Олег Гаваші: “Чесний бізнес завжди матиме на Закарпатті зелене світло”

Голова Закарпатської облдержадміністрації інспектував Виноградівщину

Олег Гаваші:  “Чесний бізнес завжди матиме на Закарпатті  зелене світло”Нещодавно в облдержадміністрації відбулися співбесіди з керівниками районів, під час яких аналізувались не тільки методи роботи голів райдержадміністрацій та їхніх заступників, а й вивчались проблеми та можливості регіонів. Минулого тижня голова облдержадміністрації Олег Гаваші проінспектував Ужгородщину (про що вже повідомлялося) та Виноградівщину, аби, так би мовити, на місці побачити, чим живуть мешканці районів, як виконуються плани соціально-економічного розвитку.

Разом з головою Виноградівської райдержадміністрації Василем Якобом та головою райради Олегом Любімовим керівник області відвідав провідні підприємства району: дочірні підприємства “Контекст”, на якому виробляють взуття і швейні вироби, і “Мода-Проджест”, котре також спеціалізується на швейних виробах.

Добре відоме далеко за межами Закарпаття спільне українсько-німецьке підприємство “Сандерс-Виноградів ГМБХ”: його швейні вироби експортуються в багато країн світу.

Якщо донедавна легка промисловість була провідною в структурі економіки району, то зараз впевнено завойовують свої позиції підприємства інших галузей, зокрема харчової та автомобілебудівної. ТОВ “ВЕТ Аутомотив Україна” – яскравий представник останньої: тут виробляють джгути та системи підігріву сидінь легкових автомобілів, які використовують світові лідери автомобілебудування.

Одне з головних завдань, які ставить Олег Гаваші перед керівниками районів, – створення нових робочих місць. На Виноградівщині над цим досить успішно працюють: тільки на “ВЕТ Аутомотив Україна” мають стабільну, непогано оплачувану роботу 920 чоловік, на “Сандерс- Виноградів ГМБХ” – 360, “Кожтексі”– 470, “Мода – Проджесті” – 280. У них великі плани щодо розширення виробництва, але вже зараз стикаються з проблемою гострої нестачі кадрів, особливо – висококваліфікованих. Тут є над чим працювати керівництву району, зосереджуючи першочергову увагу на резервах.

І серед них чи не найперспективнішим напрямом є розвиток санаторно-курортної сфери. Неповторна природа, багаті цілющими водами надра – всім цим щедро обдарована Виноградівщина. Треба тільки знайти дбайливого господаря, який би мудро розпоряджався цим багатством. Перший такий приклад вже маємо – багатопрофільний санаторій “Теплиця”.

Оздоровниця працює в одному із наймальовничіших місць Виногравщини – біля підніжжя Чорної гори. Колись це був піонертабір, потім – запустіння. Півтора року тому нові власники відбудували руїну, створивши чудові умови для відпочинку. Для оздоровлення є всі умови: термальна борно-бромно-залізиста хлоридно-натрієва високомінералізована термальна вода та унікальна мінеральна вода з найвищим в Україні вмістом кремнію. В санаторії успішно лікують захворювання опорно-рухового апарату, серцево-судинної та периферійної нервової систем, а також неспецифічні хвороби верхніх дихальних шляхів. Сприяють цьому новітні методи лікування, зокрема і магніто-лазерна терапія. Тільки в “Теплиці” лікують патології опорно-рухового апарату аквагімнастикою за допомогою спеціального швейцарського аквапоясу.

Популярність санаторію зростає, що й не дивно, адже тут як адмінперсонал, так і медичний колектив постійно працюють над новими ідеями. Причому, кажуть керівники оздоровниці, у всіх починаннях вони відчувають підтримку влади. До слова, Олег Гаваші неодноразово підкреслював, що чесний бізнес, який працюватиме на розвиток області, завжди матиме на Закарпатті зелене світло.

Того ж дня голова облдержадміністрації побував і на будівництві шкіл, що зводиться в районі за державні кошти, – в селищі Вилок, селах Теково та Дротинці. До речі, минулого року в області здано 5 шкіл, більшість з яких були довгобудами. Важливо втримати взяті темпи і цього року. Олег Гаваші ознайомився з ходом будівництва, провів робочі наради, що дозволить мати чітку картину пропозицій щодо першочерговості робіт і самих об’єктів.
Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
09 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини