Закарпаття: Дядя Стьопа – міліціонер

Якщо поцікавитися в пересічного громадянина, що таке міліція, то він назве в першу чергу три фігури у формі: патрульних на вулиці, «даішників» на дорозі та дільничного зі свого села чи вулиці. Так, саме зі спілкування з цими службами люди судять про органи внутрішніх справ загалом. Наша розповідь - про будні закарпатських «пепеесників», як називають патрульно-постову службу міліції.

Закарпаття: Дядя Стьопа – міліціонер

Рік «патрулів»
 
Міліцейський міністр Юрій Луценко оголосив у МВС 2009-й роком патрульно-постової служби. Адже саме ці хлопці в уніформі, з дубинками та наручниками на поясах, і вдень, і вночі слідкують за дотриманням громадського порядку на наших вулицях, першими прибувають на тривожні виклики, втихомирюючи пияків, дебоширів та хуліганів. Наражаючись при цьому на небезпеку потрапити під бандитський ніж чи кулю. Недарма кажуть, що якщо хочеш бути справжнім міліціонером і знати всі «принади» служби, то слід пройти через ППС - одну з найчисленіших та найбільш дієвих міліцейських служб. Левова частка затримань злочинців - на рахунку патрульної служби. Ось - лише кілька прикладів їхньої буденної служби, про які повідомляє ВЗГ ГУМВС.
 
Близько опівночі 9 лютого співробітники патрульної служби затримали біля будинку на вул. Грушевського в Ужгороді 18-річного хлопця, в якого знайшли під час огляду марихуану. Інший злочин розкрито в Мукачеві. Вечірньої пори жертвою зухвалого пограбунку став 21-річний мукачівець Михайло, котрий увечері навідався у зал ігрових автоматів. У приміщенні закладу до нього підійшов знайомий з вигляду молодик і відібрав мобільний телефон «Нокіа». Та й пішов собі. Потерпілий одразу ж звернувся по допомогу до працівників патрульної служби. Отримавши прикмети зловмисника, правоохоронці стали прочісувати мікрорайон. На одній з вулиць помітили схожого за описом молодика й затримали його. Професійне відчуття не підвело стражів порядку. «Мобільним» грабіжником виявився 28-річний мукачівець Йосип, котрий працює на одному з приватних підприємств. У підозрюваного було вилучено й речовий доказ - украдену «Нокію».

«Жигулі» вкрали разом з дитиною

Кількома днями пізніше до мукачівських «пепеесників» звернувся за допомогою інший потерпілий. 38-річний Борис повідомив, що поблизу одного з кафе невідомий крадій угнав його «Жигулі» шостої моделі, котрі він залишив на якусь хвильку відчиненими та з ключами в замку запалювання. До того ж, у салоні залишилася його 4-річна донька! Для виявлення та затримання зухвалого крадія була направлена посилена оперативна група з числа працівників патрульної служби, карного розшуку. Оперативно були перекриті всі можливі виїзди з міста, орієнтовано наряди, що несли службу на маршруті. І от під час відпрацювання правоохоронці помітили «шістку», за кермом якої знаходився якийсь молодик. Затримання зловмисника стало справою техніки. 29-річний автокрадій Володимир з Куштановиці дає тепер пояснення слідчим.
 
Пізнього вечора на одній з вулиць до 19-річного ужгородського студента Віталія підійшло двоє невідомих молодиків, котрі завдали йому тілесні ушкодження й відібрали від нього два мобільні телефони «Нокіа». Після звернення потерпілого у міліцію за пошуки нападників взялися працівники патрульної служби та оперативно-пошукового сектору карного розшуку. У ході проведених пошукових заходів стражі порядку за гарячими слідами вирахували та затримали зловмисників: 19-річного Михайла та 17-річного Євгена, у котрих були вилучені речові докази.

Грабіжники приїхали в Ужгород на «гастролі»

Потерпіла від грабіжників і 21-річна ужгородка Юдіта, котра працює касиром в одному з торгових закладів. Близько опівночі на одній з вулиць обласного центру до дівчини, що поверталася додому, підскочили двоє молодиків і під погрозою фізичного насильства відібрали золотий ланцюжок з хрестиком та гаманець із 200 гривнями. Потерпіла одразу ж звернулася із заявою про пограбунок у міліцію. У ході проведення оперативних заходів працівники патрульної служби на одній з вулиць Ужгорода затримали грабіжників, якими виявилися жителі Львівської області: 20-річний Юрій та 22-річний Руслан. Під час огляду в кишені штанів одного з молодиків було знайдено речові докази - викрадені від дівчини речі.

Іван Грицан, газета «НЕДІЛЯ»
20 лютого 2009р.

Теги: Закарпаття, грбіжники, гастролі

НОВИНИ: Кримінал

19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
» Всі новини