Рівненський козак Мусій вирощує "Віагру" для оздоровниць Закарпаття

59-річний рівнянин Володимир Мусій за фахом технік-механік. Однак захоплення усього його життя — рослини. Саме через це захоплення Володимир у домашніх умовах вирощує помідори-велетні, дерева-сади і навіть заморське ківі, картоплю на його грядці не їсть колорадський жук, а у пошуках бальзаму під назвою «Жіноча радість», який сприяє потенції у чоловіків, його телефон «обривають» жінки з різних куточків України.

ЩЩОБ ЖУК НЕ ЇВ КАРТОПЛЮ ТРЕБА, ЩОБ ВОНА "ПОЗАГОРАЛА"

У робочі дні Володимира Мусія можна знайти в офісі організації «Українське вільне козацтво», що на вулиці Кіквідзе у Рівному. Адже п. Мусій — її керівник, кошовий отаман. Втім, ще більше часу він проводить на своїй дачній ділянці під Рівним, де й відбуваються основні його експерименти над рослинами. На 20 сотках дачної ділянки у нього ростуть ледь не всі рослини із Червоної книги, екологічно чиста городина, екзотичні дерева.

— Я тут посадив дуба червоного, бо він 100 років росте, тож хай внукам про мене пам’ять буде, — розповідає Володимир Мусій. — Росте у мене на дачі також гінкго, кедр, їстівний каштан, шість різних сортів фундука. Без хімікатів вирощую городину. Щоб вона краще росла, роблю сівозміну. Використовую для удобрювання чорне добриво «гумат». Воно екологічно чисте, адже це продукт життєдіяльності каліфорнійського черв’яка. Не використовую «хімії» й для знищення колорадського жука на картоплі. Бо нею ми не жука, а себе травимо. Але мою картоплю жук не їсть, хоч вона і не генетично модифікована. Що я роблю для цього? Кладу картоплю на вулиці, щоб вона на сонці «позагорала». Коли вона позеленіє, стає гіркою і її навіть миша не хоче їсти, не кажучи вже про жука. До речі, більшість людей не знають, як правильно садити картоплю. Адже коли ми переорюємо землю й удобрюємо її гноєм, робимо усе, щоб не картопля, а бур’ян добре ріс. Бо бульбина з того гною бере лише 10% корисних речовин, а решту — бур’яни. Якщо ж картоплю садити у тверду землю, або у мілкий рядок, який можна зробити плугом, на відстані 50 см одна від одної й зверху бульбини накрити гноєм, її росте у 10 разів більше. По відру під кожним кущем тоді збираєш.

"вІД "ЖІНОЧОЇ РАДОСТІ" НАВІТЬ 70-ЛІТНІ ДІДИ БІЖАТЬ ДО ДІВЧАТ"

Козак-мічурінець у домашніх умовах вирощує ківі й радить кожному мати цю рослину біля дому, щоб бути завжди здоровим:

— Ківі, або його ще називають актинідією, містить ввесь необхідний людині комплекс мікроелементів. Матері в Японії своїм дітям дають на день перепелине яйце і ягідку ківі, й тоді вже ніякі таблетовані вітаміни не потрібні. Варто біля дому мати і лимонник китайський. Ця сибірська культура не потребує сонця, гарно в’ється на терасу. І зривай її листочки й кидай у чай — отримаєш ті самі вітаміни, що й у лимоні. Сім штук ягідок лимоннику китайського заміняє денний раціон людини. Недарма мисливці, коли в тайгу на місяць йдуть, беруть з собою мішок цих ягід. Адже у них міститься ввесь необхідний комплекс вітамінів.

У планах козака Мусія вирощувати в домашніх умовах також апельсини, мандарини. А дерево-сад, на якому на першому ярусі ростуть сливи, на другому — абрикоси, на третьому — персики, або 10 сортів різних рослин на різних гілляках — уже давно пройдений етап.

Нині Володимир Мусій, який займається обливанням холодною водою за Івановим, робить щоранку зарядку, переймається ідеями оздоровлення українців. Прагне навчити їх, які корисні рослини обов’язково потрібно садити біля дому, робити з них примочки, ванни, бальзами тощо. Уже про поставку оздоровчих наборів рослин домовляється з обласним діагностичним центром, санаторіями Закарпаття. Так, у набір «Оздоровчий» від п. Мусія входить кропива, хвощ польовий, розторопша, ехінацея, синюха, зубрівка, левзея сафроловидна (мораловий корінь). З напаром цих трав він радить приймати ванну один раз у тиждень з метою оздоровлення. Така ванна нормалізує серцеву діяльність, тонізує і навіть підвищує потенцію. До речі, для підвищення потенції п.Володимир на основі левзеї, рослини з Далекого Сходу, виготовляє спеціальний бальзам під назвою «Жіноча радість».

— Після його вживання у мене навіть сімдесятилітні діди гуляють по дівчатах, — хвалиться отаман. — А жінки, дізнавшись про нього, телефонують ледь не з усієї України. Допомагає левзея і при хронічному алкоголізмі. І хоч настоянка з неї виготовляється на спирту, потяг до алкоголю після її вживання зникає, нормалізується кров’яний тиск.

ЗА ТРОЯНДАМИ ЛІТАВ У ..ЯЛТУ

Володимир Мусій з дитинства захоплювався рослинами:

— Звідки цей інтерес до них? Мої діди все життя на землі працювали. Мама у мене теж проста трудяга. А знання — з книг. Так, у молодості, пригадую, усі на танці йдуть, а я — в читальний зал. А потім експериментував. Коли в Рівенському сільськогосподарському технікумі викладав теорію механіки машин, в Європі вирощували гриби. І я теж зайнявся цим. П’ять років вирощував гриби, поки не захворів, заразившись спорами грибів. Адже їх потрібно вирощувати в спеціальних умовах, використовувати спеціальні засоби захисту, а ми ніс пхали в гриби просто так.

— А коли ви провели перші досліди над рослинами? З чого усе почалося?

— З троянд. Я тоді на Боярці хату мав з присадибною ділянкою. У мене близько 100 сортів троянд голландських було. Начитавшись наукових журналів, я самостійно змайстрував туманоутворюючу установку для пророщування живців троянд. Це була міні-теплиця завбільшки зі стіл, в якій регулювалася вологість, освітлення, автоматично створювався туман. За два тижні у такій установці живець троянди проростав. А за трояндами я їздив у Ялту. Почув, що там виставка троянд і — бігом на літак. Злітав, подивився виставку, а вночі з могоричем до сторожів йшов за живцями.

— І що, продавали потім троянди?

— Ні. Просто сідав у крісло садове і, дрімаючи у ньому, насолоджувався їхнім ароматом. А нині все це знищено. Адже наші будинки знесли, натомість збудували висотні… Потім я зайнявся вирощуванням помідорів. На балконі садив помідори-велетні. Вони росли по 5-6 метрів у висоту, і з кожного куща я збирав по три відра помідорів.

У ПЛАНАХ — ВИВЧЕННЯ ВПЛИВУ НА РОСЛИНИ ПІРАМІД

Свого часу Володимир Мусій був головою колгоспу у селі Посягва Гощанського району, директором агрофірми тут же, працював у науково-дослідному інституті, викладав у технікумі. Через НДІ та власну цікавість познайомився з генетиками-селекціонерами з різних куточків колишнього СРСР. Досі обмінюється з ними різноманітними цікавими технологіями вирощування тієї чи іншої рослини. Цими знаннями прагне поділитися й з іншими. При «Козацтві» збирається створити магазин, у якому продаватимуть вирощене козаками на ділянках (а вони їх мають кілька у Рівенському районі), саджанці різноманітних рослин, лікарські рослини, надаватимуть послуги з садового дизайну, будівництва лазень тощо. Це, на його переконання, дасть можливість членам організації заробляти гроші, адже серед них чимало безробітних. Безробітний і п. Мусій. Втім, з цього приводу жартує:

— Мені гроші не потрібні. А якщо будуть потрібні, я знаю, як їх заробити.

У планах п. Мусія — продовжити науково-дослідницьку роботу. Він хоче випробувати вплив на рослини пірамід. Уже зараз замовив, щоб йому виготовили чималеньку піраміду, і вона у розібраному вигляді зберігається у передмісті Рівного. Дозвіл на такі експерименти отримав з Академії економічної кібернетики. За його словами, рослини, вирощені в пірамідах під дією електромагнітних полів, повинні мати більш цілющу дію, у них повинна бути вища схожість насіння, більша продуктивність.

Слідами п. Мусія пішов і його син (у козака-мічурінця двоє дітей: син та донька). Ще навчаючись у школі, він мав чимало наукових робіт, був завідувачем відділу Малої академії наук. Захоплювався органічною хімією. Його навіть запрошували на навчання до США, однак батько його туди не пустив. Тож працює Мусій-молодший нині бухгалтером. Втім, у планах його — написання дисертації на тему не таку вже й звичайну — «Піраміди».
Мирослава ШЕРШЕНЬ, "Рівне вечірнє"
21 грудня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини