Ужгород під знаком Терезів закономірно став містом художників і мрійників

20 березня астрологи та всі, хто вірить у віщування зірок, відзначали Всесвітній день астрології. Звісно, дата святкування не є випадковою: західні астрологи запропонували її тому, що саме цього дня починається астрономічний і астрологічний рік, а сонце вступає у знак Овна. Відзначають його і в Україні, де в останні кілька років мода на астрологів набула такого масштабу, що багато політиків та бізнесменів бояться крок ступити, не порадившись з особистим спеціалістом. Ужгород також може похвалитися фахівцями з астрології, щоправда, їх у нас набагато менше, ніж у столиці. У переддень професійного свята ми запросили до розмови ужгородського астролога Оксану Каплуненко, котра розповіла нам багато цікавого про астрологію, її особливості, свою роботу та навіть зоряний "характер" нашого міста.

Ужгород під знаком Терезів закономірно став містом художників і мрійників

Що воно таке?

Астрологія (від давньогрецького astron - зірка і logos - слово, навчання) - наука про вплив зірок на земний світ і людину, вчення, яке за розташуванням небесних тіл (в основному планет) передбачає майбутнє конкретних людей, цілих народів, результат певних дій тощо. Виникла астрологія в глибоку давнину в Месопотамії й отримала великий розвиток в Асірії, Вавилоні, Греції, Римі, Індії, пізніше в ісламському світі та Європі. Семи відомим у давнину небесним тілам (Сонцю, Місяцю, Меркурію, Венері, Марсу, Юпітеру й Сатурну) приписували вплив на долю людей. На основі їхнього взаємного розташування, показників 12 знаків зодіаку й 12 так званих домів у момент народження людини складався гороскоп, який “розповідав” про подальше життя людини. Гороскопи також складалися для того, аби дізнатися, чи будуть успішними битви та інші політичні рішення давніх правителів. Пізніше до семи згаданих планет доєдналися Уран, Нептун, Плутон, деякі великі астероїди та фіктивні точки, які трохи розширили спектр роботи астрологів.

Учені всього світу досі сперечаються, чи можна називати астрологію наукою, але сходяться в одному: якби наші предки не цікавилися настільки зорями, розвиток таких наук, як математика, астрономія, метеорологія тощо, відбувався би значно повільніше. Між тим статисти зазначають: за останні два десятки років астрологія знову стала модною, і все більше людей звертається за порадами до планет. Навіть ті, хто досить іронічно ставиться до зоряних віщувань, часто зізнаються, що вірять у схожості характерів людей, котрі народилися під однаковими знаками зодіаку, та допускають, що розташування планет у момент народження може накласти відбиток на майбутнє фомування особистості. Звісно, є й такі, хто абсолютно не довіряє астрології, але, як зазначає наш гість Оксана Каплуненко, так стається тому, що люди помилково ставляться до цього вчення як до певного розділу гадальної магії і майже ототожнюють астрологів з бабками-віщунками, екстрасенсами, ворожками тощо.

Насправді астрологія має широкий спектр розділів, які відрізняються методами роботи й поставленими завданнями. Натальна астрологія (дослівно - астрологія народження) вивчає основні тенденції долі людини, виявляє особливості її характеру, закладені від народження здібності тощо. Пророча астрологія займається, відповідно, передбаченнями важливих подій у житті людини, сінастрична вираховує характер взаємин, медична присвячена питанням здоров’я, хорарна шукає відповіді на чітко поставлені питання, елективна вираховує найкращий момент для здійснення певних задумів, мунданна займається пророцтвами стосовно розвитку й взаємодії держав, націй та інших великих соціальних груп, езотерична фокусується на духовному розвитку людини, астрометеорологія передбачає зміни погодних умов.

Знайти себе

Наша співрозмовниця Оксана Каплуненко займається натальною астрологією, тобто складає для клієнтів натальну карту, яка чітко визначає її характер, здібності тощо. “Я вірю в те, - каже пані Оксана, - що мої знання можуть допомогти людині знайти себе, адже часто буває так, що дитина за примусом батьків ходить до музичної школи замість того, щоб займатися спортом, або навпаки, і врешті все життя присвячує не своїй справі, а потім дивується, чому в неї нічого не виходить? Я вам скажу чому: просто в кожного з нас від народження закладені певні здібності, розвиваючи котрі, ми зможемо згодом реалізувати себе як фахівця. У ранньому віці діти часто подають батькам знаки, якими говорять, що їхня душа лежить до малювання, музики, танців, лічби, конструювання тощо, але дорослі, трапляється, пропускають ці знаки повз увагу, навіть не думаючи їх враховувати. Тому в нас лікарі, вчителі, політики та й, власне, представники інших професій часто займаються не своєю справою, роблять її абияк, тим самим псують життя окремих осіб і цілої нації”.

Для того, щоб скласти натальну карту людини, Оксані Каплуненко достатньо знати, де і коли (потрібна не лише дата, а й точний час) вона народилася. Найчастіше астролог працює над картами дітей. По-перше, багато дорослих часто не знають точного часу свого народження, по-друге, їм важко дається думка стосовно кардинальної зміни власного життя, тоді як своїм дітям вони вважають більш потрібним таке дослідження їхніх здібностей і особливостей характеру. Вперше натальну карту дитини Оксана склала для новонародженої доньки. Маленька Катя - Терези і дуже важко сходиться з мамою-Овном. Для того, щоб краще її розуміти, а відповідно правильно вибудувати взаємостосунки, Оксана вирахувала особливості характеру доньки (вона в неї живе під впливом Урана, який вважається “молодим” і химерним) і тепер знає, що та має неабиякий хист до музики й танців, у підлітковому віці буде дуже активною, братиметься за тисячі справ, не знатиме меж своїх захоплень, що може привести як до позитивних, так і негативних наслідків у її долі. А оскільки знання - це велика сила, мама-астролог уже відтепер має змогу спрямовувати свою доньку в житті, м’яко координуючи її захоплення та дії. Здібності Катюші були взяті до уваги - у свої 2 з половиною роки дівчинка вже займається танцями і грою на фортепіано.

Ужгород - місто під знаком Терезів

Оксана Каплуненко не закінчувала спеціалізованих курсів, а самостійно займалася за лекціями київської школи астрології та роботами інших відомих фахівців західної школи астрології. За фахом вона хімік, закінчила хімічний факультет Національного університету ім.Т.Г.Шевченка. Корінна киянка лише 5 років тому переїхала до Ужгорода, куди її чоловіка запросили на роботу. Тут і захопилася вивченням науки, яка, на її думку, дає людині можливість поглянути на себе з боку й врахувати свої слабкі сторони для того, щоб уникнути суперечливих ситуацій. Та не тільки людина може мати характер - певні особливості є навіть у націй, держав і міст. Складанням гороскопів для населених пунктів займається мунданна астрологія, вона допомагає містам чи селам розуміти свою історію і правильно планувати майбутнє. Ужгород у цьому плані є дуже показовим прикладом, адже знаходиться під покровительством Терезів, відкритого, елегантного, гармонійного знаку. Оксана Каплуненко розповідає, що наш обласний центр абсолютно не схожий за енергетикою на інші українські міста, складається враження, що тут панує суцільне свято. Саме завдяки впливу Терезів Ужгород завжди буде містом, де люди люблять мріяти, де жінки одягаються незвично й яскраво, де народжується багато талантів і проживає багато художників. Тут усі відчувають своєрідну легкість буття, мають витончений смак - це ознаки того, що Терези впливають на місто та його мешканців. Однак є в цього знака зодіаку й проблеми. Одна з найбільших - це його лінь. Представники Терезів, як правило, чергують сплески активності з періодами суцільних лінощів, під час яких кидають усі справи на плин часу. Оксана Каплуненко вважає, що такий “характер” має і Ужгород: на зміну рокам блискучого розквіту приходять періоди “застою”. Оскільки не лише місто впливає на мешканців, а й навпаки, астролог радить ужгородцям багато уваги приділяти ретельному плануванню подій. Очільникам Ужгорода також треба скласти графік робіт із забезпечення життєдіяльності міста й чітко дотримуватися його рік за роком, не дозволяючи містові “лінуватися”. 2010-й пані Оксана бачить дуже сприятливим для Ужгорода. Саме цьогоріч складуться всі умови для зростання його престижу, що дасть можливість вийти на новий рівень розвитку. Також астролог вирахувала: поточний рік у місті буде багатим на творчі здобутки.

Тетяна Літераті,
23 березня 2010р.

Теги: астрологія, знак, гороскоп

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини