Голова Закарпатської облради провів прийом громадян

Днями голова Закарпатської облради Михайло Кічковський відповідно до плану роботи провів прийом громадян з особистих питань.

Голова Закарпатської облради провів прийом громадян

Голова Закарпатської організації Національної спілки письменників України Петро Ходанич звернувся до голови облради зі словами щирої вдячності за постійну підтримку обласного спілчанського осередку у вирішенні творчих питань, а також багатьох соціальних проблем. Це у період економічної скрути, відсутності коштів на книговидання має велике значення для розвитку літературного процесу краю. Від імені учасників Міжнародного літературного фестивалю „Карпатська ватра“ (а це письменники Івано–Франківщини, Львівщини, Чернівеччини, Закарпаття, майстри українського художнього слова із Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії) Петро Михайлович подякував голові облради за надану підтримку в організації першого Міжнародного літературного форуму, який зібрав українських письменників Карпатського регіону, та проведенні їх зустрічей із студентами вищих навчальних закладів області, творчої інтелігенції Мукачівського, Міжгірського, Хустського районів. Учасники фестивалю щиро вдячні і за надану можливість прилучитися до всенародної підготовки відзначення 70- річчя Карпатської України. Крім цього, Петро Ходанич відзначив, що жодне із звернень стосовно матеріальної допомоги вдовам письменників не залишилося поза увагою керівництва облради. До прикладу, вдова учасника Вітчизняної війни, відомого закарпатського поета Володимира Панченка, що відійшов у вічність, і який є автором багатьох поезій, пісень, котрі донині виконують Закарпатський народних хор, артисти естради, народні ансамблі, Броніслава Дем’янівна – інвалід війни. Проживає разом із донькою та онучкою–студенткою. Потребує постійного догляду і лікування. Матеріальний стан цієї сім’ї дуже важкий. То ж Михайло Михайлович, не вагаючись, допоміг їй.
Мешканець с. Присліп Міжгірського району, інвалід ІІ групи Ілля Рошко, якому свого часу ампутували ногу, поскаржився на погіршення зору. Лікарі встановили діагноз: катаракта обох очей, що вимагає оперативного втручання, а коштів на це у чоловіка немає. Враховуючи важкі матеріально–побутові умови заявника, керівник облради звернувся до заступника начальника управління охорони здоров’я ОДА Володимира Брича з прохання допомогти людині.
Інвалід Вітчизняної війни із с. Руське Мукачівського району Дмитро Крайнянинець поділився з головою облради своєю журбою: збігло вже чимало літ, як чекає на виділення йому пільгового автомобіля, а результату втішного нема. Голова облради тут же звернувся з клопотанням на адресу начальника управління праці та соціального захисту населення Віктора Мацоли, в якому просить інформувати про черговість, де перебуває Дмитро Петрович, та, враховуючи заслуги і вік людини, підготувати звернення до Міністерства праці й соціального захисту населення України з просьбою вишукати можливість виділити заявнику іменний автомобіль.
Група жителів с. Порошково Перечинського району вкотре подякувала голові облради за допомогу в наведенні порядку в Порошківських лісах і при цьому попросила посприяти у створенні добровільної народної дружини, яка стежитиме за дотриманням чинного законодавства стосовно збереження лісових масивів та земель самоврядної території. Михайло Михайлович направив відповідного листа голові Перечинської райради П. Грицику та начальнику Перечинського РВ УМВС України в Закарпатській області П.Готрі, в якому закликав підтримати створення громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, оскільки згідно з чинним законодавством України місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування та правоохоронні органи надають всіляку допомогу та підтримку у створенні таких товариських формувань.
Тересвянку Олену Кучеряву привела в облраду своя біда. На глибоке переконання пані Олени, її дім після повені мав бути віднесений до другої , а не до третьої категорії постраждалих. Прошу вас, – казала вона, – призначити повторну комісію і розібратися у ситуації. Голова облради розпорядився направити фахівців на місце, розібратись і подати відповідні пропозиції.
Городянка м.Тячева Тамара Куцин розповіла про своє наболіле. Так склалося, – казала жінка, – що оселитися їй разом із сім’єю довелося у будівлі готелю, який знаходиться на вул. Гагаріна, 22. Та одного дня адміністрація попросила звільнити приміщення. Тоді пані Тамара звернулась зі скаргою до місцевої влади, а затим – у суд. Була створена комісія з вивчення питання, яка дійшла висновку, що будівля не відноситься до житлового фонду та й не пристосована для проживання. Міська рада зі свого боку запропонувала жінці, враховуючи моральну сторону питання, переселитись у приміщення в гуртожитку, що на вул. Заводська, 1, та зобов’язалась здійснити його ремонт з проведенням тепла і водопостачання. А суд, ознайомившись із заявою Тамари Іванівни, залишив її без руху, як таку, що не відповідає вимогам чинного законодавства (не зазначено доказів, що підтверджують викладені обставини тощо). Таким чином, Тамара Куцин вирішила звернутися в облраду. Уважно вислухавши жінку, М.Кічковський доручив відділу юридичного забезпечення, по роботі з кадрами та зверненнями громадян облради розібратись у ситуації і дати фахові роз’яснення заявниці.
Жителька с. Ракошино Ганна Корда вже тривалий час оббиває пороги різних інстанцій, про що й повідомила голові облради під час прийому громадян. Оскільки її чоловік працює в системі центральної районної аптеки м.Мукачева з 1974 року, а останні 20 років завідує аптекою №44 у Ракошино, то вони хотіли б приватизувати її. Наскільки це можливо і доцільно – на дане запитання відповісти може управління з питань майна комунальної власності ОДА, куди голова облради й направив відповідне клопотання з тим, аби розібратися по суті й прийняти остаточне рішення.
Звернулися до Михайла Михайловича і представники дитячого садочка, що споруджується, та сільської поліклініки с.Синевир Міжгірського району за допомогою. Перші просили вишукати можливість і придбати для нового дошкільного закладу так потрібну морозильну камеру, другі – медичне обладнання. Крім цього, запросили голову облради при першій нагоді відвідати згадані заклади.
Голова облради, не відкладаючи на потім, зателефонував благодійникам, які тут же обидва питання вирішили позитивно. А невдовзі, як і обіцяв, виїхав на Міжгірщину, де від імені Віктора Балоги сиротам трьох верховинських шкіл вручив подарунки – теплий зимовий одяг, взуття і, звичайно, солодощі.
Ситуація що склалася в країні зараз у зв’язку з непорозумінням у верхніх ешелонах влади викликала велику стурбованість у населення області. Саме цим зумовлено те, що, приїхавши на прийом з особистих питань, люди починають розмову не із власних проблем, а про те, що буде далі в країні, області, районі, у їхньому рідному селі. Ідеться і про вибори до Верховної Ради України, і про те, що народні обранці часто забувають свої обіцянки, які так щедро роздавали людям у ході передвиборної компанії. Саме такою була розмова із групою жителів із Міжгірського району, які скаржилися на те, що на порозі – зима, а роботи по газифікації окремих населених пунктів далеко не завершені. До цього ж карколомно стрибнули уверх ціни на медикаменти, продукти харчування. Це, безперечно, – біда. Але для оцих людей, судячи з їх розмови, ще більша біда непорозуміння у верхніх владних структурах. Адже коли в країні такий хаос, як тепер, коли у Верховній Раді депутати не можуть знайти спільної мови, то люди бачать, що їхні проблеми залишатимуться й надалі на мертвій точці.
У зв’язку з цим голова облради невідкладно звернувся до керівників районів щодо першочергового сприяння у підготовці населених пунктів районів до зими. Водночас просив узяти під особистий контроль завершення робіт по газифікації тих самоврядних територій, де вони ведуться, та оточити турботою одиноких, престарілих, інвалідів, сиріт, щоб зиму вони перебули в належних умовах.

Анна Романенчук
29 жовтня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 11
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини