Закарпаття: Я тільки "БАВКА", маленька "БАВКА", але у мене друзів — мільйон

В Ужгороді у Закарпатському обласному театрі ляльок "БАВКА" виставою "Підкова на щастя" за І.Франком урочисто закрився 28 театральний сезон. Але маленька "БАВКА" порадила глядачам не сумувати, протягом всього літа казка буде поряд -вистави будуть так само проходити по неділях об 11 та 13 годинах. Не буде тільки вистав о 17 годині.

Закарпаття: Я тільки "БАВКА", маленька "БАВКА", але у мене друзів — мільйон

До маленьких глядачів та їхніх батьків у день закриття завітала гостя - поетеса, психолог Ольга Тимофеева, яка працює в Інституті післядипломної освіти. Вона написала дуже цікаву книжечку "Затія-дивоглядія" (Поради для дорослих, як зробити ляльковий театр другом, вихователем і вчителем кожної дитини), яку і презентувала поціновувачам мистецтва граючих ляльок, а також продемонструвала саморобних ляльок, виготовлених діточками області за комплектом викрійок персонажів "Лялькова вистава - чудова забава"...

Оглядаючись на минулий театральний сезон, слід відзначити, що він був сповнений цікавою творчою роботою. Відкрився сезон восени минулого року прем'єрою балагана-мюзикла Олександра Кузьміна "Дід Кузьма та юрба" (Як хоробрий пес кудлатий зміг пташок порятувати). Саме цією виставою (режисер - заслужена артистка України Наталія Орєшникова, художник - Тетяна Ули-нець) театр презентував своє мистецтво на XI Міжнародному фести валі театрів для дітей "Інтер-лялька", який традиційно проходив в Ужгороді на початку жовтня. У фестивалі взяяли участь 14 колективів, з них вісім -зарубіжних. Глядачі отримали справжнє задоволення від перегляду різнопланових і різножанрових вистав, в яких поєднувалися музика, лялька, актор в "живому плані".

До слова, на цьому фестивалі наша актриса Олена Пишка перемогла в номінації "акторська майстерність" - за ролі у виставі "Дід Кузьма та юрба". А в грудні минулого року обласний комітет з присудження премій в галузі культури і мистецтва присудив премію ім. братів Шерегіїв в номінації "краща акторська роль у виставі для дітей" актрисі Ларисі Кривчик - також за ролі у цій виставі.

Як завжди порадували маленьких ужгородців новорічно-різдвяні свята. В ляльковому на них чекала нова ігрова вистава "Сніговик та Новий рік", яка традиційно закінчувалась святковим костюмованим концертом малят перед Дідом Морозом та іншими казковими персонажами.

Протягом сезону лялькарі здійснили цікаві творчі подорожі - побували з виставою "Енеїда" на святі міста Жешув (Польща), з виставою "А де ж п'яте?" брали участь у міжнародних фестивалях міст Крагуевац та Суботиця (Сербія), а з виставою "Недотепа із Вертепа" привезли Дипломи з львівського фестивалю "Золотий Іелесик" та з міста Загреб (Болгарія), а буквально перед закриттям сезону учасники вистави привезли Гран-прі з XV Міжнародного фестивалю театрів ляльок в м. Бекеш-Чобо, Угорщина. Не випадково цю зво-" рушливу виставу про маленького закарпатського хлопчика-сироту, пронизану ліризмом і гумором, вважають візитівкою закарпатських лялькарів. У цьому сезоні навіть відзначили маленький ювілей - 5 років з дня прем'єри "Недотепи".

Отже, минулої неділі маленька "БАВКА" проголосила 28 театральний сезон закритим і запросила на зустріч восени. У сезоні-29 на юних театралів чекають сюрпризи - в планах театру відкрити для дітей театральну студію, готуються нові дуже незвичайні прем'єри. До скорої зустрічі!

28 червня 2009р.

Теги: Ужгород, ляльки, ляльковий театр, "БАВКА", вистава, театральний сезон, ювілей,

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини