Закарпатець замовив кілеру вбивство за 2 літри марихуани (РОЗШИРЕНО)

У Берегівському районі, що на Закарпатті, хтось наполегливо шукає покупців для збуту марихуани. Така оперативна інформація надійшла до працівників місцевого районного відділу боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України в Закарпатській області.

Закарпатець замовив кілеру вбивство за 2 літри марихуани (РОЗШИРЕНО)

Керівник підрозділу Мирослав Голіш доручив підлеглим ретельно перевірити цей факт. Після низки проведених відповідних заходів інформація знайшла своє підтвердження. Навіть більше -- під своєрідним міліцейським "ковпаком" опинилася родина у с. Запсонь. Зокрема, правоохоронцям стало відомо, що 65-річний Іштван, його син та невістка періодично  знаходять покупців і в обумовленому місці "збувають" їм канабіс. За склянку "трави" сімейний підряд отримував щоразу по  200 гривень. З продавцями зазвичай мали справу дрібні розповсюджувачі, котрі купували по 5 склянок марихуани.  "Убозівці" кожен такий  факт збуту ретельно фіксували.

До слова, глава сім"ї Іштван був досить непростий чоловік. Свого часу за скоєння крадіжок він відбував покарання у місцях не вельми віддалених. Чоловік  характеризувався у селі  крутим  норовом. Про таких ще кажуть – нарваний. Після чергової реалізації марихуани працівники ВБОЗу довідалися, що в розмові з одним із клієнтів Іштван попросив  допомогти "прибрати"  одного з жителів сусіднього села. За словами замовника, причина  також виявилася досить цікавою. Свого часу Іштван мав 57-річну приятельку, з котрою "крутив роман". Згодом  та жіночка пов"язала свою долю з 60-річним чоловіком із сусіднього села.  Ця обставина неабияк вразила торговця наркотиками. Не тямлячи себе від люті  через  "зраду", він  вирішив  повернути собі подругу будь-якою ціною, але у голову цього типа не прийшло нічого кращого,  як  фізично знищити її співмешканця. Тоді, міркував Іштван, жінка повинна була б  повернутися до нього. Словом, за серйозну "послугу",  він  пообіцяв віддячитися двома літрами марихуани. Пообіцяв навіть  дати зверху ще  200 гривень. Однак на  підтвердження факту вбивства виконавець мав  принести фотографію, що засвідчувала б виконання вироку, а ще йому належало відібрати авто "клієнта".

Не знати, чи здійснився б цей  підступний задум,  якби про чорні наміри торговця наркотиками не довідалися "убозівці". Найперше, керівник УБОЗ ГУМВС України в Закарпатській області Іван Немеш поставив завдання: зберегти життя людині. І, звісно, затримати на гарячому всю злочинну групу. Оперативники розробили детальний план  знешкодження злочинної зграї, залучили бійців спецпідрозділу "Сокіл".

...В обумовлений час клієнт приїхав до Іштвана, який повідомив, мовляв: завдання виконано. Навіть показав фото на "мобілці" із  закривавленою жертвою. От тільки бідкався, що  автомобіль  не вдалося забрати.  Тоді Іштван, як і домовлялися, передав виконавцю два літри канабісу за виконану роботу.  І тут їх оточили працівниками закарпастького УБОЗу. Оперативники вилучили у підозрюваного майже кілограм марихуани. Удома Іштван, як з"ясувалося, зберігав ще  півкілограма канабісу та дві мисливські незареєстровані рушниці.

У торгівлі марихуаною затриманий  зізнався повністю. Розповів, що коноплі вирощував на плантації, правда,  виросло всього 30 стебел, з яких сім"я зібрала  мішок листя. Зілля  висушили й поділили між собою для подальшої реалізації. Правоохоронці встановили:  сімейний підряд продав канабісу на 7 тисяч гривень. Однак оперативники не виключають, що насправді торговці продали набагато більше,  цю обставину належить встановити слідству. Факт замовного убивства Іштван заперечує. Мовляв,  тільки наказав,  аби того чоловіка покалічили, але  не  вбивали. Однак  міліціонери мають неспростовні докази, які явно свідчать не на користь Іштвана.

-- За цими фактами порушено кримінальну справу,  – розповідає перший заступник начальника ГУМВС -- начальник УБОЗ Іван Немеш. – Наразі проводяться експертизи вилучених наркотиків та зброї. В активі Іштвана: цілий "букет" злочинів --  зберігання та збут наркотичних препаратів, підпільна плантація з вирощування конопель,  замах на замовне убивство. За ці діяння підозрюваному "світить" довічне ув"язнення. Всі обставини  цієї непростої справи зараз вивчають слідчі.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
16 липня 2010р.

Теги:

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини