Закарпатська трагедія: Мати - в могилі, батько - за гратами, троє дітей – сироти

Сімейна драма, котра сталася в с. Уклин на Свалявщині, схожа на тисячі інших. Ця трагедія – лише логічне завершення того жаху, що тривало кілька років поспіль, і вона мала місце у жовтні 2007 року.

Закарпатська трагедія: Мати - в могилі, батько - за гратами, троє дітей – сироти

...Ранкової пори до Вікторії (назвемо її так) навідався сусід Іван Кобулей. Він був чимось сильно стривожений і попросив, аби сусідка пішла з ним до його помешкання та допомогла розбудити дружину Еріку. Казав, що жінка сильно хропе, і не прокидається. Передчуваючи лихе, молодиця поспішила слідом за Іваном. У спальній кімнаті Вікторія побачила Еріку. Бідолашна лежала на ліжку непритомна. Сусідка спробувала, було, господиню повернути до тями, та все марно. Тож викликали «швидку». У вкрай тяжкому стані, медики доставили жінку у реанімаційне відділення Свалявської центральної районної лікарні. Лікарі констатували численні тяжкі тілесні ушкодження: черепно-мозкову травму, субдуральну гематому, забій головного мозку, що супроводжувався тривалою мозковою комою, яка ускладнилася набряком легенів, садна та синці. На бідолашній не було живого місця. Незважаючи на всі зусилля медиків, врятувати її, на жаль, не вдалося. Через тиждень Еріка померла.

Про цей випадок стало відомо свалявським міліціонерам. На місце пригоди виїхала посилена слідчо-оперативна група. Свідки стверджували: між подружжям того дня виник конфлікт, який завершився бійкою. Тож стражі порядку за підозрою у скоєнні злочину затримали Івана Кобулея. У розмові з правоохоронцями він, звісно, виправдовувався: мовляв: я її не бив, вона була напідпитку й сама кілька разів упала та вдарилася до стіни і дверей. Про нещастя, що спіткало молоду жінку, довідалася її мати. Її розповідь лише підтвердила слова родичів і сусідів. А згодом правоохоронці вже мали на руках повну картину не тільки того злощасного вечора, а й всього подружнього життя Кобулеїв.

…Після одруження молодята поселилися разом з матір'ю Еріки. За якийсь час з’явився первісток, потім ще двоє діточок. Однак замість того, щоб приділяти увагу своїм рідним, Іван пристрастився до оковитої. А там, де чарка -- там і сварка. Не раз і не двічі Еріці та її матері діставалося на горіхи від п'яного тирана. Найбільше потерпала дружина. Одного разу в розпалі гніву Іван навіть вибив їй зуби. Не стримувався від «виховання» кулаками й тоді, коли Еріка була вагітною. Дітям категорично забороняв розповідати щось про його витівки. Та незважаючи на батьківські погрози, мала Іванка таки зізналася бабусі, що твориться у їхній хаті. Жінка намагалася поговорити із зятем, однак усі розмови були безрезультатними. Родичі радили молодиці розлучитися, та вона лише відмахувалася, мовляв: якось самі розберемося. Сподівалася, що чоловік врешті-решт візьметься за розум. Але й після народження найменшої Ангелінки Іван продовжував пиячити, ніде не працював. Життя під одним дахом ставало ще більш нестерпним. Сім’я практично існувала за рахунок грошей, котрі жінка отримувала на дитину.

...Того вечора газда, як завжди, прийшов додому добряче напідпитку і без зайвих слів став лупцювати дружину. П'яного ката не зупинило навіть те, що у візочку плакала маленька Ангелінка. Тиран люто гамселив жінку руками й ногами. Ставав ногою на груди, притискаючи до підлоги. Потім схопив за волосся і кілька разів ударив головою об стіну. За цим жахливим дійством спостерігали діти. Зауваживши це, кат вигнав малих з кімнати і, зачинивши двері на ключ, продовжив тортури...

Перед сном Іван застеріг дітей, щоб тримали язик за зубами, інакше їх також чекають побої. Наступного дня, повернувшись зі школи, малі поцікавилися, де мама. Але батько лише сердито відмахнувся: цю "п'яницю" відтягнув у спальню на ліжко. Старша дівчинка одразу ж побігла в кімнату і побачила матусю без тями. Намагалася розбудити її, але вона важко дихала й хропіла. Тільки зрозумівши, що дружині зовсім зле, Іван пішов до сусідки.

Після завершення слідства справу розглянув районний суд. Про каяття не могло бути й мови. На засіданні Іван виправдовувався, мовляв: жінка зловживала спиртним, це нібито й було причиною сварок. До її смерті він не причетний -- сама п'яна падала і вдарилася. Але суд аргументовано довів вину зловмисника. А свідки заперечили усі твердження підсудного.

І ось зачитують вирок. Івана Кобулея засуджено до 8 років ув'язнення. Ухвалою Закарпатського апеляційного суду вирок залишено без змін.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
26 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 1
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини