У Мукачівській картинній галереї відкрилася фотовиставка «Осінній вернісаж-2010» (ФОТО)

4 листопада 2010 року в Мукачівській картинній галері за участі широкої громадськості та керівництва міста над Латорицею відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Осінній вернісаж-2010».

У Мукачівській картинній галереї відкрилася фотовиставка  «Осінній вернісаж-2010» (ФОТО)

Сама подія, яка викликала велику зацікавленість з боку мукачівців,  відбулася завдячуючи людині, яка протягом не одного десятиліття радує нас своїми творчими досягненнями, багато зробила для того,  щоб фотографія  знайшло своє почесне місце серед багатьох видів мистецтв, якими славиться наше місто, щоб коло шанувальників і власне самих фотографів ставало дедалі більшим та згуртованішим. Саме таким, самовіддано  закоханим у свою справу і є   Олександр Михайлович Гудак. Ще  на початку  60 –х він, тоді ще зовсім юний хлопчина, стає переможцем літературного конкурсу, який проводила газета " Карпаті ігоз со" і в подарунок отримує ... фотоапарат "Смена". З того часу він стає палким прихильником  фотографії, отримавши ази фотосправи на ужгородській станції юних техніків, читаючи гори спеціальної літератури.

З 1968 по 1992 рік він військовий офіцер і в той же час спецкор журналу "Советский воин" Міністерства оборони СРСР не полишає свого захоплення. Після виходу на пенсію очолював дитячу фотостудію у міському Будинку школярів, прищеплюючи любов до фотографії багатьом мукачівцям. Серед його вихованців є і професійні фотографи і люди, для яких фотографія стала найулюбленішим хобі. Стопами батька пішли двоє його синів Олександр та Сергій, захоплюється фотографією і онук В'ячеслав. До речі, молодший син Сергій відомий й у краї та країні фотограф, спецкор Укрінформу.
 
Тож мукачівці мали чудову нагоду насолодитися майстерно зробленими фотографіями  досвідчених майстрів, серед яких династія Гудаків, Гергій Васильєв, Петро Паровінчак, Ігор Маліка, Оксана Дан, Сільвія Жігмонд і аматорів фото справи, зокрема, представників творчої молоді, які радують своїми успіхами досвідчених колег та наставників, зокрема, Кристіна-Марія Стініч, Мартін Андялоші, Гусар Аліна, Лариса Бегун, Віталій Преображенський та інші.
 
Дев'ятнадцять  учасників  представили вісімдесят різножанрових картин для мукачівців та гостей поціновувачів мистецтва фотографії. І кожен з присутніх на святі міг знайти роботу, яка найбільше припала до душі, схвилювала, або викликала теплу посмішку. Серед них , напевне, були і ті які також вирішили долучитися до нового захоплення, до цікавого та захоплюючого світу фотографії.
 
І учасникам і гостям, дарував теплі слова привітання Мукачівський міський голова Золтан Ленд'єл, сподіваючись, що творче життя нашого міста буде тільки тільки зростати, багатіючи на нові таланти, творчі успіхи, визнання та прихильність широкого загалу. А фотографи докладатимуть до цього свій талант, наснагу та особливий погляд на минуле та сьогодення.

Радує, що до переможців та призерів  міжнародних фотоконкурсів  у Москві та Монреалі – Олександра Гудака (старшого) та Оксани Дан, долучилася і команда мукачівського фотоклубу – Олександр Гудак (керівн ик), Гергій Васильєв, Петро Паровінчак, Сільвія Жигмонд, Дмитро Георгієв, яка зайняла третє місце на міжнародному фотоконкурсі у м.Луцьку "Фотопрем'єра - 2009",  за що  в урочистій обстановці їм були вручені  почесні дипломи. У добру путь "Осінній вернісаж- 2010" нехай щастить твоїм організаторам, учасникам та палким прихильникам.

Іван Лендьєл, Мукачево, для Закарпаття онлайн

05 листопада 2010р.

Теги: фотовиставка, галерея, Осінній вернісаж, фотограф

Коментарі

Автор 2010-11-10 / 14:34:00

Вибачте, у картинній галереї і 4 листопада.


Виправили:) Адмін

Fnm 2010-11-06 / 12:33:00
"... у картинній галері", чи може, все-таки
"...у картинній галереї?"

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини