Ярмарок вакансій провели в закарпатській Іршаві

22 жовтня 2008 р. Іршавський РЦЗ провів розширений Ярмарок вакансій, у якому взяли участь соціальні партнери, роботодавці, безробітні та шукачі роботи, випускники шкіл району та Білківського професійного аграрного ліцею.

Ярмарок відвідали такі ринкоутворюючі підприємства Іршавщини: ТзОВ «Фактор Тойс», ДП «Фортуна», ЗАТ «Іршавський абразивний завод», ВАТ «Ільницький завод МЗУ», ТзОВ «Електрон-Іршава», ТзОВ «Янтарний», ТзОВ «К.Лен», ТзОВ «А.М.Ітро», Іршавська філія ТзОВ «Мукачівська швейна фабрика» та ряд інших, які подали інформацію про вільні робочі місця і вакантні посади.
З метою популяризації робітничих професій на ярмарок були запрошені випускники 11 класів Іршавської ЗОШ №1 і №2, Іршавської гімназії та Білківського професійного аграрного ліцею.
Розпочав Ярмарок заступник  директора Іршавського районного центру зайнятості Сергій Панасюк, який зазначив, що мета заходу традиційна – допомогти зустрітися роботодавцям з їх потенційними працівниками: безробітними, незайнятим населенням і навіть бажаючими змінити професію та ознайомити їх із ринком праці району, з тими послугами, які надає служба зайнятості.
Перед учасниками також виступив заступник голови Іршавської державної адміністрації Юрій Фельцан, який підтвердив доцільність проведення таких заходів. Він наголосив, що людині необхідно мати декілька професій, аби бути конкурентоспроможною на ринку праці і швидше працевлаштуватись.
Начальник управління економіки РДА Наталія Ковач є постійним учасником таких заходів. Вона відзначила, що такі заходи є проміжною ланкою між шукачами роботи та роботодавцями і допомагають їм знайти одне одного (роботодавцю кваліфікованого працівника, а шукачу роботи – відповідне робоче місце).
Алім Случак, який представляв ЗАТ «Іршавський абразивний завод», та Марія Володимирівна Староста від Іршавської філії ТзОВ «Мукачівська швейна фабрика» познайомили присутніх ярмарку вакансій  з вакантними місцями, умовами, режимом, характером праці та заробітною платою.
Гостями заходу були заступник директора Закарпатського ОЦЗ Зоя Катрич та начальник відділу організації професійного навчання  безробітних Євгенія Правда, які поділились враженнями від проведеного заходу та наголосили  про важливість проведення таких масових заходів, які сприяють працевлаштуванню незайнятого населення.
Присутнім була надана інформація про послуги, які надає служба зайнятості роботодавцям, безробітні та шукачі роботи отримали юридичні консультаціі, консультації спеціалістів із питань законодавства про зайнятість, інформацію про вільні робочі місця, інформацію про професійно-кваліфікаційний склад безробітних, які перебувають на обліку в ЦЗ, довідалися про можливість набуття іншої професії за скеруванням служби зайнятості, шляхом стажування безпосередньо на виробництві, отримання одноразової виплати допомоги для започаткування підприємницької діяльності, про порядок надання дотації роботодавцям на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних.
Але найбільш активними учасниками Ярмарку вакансій стали випускники шкіл. Спеціалісти відділу активної підтримки  надали учнівській молоді інформацію про навчальні заклади області та можливість професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації за направленням служби зайнятості, провели анкетування та тестування на професійну придатність.
Зустріч представників підприємств району із незайнятими громадянами була обопільно корисною, оскільки роботодавці мали змогу приглянутися до своїх майбутніх працівників, а безробітні – зорієнтуватися, які саме фахівці потрібні на ринку праці, та презентувати свої здібності й досвід.
Результат ярмарку професій вакансій:  усього взяло участь 113 осіб з числа безробітних та шукаючих роботу, 65 випускників шкіл та 22 випускники Білківського професійного аграрного ліцею. 3 особи з числа безробітних працевлаштовані на вільні робочі місця, 7 отримали направлення на роботу, 8 – дали згоду на професійне навчання за рахунок служби зайнятості. Підбір  кадрів на  запропоновані вакансії триває.

Василь Туряниця,
начальник відділу взаємодії з роботодавцями Іршавського районного центру зайнятості 

24 жовтня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини