Ужгород: На Старий Новий рік діти знову мали свято

Сьогодні, 14 січня, свято Старого Нового року (Василія) відзначили 78 учнів спеціальної школи-інтернату для глухих дітей, що на вул.Щедріна в Ужгороді. Подарунки з нагоди свята від глави Секретаріату Президента Віктора Балоги до навчального закладу привезли голови Закарпатської та Ужгородської організацій партії Єдиний Центр Іван Балога та Віктор Трикур.

Ужгород: На Старий Новий рік діти знову мали свято

Політики привітали учнів та колектив школи з новорічними святами і, окрім фруктів та солодощів, подарували школі ще й побутову техніку. Директор школи-інтернату Наталія Лушко висловила вдячність Віктору Балозі за такі чудові подарунки і зазначила, що учні ще пам’ятають минулорічний дарунок нашого земляка –  спеціальні слухові апарати для діток. Учні школи, в свою чергу, подарували гостям невеличкий новорічний концерт.

  Загалом, на Старий Новий рік в рамках благодійної Різдвяної акції, ініційованої нашим земляком, главою Секретаріату Президента України Віктором Балогою, святкові подарунки отримали понад чотири тисячі юних закарпатців, які виховуються в інтернатних закладах краю. Представники Єдиного Центру  завітали до кожної з 23-х шкіл-інтернатів області.  Від імені Віктора Івановича вони вручили вихованцям  солодощі та фрукти.  А навчально-виховні заклади отримали ще й необхідну побутову техніку: телевізори, комп’ютери, ксерокси, сканери, музичні центри, холодильники, морозильні камери, електроплити, електром’ясорубки, пральні машини та ін. Загалом, інтернатам подаровано близько 40 одиниць різноманітної техніки.
 
       Перший етап акції відбувся 6 січня. Напередодні Святвечора до дітей Часлівської школи-інтернату та Перечинської школи-інтернату з подарунками завітав перший заступник голови облдержадміністрації, голова обласної організації Єдиного Центру Іван Балога. Цього ж дня подарунки вихованцям Виноградівського дитячого навчального закладу інтернатного типу та Бенянського дошкільного дитбудинку вручив голова облдержадміністрації Олег Гаваші. Ті ж інтернати, де дітки під час різдвяних свят були на канікулах, представники обласної та районних організації Єдиного Центру відвідали на Старий Новий Рік. Лідери обласної організації побували в інтернатних закладах Ужгорода, Мукачева, Ужгородського, Великоберезнянського та  інших районів краю.

     Скрізь малеча радісно вітала єдиноцентристів, які привезли подарунки від Віктора Івановича. Погляди дітей були сповнені цікавістю, кожен з них хотів поспілкуватися з гостями, розказати їм про свої мрії. Адже в багатьох інтернатах живуть вихованці, позбавлені батьківського піклування та сімейного тепла, тому увага дорослих, добре слово, щирі побажання їм особливо необхідні та приємні. І безперечно кожна дитина мріє отримати на свята подарунки. Як вдячність за піклування малеча влаштували гостям невеличкі святкові концерти, звичайно ж були колядки та щедрівки.

      Керівники інтернатних закладів, висловлюючи подяку Віктору Івановичу, підкреслювали, що завдяки отриманій новій побутовій техніці, вдасться покращити умови перебування,  навчання та дозвілля вихованців.

      Як підсумував голова Закарпатської обласної організації Єдиного Центру Іван Балога, головне покликання цієї політичної сили – дбати про покращення добробуту жителів краю. І перш за все тих, хто потребує особливої уваги та піклування. Іван Балога також висловив сподівання, що подібні благочинні акції будуть надихати й інших доброчинців області до благородних справ. Бо якщо кожен з нас поділиться з дитинкою, яка не ніколи не знала батьківської любові, не відчувала материнських теплих рук, частиночкою свого добра, свого статку та благородства, забутих, покинутих, нещасливих дітей в Україні не буде.

Микола Пилип, Мукачево.net
14 січня 2009р.

Теги:

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини