Голова Закарпатської ОДА представив голів трьох районів (ФОТО)

У понеділок, 19 квітня, голова Закарпатської трації Олександр Ледида представив голів Ужгородської, Перечинської та Великоберезнянської райдержадміністрацій.

Про це Закарпаття онлайн повідомили в управлінні інформації та зв'язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

Голова Закарпатської ОДА представив голів трьох районів (ФОТО)
Представляючи активу Ужгородської райдержадміністрації нового голову – Степана Бордаша, керівник краю зауважив, що Степан Йосипович володіє ситуацією, Ужгородський район знає добре. – Майже весь промисловий потенціал області зосереджений на Ужгородщині, – сказав Олександр Ледида. –  Ужгородський район непростий, особливо після скасування спеціальних економічних зон і територій пріоритетного розвитку. Водночас, за словами керівника краю, Ужгородщина має потенціал, є і перспективи.
 
– На зустрічі з Президентом України було порушено питання про відновлення вільних економічних зон. Глава держави запевнив, що це питання є пріоритетним, – зазначив Олександр Олександрович. – Нині слід створювати такі умови, аби заохотити інвесторів працювати у нас.
 
 Довідково: Степан Бордаш народився 2 січня 1968 року в смт. Середнє Ужгородського району. У 1992 році закінчив Ужгородський державний університет за спеціальністю "Фізика". Працював заступником директора з комерційних питань (згодом – директор) приватного підприємства "Фірма "ЕКО", був приватним підприємцем, а з 2006 року і до часу призначення головою Ужгородської райдержадміністрації  – начальником управління капітального будівництва Закарпатської облдержадміністрації.
 
 
Цього ж дня керівник краю представив голову Перечинської райдержадміністрації – Андрія Готька.
 
 
– Моя позиція принципова: голова райдержадміністрації має бути вихідцем з цього району. Адже у кожному районі є достойні люди. Таким же є Андрій Готько, – підкреслив Олександр Ледида. – Андрій Андрійович чимало може корисного зробити для Перечинщини.
 
Говорячи про першочергові питання, які доведеться вирішувати новому керівництву, голова облдержадміністрації нагадав, що в районі є кілька бюджетоутворюючих  підприємств. – Якщо одне з них припинить діяльність, одразу впадуть показники Перечинщини, – сказав Олександр Олександрович. За словами керівника краю, пріоритетним для розвитку району є туризм. – Тут не має бути підприємств, що забруднюють територію, наголосив голова облдержадміністрації. –Перечинщина має виконувати рекреаційну функцію.
 
Довідково: Народився 10 жовтня 1956 року в с. Ракошино Мукачівського району. У 1984 році закінчив Львівський ордена Трудового Червоного Прапора зооветеринарний інститут за спеціальністю "Ветеринарія". Працював ветеринарним фельдшером колгоспу ім. Чапаєва (Перечинський район), був головою правління колгоспу "Комсомолець" та колективного сільськогосподарського підприємства "Бистрик". З 2000 року і до призначення головою Перечинської РДА – директор сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Бистрик".
 
Депутат Перечинської районної ради І, ІІ, ІІІ, V скликань, "Заслужений працівник сільського господарства України".
 
 
На Великоберезнянщині Олександр Ледида теж представив нового керівника райдержадміністрації – Івана Олійника.
 
 
– Іван Павлович – людина, яка у роботі показала себе якнайкраще, – відзначив Олександр Ледида. – Він має досвід роботи в сільському господарстві, в райдержадміністрації. Вважаю, Іван Павлович зможе чимало доброго зробити для району.
Відтак керівник краю окреслив коло робочих питань. Передусім йшлося про благоустрій територій, населених пунктів. Пріоритетами розвитку, особливо гірських районів, є туризм та рекреація, – наголосив керівник краю. – У цьому плані Перечинщина і Великоберезнянщина тісно пов’язані. У перспективі – реалізація проекту Полонина Руна, створення близько 17 тисяч робочих місць.
 
Як зауважив Олександр Ледида, зайнятість населення – це основна проблема області, особливо ж гірських районів. – Я зосереджуватиму увагу на підтримці передусім гірських районів, – підкреслив керівник краю.
 
Олександр Ледида звернув увагу присутніх і на підготовку до відзначення 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війни. – Жоден ветеран, інвалід не повинен залишитися поза нашою увагою, – наголосив керівник краю.
 
Довідково: Іван Олійникнародився 30 березня 1953 року в с. Щербани Старосинявського району Хмельницької області. У 1981 році закінчив Львівський ордена Леніна політехнічний інститут ім. Ленінського комсомолу за спеціальністю "Автомобілі і автомобільне господарство". Працював інженером-технологом механізованого загону Великоберезнянського районного об’єднання "Сільгосптехніка", головним інженером-механіком управління сільського господарства Великоберезнянського райвиконкому. Також був механіком-диспетчером, інженером з автомобільного транспорту, старшим майстром, головним механіком Великоберезнянського лісокомбінату. Працював заступником голови – начальником інженерно-технічного відділу, головним інженером Великоберезнянського виробничого об’єднання "Агропромтеххімія", головою правління колгоспу "Бескид", директором ТзОВ "Щериземе". Був заступником та першим заступником голови Великоберезнянської райдержадміністрації. З 2005 року і до призначення головою райдержадміністрації – провідний агроном обласної державної насіннєвої інспекції.
 
Депутат Великоберезнянської районної ради V скликання.
19 квітня 2010р.

Теги: РДА, райдержадміністрація, район, Ледида

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини