«Бліц» підготував для закарпатців грандіозну хореографічну виставу

Народний художній колектив «Студія сучасного танцю «Бліц» з нагоди прем’єри першої хореографічної вистави у Закарпатті «Колись було. Колись буде…» запросив закарпатських журналістів до глядацької зали Падіюну, щоб розповісти про деталі створення незвичайного танцювального дійства та продемонструвати шматочок із вистави «Колись було. Колись буде…», прем’єра якої відбудеться в Ужгороді 3 та 4 грудня.

«Бліц» підготував для закарпатців грандіозну хореографічну виставу

Олена Камінська, керівник НХК ССТ"БЛІЦ", організатор проекту вистави "Колись було. Колись буде..." та один з постановників розповіла, що ідея створення в Ужгороді хореографічної вистави виношувалась вже давно. Упродовж цього року цей задум вдалося реалізувати  у творчій співпраці з відомими в Україні та Європі українськими хореографами-постановниками Тетяною Островерх та Юрієм Пристаєцьким. "Це подія для всієї області. Для нашого колективу і для кожного учасника — це подальший етап розвитку",-- каже Олена Камінська.
  
"Колись було. Колись буде..." -- це 11 історій, пов'язані між собою, які демонструють як зароджувалось  життя на Землі, еволюціонували природа та людина. Проте з часом людство поспішало зробити своє життя легшим, комфортнішим і зручнішим, а відтак втрачає цей магічний зв'язок з природою та забуває про свої витоки й колишню взаємодію з нею. Чи дасть нам життя шанс розпочати все спочатку? Чи може цей шанс нам вже був даний? Автори та виконавці вистави ставлять перед глядачем питання, не відповідаючи на них – відповіді можуть бути різними...

У постановці задіяно 33 танцюристи, 28 з яких — танцюють у всіх епізодах. Упродовж року учасники "Бліцу" пройшли численні тренування, окремі з них навіть зійшли з дистанції, не витримали навантажень. Окрім столичних хореографів Олені Камінській у щоденній праці допомагали професійні педагоги студії "Бліц": Анжеліка Клайзнер, Марк Полів'яненко, Іштван Федьо та Іван Михайлов. А також давні друзі та нові партнери "Бліцу": Сергій Денисенко, Олександр Саркісьянц, Андрій Олаг, Олег Бачинський, Латоя Стецишина, Віктор Стецишин, Олег Опаранюк та Сергій Новосельцев.

Анжеліка Клайзнер, педагог-хореограф "Бліцу" зауважила, що хореографічна  постановка-- це не просто набір рухів, тут, як  і у будь-якому мистецтві важлива не форма, а зміст. "Хореографія — той вид мистецтва, який завжди реагував на зміни у суспільстві. Адже важливо не просто показати гарні танці, а донести сам задум,-- каже Анжеліка--. Ідея вистави — ода відношення людства до природи, навколишнього світу. Нам необхідно задуматися над тим, що ми робимо, адже процес еволюції і прогресу потрохи стирає первозданну природу". "Це історія однієї маленької планети з великим серцем. Ми показуємо, яка тендітна ця планета",-- додає Марк Полів'яненко, педагог-хореограф "Бліцу".  Іван Михайлов переконаний, що бути учасником такої вистави — мрія для кожного танцюриста. "Це глобальна махіна, ми набралися певного досвіду, при використанні якого відкриваютсяь нові горизонти", -- каже Іван. 

Спеціально для вистави студія "Бліц" замовила професійну підлогу, яку мають доставити з Угорщини. Костюми для танцюристів пошила майстерня "Світлячок", серед робіт якої і костюми до фільму "Тарас Бульба", музику, побудовану на саундтреках до відомих фільмів, готували на студії СТБ (оформлено всі авторські права).
 
До речі, промо вистави "Студії сучасного танцю "Бліц" вже чекають в Італії, Австрії та Франції.

22 листопада 2010р.

Теги: Бліц, хореографія, Камінська

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини