Закарпаття взяло участь у Міжрегіональному туристичному форумі на Чернігівщині

Вже четвертий рік поспіль на Чернігівщині проходить Міжрегіональний туристичний форум.Цього року у заході беруть участь представники з України, Білорусі та Болгарії. Серед них: 13 туристичних компаній, 23 райони та 3 міста Чернігівщини, представлені на форумі й експозиції Закарпатської, Івано-Франківської, Житомирської, Херсонської, Львівської, Волинської, Полтавської, Черкаської, Харківської областей, а також - Гомельська область з Республіки Білорусь.

Закарпаття взяло участь у Міжрегіональному туристичному форумі на Чернігівщині

Про це повідомили у  головному  управлінні культури, туризму і охорони культурної спадщини Чернігівської ОДА.

Туристичний форум розпочав роботу 4 червня у виставковому залі "Експоцентр" Чернігівської регіональної торгово-промислової палати. Спочатку його учасники обговорили за "круглим столом" проблеми та перспективи розвитку сільського зеленого туризму. Відбулася також і колегія Головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини, де йшлося про підсумки проведення творчих звітів районів, міст Чернігова, Прилук, Ніжина "У слові і пісні ожива безсмертна слава перемоги".

"Туризм – це сфера життя, яка втягує у свою орбіту мільйони людей, багато галузей економіки, сприяє міжнародним обмінам і суто людським контактам", – відзначив на відкритті Міжрегіонального туристичного форуму заступник голови Чернігівської обласної держадміністрації Віктор Тканко. І не випадково цей захід проходить на Чернігівщині. Адже наша область славиться давньою історією, унікальними пам’ятками, природними багатствами і значним туристично-реакраційним потенціалом. "Вигідне географічне розташування, наявність природних лікувальних ресурсів, потужний історико-культурний потенціал, наявність міжнародного транспортного коридору – все це робить Чернігівську область перспективною у галузі туризму та санаторно-курортного відпочинку в цілому", – наголосив Віктор Тканко. Він побажав учасникам та гостям форуму яскравих вражень, успіхів та плідних ділових контактів.

На двох поверхах Експоцентру розмістилися учасники Міжрегіонального форуму. Серед них: туристичний оператор "Престиж-тур"; туристична агенція "Атлантида"; готельно-туристичний комплекс "Придеснянський"; чесько-український проект "Туристичні марки - Україна"; Управління культури і туризму Львівської ОДА; Головне управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв'язків та туризму Закарпатської ОДА; Мезинський національний природний парк; відділи культури і туризм районних держадміністрацій; Національний архітектурно-історичний заповідник "Чернігів стародавній"; Чернігівський обласний художній музей; Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник імені Михайла Коцюбинського; Управління інвестицій і туризму Чернігівської міськради; Чернігівський обласний історичний музей імені В.В. Тарновського.

Кожен з учасників форуму демонстрував привабливість своєї туристичної компанії, району, музейної установи. Демонструвалися фільми, розповсюджувалися інформаційні буклети, відбувався обмін пропозиціями між учасниками турфоруму. З кожним роком, попри економічні негаразди, все більше туристів відвідує наш прекрасний чернігівський край. Значну увагу розвитку туризму приділяють і наші сусіди з Білорусі. Вони називають туризм "Королівським бізнесом".

Адже, наприклад, в нашій області "зелений туризм" лише нещодавно розпочав свою діяльність. Хоча, у країнах Європи попит на нього є доволі високим. Щороку близько 50 мільйонів людей відвідують національні парки в Німеччині. Але тут дбають не лише про отримання прибутку, а також і дбайливо ставляться до природи. Бо, екологічний туризм і захист навколишнього середовища дуже тісно пов’язані між собою. Адже ніхто не захоче проводити відпустку на сміттєзвалищі.

Значну увагу туризму приділяють в Сполучених Штатах Америки, Франції, Китаї, Іспанії. Фахівці відзначають, що розвиток туризму в Україні може суттєво вплинути на такі сектори економіки, як транспорт, торгівля, зв’язок, будівництво, сільське господарство, виробництво товарів народного споживання, і є одним із найбільш перспективних напрямків структурної перебудови економіки.

Значні перспективи в туристичному напрямку, як вже відзначалося, має і Чернігівська область. І подібні туристичні форуми мають стати щорічними. І кожного року відзначатися оригінальність, щоб все більше учасників брали у них участь, щоб не змешувався потік туристів на Чернігівщину.

  

07 червня 2010р.

Теги: форум, виставка, туризм

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини