Зайнятість Закарпаття: Вчимося і працюємо в місті над Латорицею

Уже традиційним для міста над Латорицею стало проведення ярмарків вакансій та професій, організованих Мукачівським міським центром зайнятості. На початку листопада 2008 року спеціалісти Мукачівського міського центру зайнятості провели такий захід.

Зайнятість Закарпаття: Вчимося і працюємо в місті над Латорицею

Мета проведення Ярмарку – це здійснення заходів щодо сприяння зайнятості та захисту  від безробіття незайнятого населення та молоді, яка знаходиться у несприятливих умовах на ринку праці, об’єднання інтересів підприємств, що мають потребу в кадрах, і громадян, що бажають влаштуватись на роботу. Ярмарок ставив за мету розширення профінформованості безробітних про стан ринку праці, про послуги, які надає центр зайнятості, про права і обов’язки громадян згідно із Законом України “Про зайнятість населення”, про варіанти працевлаштування, профнавчання, а також про можливість професійних інтересів і нахилів при виборі професії.
Мешканцям міста пропонувалися наявні вакансії, продукція промислових підприємств, проводилась презентація підприємств та навчальних закладів міста, у яких можна здобути професію, підвищити свою кваліфікацію.
Захід організований задля ближчого знайомства молоді міста з професійно-технічними навчальними закладами та підприємствами міста, які все роблять для того, щоб зростав добробут наших громадян.
У Ярмарку взяли участь представники 18 підприємств та 5 професійно-технічних  навчальних закладів міста, які здійснюють підготовку кадрів, відповідно до потреб ринку праці.
 Ярмарок видався дуже цікавим. Випускники загальноосвітніх шкіл з захопленням слухали розповіді студентів та майстрів професійно-технічних навчальних закладів, а саме: Мукачівського професійного ліцею сфери послуг, Мукачівського професійного аграрного ліцею, ПТУ №7, ВПУ №3, Мукачівського будівельного ліцею. Представники навчальних закладів презентували молоді свій навчальний заклад, розповідали про студентське життя та про умови та правила прийому щодо вступу у відповідний заклад. Була жвава дискусія, учні ставили питання, цікавилися студентським життям. Виходячи з цього, можна було зробити висновок, що багато учнів усе ж таки хочуть стати висококваліфікованими робітниками і вступити до цих навчальних закладів.
У межах заходу було проведено засідання за «круглим столом» на тему: «Вчимося і працюємо в нашому місті», яке відкрив секретар Мукачівської міської ради Золтан Ленд’єл. Він зазначив, що головною проблемою на сучасному етапі є невідповідність між професійним складом безробітних та вимоги, які висувають до них роботодавці. Потрібно виробити чіткий механізм врегулювання попиту і пропозиції робочої сили на ринку праці.
Про стан ринку праці міста, про проблеми щодо працевлаштування незайнятого населення та шляхи їх вирішення, розповіла директор Мукачівського центру зайнятості Оксана Пехньо. Звернула увагу на те, що для вирішення цього питання необхідна співпраця служби зайнятості, органів влади, роботодавців та навчальних закладів різного рівня акредитації.
Цікавою виявилась доповідь директора обласного центру зайнятості Юрія Фущича, який підкреслив, що на сьогоднішній день пріоритетними завданнями для служби зайнятості є створення нових робочих місць та навчання безробітних робітничим професіям, які потрібні на ринку праці. Він зазначив, що повинні створюватися ефективні робочі місця, працюючи на яких, людина отримувала б достойну заробітну плату.
Змістовною видалась дискусія щодо підготовки висококваліфікованих робітників у професійно-технічних навчальних закладах для потреб роботодавців міста. Обговоривши це питання, роботодавці та керівники навчальних закладів розробили рекомендації та пропозиції. Виходячи з цих рекомендацій можна зробити висновок, що тільки в тісній співпраці можна здобути позитивного результату.
Під час ярмарки, спілкуючись з молоддю, дійшла до висновку, що це потрібний захід, дуже дієвий. Адже молоді люди без певного життєвого досвіду бажають обрати престижну професію, але ж не до кінця впевнені чи є на неї попит на ринку праці. Такий захід допомагає кожному з’ясувати це питання, вирішити не тільки ким хочу стати, ким можу стати, але і хто потрібен на ринку праці.
Працівники центру зайнятості мають надію, що захід принесе свої позитивні результати.

Беатриса Білецька,
заступник директора
Мукачівського міського центру зайнятості

12 листопада 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини