піддияконі та миряни. Паломництво до Риму розпочалось з Ужгорода 29-го квітня, цього ж самого дня група прочан доїхала до міста Цел'є, що в Словенії, де в каплиці реколекційного будинку згромадження Святого Вікентія владика Мілан у співслужінні зі священиками відслужив подячну Службу Божу. 30-го квітня група паломників Мукачівської греко-католицької єпархії приїхала до Риму і зупинилась у парафії „Тор Сапієнца", де і проживала в ці святкові дні. Також на цій парафії 30-го квітня у співслужінні зі священиками владикою Міланом було відслужено Божественну Літургію.

Тим часом, коли група паломників їхала до Риму, в самому Римі вже розпочались урочисті богослужіння з нагоди беатифікації Папи Івана Павла ІІ.  А саме, 29 квітня з крипти базиліки Святого Петра було вийнято труну з тілом Слуги Божого Івана Павла ІІ. Тіло Святішого Отця було покладене в дерев'яну труну, яка була вставлена у свинцеву, а потім ще в одну дерев'яну, виготовлену з кипарисового дерева, яку згодом, 1 травня, було перенесено до базиліки Св. Петра та покладено перед головним престолом для вшанування вірниками. 30-го квітня, ввечері, на території античного Великого цирку відбулось нічне молитовне чування, де зібралось понад 200 тис. вірників, в основному  молоді.

1-го травня, в Неділю Божого Милосердя, у Ватикані на площі Святого Петра відбулась урочиста церемонія беатифікації Папи Римського Івана Павла ІІ, яку очолив Святіший Отець Бенедикт XVI. Цього дня на площі та її околицях зібралось понад 2 млн. вірників з різних куточків світу, серед яких були також паломники Мукачівської греко-католицької єпархії. Урочиста церемонія беатифікації розпочалась о 10 годині за місцевим часом. Було прочитано біографію Папи Івана Павла ІІ, після чого Святіший Отець Бенедикт XVI проголосив Івана Павла ІІ блаженним. Над головним входом базиліки Святого Петра було відкрито великий образ Івана Павла ІІ, до неба залунали дзвони всіх храмів Риму та оплески мільйонів людей, яких переповнювала невимовна радість, які славили нового блаженного. На людських обличчях були сльози радості та любові... Також частиною церемонії беатифікації було вшанування мощей нового блаженного – ампули з кров'ю Івана Павла ІІ, вставленої до спеціального релікварію. Ще за його життя медичний персонал, який ним опікувався, взяв зразки його крові для Центру переливання крові при лікарні "Bambino Gesù" на випадок, якщо би було потрібне переливання. Оскільки пізніше у цьому не було потреби, взята кров зберігалася у чотирьох малих ємностях, дві з яких пізніше було передано кардиналові Станіславу Дзівішу, що був особистим секретарем Йоана Павла ІІ, а дві залишилися в лікарні та зберігалися у сестер-монахинь, які там працюють. З нагоди беатифікації Йоана Павла ІІ саме ці дві ампули були вміщені у спеціальні релікварії.

Після церемонії беатифікації на площі Святого Петра у співслужінні понад сто кардиналів, розпочалась Божествення Літургія, яку очолив Папа Бенедикт XVI. Під час святкової Літургії були читання зі Святого Письма англійською та латинською мовами, наприкінці Служби Божої Папа Бенедикт XVI виголосив слово до вірників італійською, англійською, іспанською, польською мовами та всі вірні отримали Папське благословення. Після Літургії  було заспівано гімн Пречистій Богородиці „Regina caeli". 

З першого на друге травня до мощей та реліквії (ампули з кров'ю) нового блаженного прийшло поклонитись більш ніж 250 тисяч людей.

Зранку 2-го травня площа Святого Петра знову наповнилась вірниками. Тут було відслужено подячну Службу Божу, яку очолив кардинал Тарчізіо Бертоне, котрий працював із Папою Іваном Павлом ІІ понад 10 років. Ввечері 2-го травня труну із тілом Івана Павла ІІ було перенесено на постійне місце до каплиці Св. Севастіана в соборі Святого Петра, що поблизу видатної скульптури Мікеланджело „La Pieta". 

Ми дякуємо Господеві за те, що Він подарував нам такого великого Свідка Христової Віри, Папу Івана Павла ІІ, який завжди навчав нас своїм прикладом, як потрібно переживати віру та захищати християнські цінності і при цьому не мати страху...

Василь Семйон, учасник поломництва

12 травня 2011р.

Теги: паломник, беатифікація, греко-католик

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини