Відбулася ХХХ сесія Міжгірської районної ради

Позавчора відбулася ХХХ сесія районної ради п'ятого скликання, на яку були запрошені депутати обласної ради від Міжгірського району, начальники управлінь, служб і відділів райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники підприємств, установ і організацій та очільники силових структур.

Відбулася ХХХ сесія Міжгірської районної ради

Відкриваючи пленарне засідання, голова районної ради Іван Васильович Ярема доповів, що всі заплановані питання порядку денного, як і у попередні часи, обговорювались у постійних комісіях та на засіданні президії райради. Пропозиції та зауваження депутатського активу узагальнено та включено до проектів рішень.

У першому питанні порядку денного “Звіт фінансового управління райдержадміністрації про виконання районного бюджету за 2009 рік” до доповідача — начальника фінуправління РДА Надії Юртин поступило запитання лише від депутата Василя Блецкана, на яке він отримав конкретну відповідь.

Щодо виконання минулорічного районного бюджету, то Надія Вікторівна доповіла, що попри всі труднощі, які виникали у 2009 році, район достойно завершив черговий бюджетний період, який за окремими показниками можна назвати кращим за 2008 рік. У звітному році в районі спостерігалась позитивна динаміка зростання доходів місцевих бюджетів і протягом трьох кварталів здійснювалися всі необхідні видатки для забезпечення функціонування бюджетних установ основних галузей соціально-культурної сфери: освіти, культури, охорони здоров'я, соціального захисту та соціального забезпечення населення, фізичної культури і спорту.

Хоча наприкінці року склалась критична ситуація щодо фінансування органами державного казначейства видатків з місцевих бюджетів, але вдалось акумулювати фінансові ресурси та спрямовувати їх на забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та оплату енергоносіїв і комунальних послуг цих установ, щоб не допустити виникнення простроченої кредиторської заборгованості.

Загалом стан виконання районного бюджету за минулий рік можна охарактеризувати наступними показниками.

До загального фонду районного бюджету за 2009 рік надійшли доходи (обов'язкові платежі, дотація та субвенція з Державного бюджету) у сумі 123442,8 тис. грн., що більше на 3733,2 тис. грн. затвердженого плану.

Обов'язкових платежів до загального фонду районного бюджету за минулий рік надійшло 8019,4 тис. грн., що на 334,8 тис. грн. більше уточненого плану або виконання становить 104,4 відсотка.

Основну питому вагу у видатках районного бюджету складають видатки на утримання бюджетних установ: відділу освіти — 44,9 відсотка, тобто 50754,6 тис. грн., районної лікарні — 15,4 відсотка (17465,9 тис. грн.), соціального захисту населення — 34,2 відсотка (38759,4 тис. грн.), культури — 3,6 відсотка (4021,2 тис. грн.), районної ради — 0,9 відсотка (996,4 тис. грн.), райдержадміністрації — 1,0 відсоток (1081,5 тис. грн.).

Але при залишках коштів на рахунках бюджетних установ і зареєстрованих бюджетних зобов'язань головними розпорядниками коштів районного бюджету на оплату рахунків як з поточних, так і капітальних видатків, держказначейством платіжні доручення не проведено і таким чином кредиторська заборгованість за станом на 1 січня цього року складає з загального та спеціального фондів 1613,5 тис. грн.

Таким чином, за станом на 1 січня 2010 року залишок коштів з загального фонду складає 1674,3 тис. грн. та з спеціального — 899,5 тис. грн.

Після прийняття з даного питання відповідного рішення “Про встановлення лімітів спеціального використання природних рослинних ресурсів місцевого значення та збирання лікарських рослин на 2010 рік” доповідав заступник голови райдержадміністрації Іван Ледида, де теж депутати одноголосно проголосували за необхідний документ.

На депутатському зібранні тривалі дискусії велися про включення до порядку денного питання про передачу в райцентрі на баланс селищної ради приміщень старої школи для відкриття дитсадка, адже на даний час у Міжгір’ї цього потребують більш, як 250 діточок. Після виконання узаконеної процедури та обговорення проблеми народні обранці таки зійшлися на думці, аби наявні пустуючі приміщення з цільовим призначенням для відкриття нового у райцентрі дитячого садочка передати на баланс селищної ради і зберегти там три класи для Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

У питанні порядку денного “Різне” депутати прийняли ряд програм.

Іван Петруляк. Фото Тетяни Костюк. "Верховина"
27 березня 2010р.

Теги: сесія, депутати, районна рада, бюджет

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини