Газеті "Відомості міліції" — 12 років

15 червня виповнилося рівно 12 років з часу виходу в світ першого номера міліцейської газети “Відомості міліції”. За роки свого існування міліцейське видання перетворилося на загальнообласний засіб масової інформації зі своїм сталим читачем та постійною автурою. Про визнання читачами говорить уже сам тираж - близько десяти тисяч примірників, що для невеличкого Закарпаття з майже чотирма десятками лише обласних видань є справжнім успіхом.

Газеті "Відомості міліції" — 12 років

Подібною настільки “розкрученою” газетою нині не може похвалитися жодне з інших обласних управлінь міліції. Не уникають “Відомостей міліції” й рекламодавці, що теж свідчить про читабельність видання.
Ігор СТЕФАНЕЦЬ, головний редактор газети “Відомості міліції”:
- Це не ювілей, але досить солідний термін для того, щоб оцінити пройдений шлях, поміркувати про майбутнє. За ці роки відбулося немало змін як у житті нашої країни, так і в діяльності правоохоронних органів держави, краю зокрема. Постійно вдосконалюються правові та організаційні засади міліції, форми й методи роботи, створюється новий імідж правоохоронця. А наш тижневик є тим символічним містком між ОВС та населенням, завдяки якому поліпшується громадська думка про роботу міліції, формується позитивний образ людини в погонах. Саме на шпальтах "ВМ" можна отримати свіжу і повну інформацію про криміногенну ситуацію в області, дізнатися про невтомну працю співробітника правоохоронних органів, спрямовану передовсім на забезпечення громадського спокою, запобігання і попередження злочинним проявам. Хоча тижневик створювався насамперед з проекцією на читача-міліціонера, однак він давно став улюбленим і популярним виданням багатьох краян.
Тож з нагоди дня народження "Відомостей міліції" щиро вітаю творчий і виробничий колектив газети, членів редколегії, словом усіх, хто робить свій внесок у загальну справу -- створення нашого тижневика. Бажаю мудрості, терпіння, порозуміння, а головне здоров’я, спокою та добробуту в родинах, усіляких земних гараздів.

Аркадій ВОРОВИЧ, комерційний директор “Відомостей міліції”:
- Дванадцять років - багато це чи мало? Мабуть, небагато, оскільки життєвий шлях періодичних видань обчислюється подеколи десятиліттями, а в журналістському штаті одна генерація змінює, бува, іншу. Разом з цим 12 років -- це і немало. Попри не зовсім сприятливі економічні умови у видавничій сфері ми тримаємось на плаву, долаючи рифи і підступну мілину у мас-медійному морі, зберігаючи майже незмінним свій тираж і свого читача. Завдячувати цьому треба в першу чергу підтримці з боку керівництва УМВС. Слова подяки висловлюємо і співробітникам міліції -- від офіцерів до рядових, сержантів і прапорщиків, які передплачують нашу газету. Тяжко уявити існування міліцейської новинки і без сприяння наших колег з закарпатської дирекції “Укрпошта”, які допомагають газеті дійти до свого читача в його домівках та кіосках “Укрпошти”. Суттєву допомогу ми відчуваємо і з боку наших колег -- приватних підприємців. Близько 60% тиражу газети доходить до читача саме через їхні руки. Щиро дякуємо і нашим рекламодавцям, які уважно вивчивши рекламний ринок, мабуть, переконалися у дієвості реклами саме в нашій газеті і ось уже багато років співпрацюють саме з “Відомостями міліції”. Серед цих організацій та їхніх керівників хочеться відзначити обласну філію “Промінвестбанку” (Віктор Сідак), ЗАТ “Закарпатмеблі” (Федір Куруц), ЗАТ “Закарпаття-Лада” (Левон Жамкочян), ТОВ “Кім-Вест” (Володимир Кордонець), ВАТ “Ужгородоптторг” (Ірина Кирлик), ТОВ “Техелектро” (Іван Мориляк), філія ТОВ “Укравтохолдинг” (Олександр Радиш), компанія “Максавто” (Павло Добош), ТОВ “Бітек” (Богдан Гуль), фірма “Автоклуб” (Юрій Линдяк) та інші. Сподіваємось, що взаємовигідна співпраця з нашими друзями-рекламодавцями триватиме й надалі.
Чи читаєте ви газету “Відомості міліції”, що вам у ній подобається, а що ні? -- поцікавилися ми у відомих в краї особистостей і у наших читачів.

Микола КРЕГУЛ, перший заступник голови Апеляційного суду Закарпатської області:
- “Відомості міліції” завжди читаємо та поважаємо. Газета потрібна в першу чергу самій міліції, проте ще вона необхідна і громадськості. Її найбільша цінність у тому, що вона дає об’єктивну, з перших уст інформацію про роботу правоохоронних органів і про криміногенну ситуацію. Ви безпосередньо висвітлюєте та оцінюєте і діяльність міліції, і стан правопорядку в краї.
Хотілось би одержувати з газети більше інформації про практику правоохоронних органів. Вона є, але її, як на мене, замало на шпальтах міліцейського видання. Більше пишіть про історію закарпатської міліції, про людей, особливо тих, хто віддав своє життя в боротьбі з криміналітетом. Бо чинних керівників міліції ми й так добре знаємо.
З судом у газети практично немає контактів, хоча дещо з нашої практики ви друкуєте. Добре би було, якби у “Відомостях міліції” виходила судова сторінка, позаяк своєї газети ми не маємо. Де б неупереджено показувалась робота суду. Адже не завжди розслідувані міліцією кримінальні справи легко йдуть до суду.
Вітаю колектив газети зі святом. Успіхів вам, нових читачів, здоров’я та творчого натхнення!

Микола КОШУТА, секретар обласної організації Національної спілки журналістів України:
- Вітаю колектив “Відомостей міліції” з ювілеєм, адже 12 років -- це кругла дата. Бо перші два роки -- то був дитячий вік, а 12 -- то вже, як мовиться, дорослий засіб масової інформації...
Газета надзвичайно цікава. З її публікацій люди мають можливість судити про діяльність наших правоохоронних органів не з якихось переможних реляцій начальства, а дізнатися про реальну роботу тих міліцейських служб, які, власне, й забезпечують нам, громадянам, безпеку та громадський спокій.
За ці роки газета стала невід’ємною частиною інформаційного ринку краю та цікава не лише самим працівникам міліції, а й широкому загалу закарпатців. Читачі можуть дізнатися про те, що відбувається в краї, який стан боротьби зі злочинністю. Нарешті, газета має й профілактичний характер, адже ті, що порушують закони, мають можливість на прикладах пересвідчитися, що відповідальність за скоєне таки настане...
Газету “Відомості міліції” робить професійний журналістський колектив, навіть якщо вони й у міліцейських погонах. Це не міняє суті. Редактор газети Ігор Стефанець, підполковник міліції, входить в правління Закарпатської обласної організації Спілки журналістів України. Цю людину поважають колеги-журналісти. Незалежно від того, чи носить погони, він залишився в першу чергу журналістом і людиною.
Хочеться побажати редакції -- так тримати! І щоб були фінансові можливості оплачувати труд журналістів, адже ми знаємо, якими мізерними на сьогодні є зарплати моїх колег. А самі органи внутрішніх справ щоб ставилися до газети, котра популяризує їхню роботу, з належною повагою.
Щасти вам, колеги!

Олександр РІШКО, керівник прес-служби УСБУ в Закарпатській області, підполковник:
-- Держава ніяк не може обійтися без такої поважної та потрібної структури, як міністерство внутрішніх справ. Попри те, що нині увійшли в моду в “жовтій” пресі різні паскудні прізвиська працівників міліції, тим не менше, коли людина стикається з якоюсь проблемою, вона шукає порятунку та захисту в міліції і дуже часто їх знаходить. Газета “Відомості міліції” об’єктивно висвітлює роботу цього відомства. Я не перераховуватиму, наскільки оперативно газета реагує на ті чи інші події, читач сам має можливість у цьому переконатися. Зауважу лише, що між міліцією та Службою безпеки України існують багато точок дотику. По-перше, це боротьба з нелегальною міграцією, з організованою злочинністю, а також спільна робота з протидії тероризму. Ми проводимо спільні антитерористичні акції, які оперативно висвітлюються на шпальтах “Відомостей міліції”. Особисто я неодноразово отримував технічну та іншу допомогу від відділу зв’язків із громадськістю УМВС та міліцейської газети. Тож вітаю вас із святом! Бажаю всьому колективу газети міцного здоров’я, адже з нього все в житті починається. Коли є здоров’я, то будуть і творчі успіхи, і злагода в сім’ї, і час для хобі, і саме бажання жити. Я щиро бажаю всього цього моїм колегам із “Відомостей міліції”!

Тетяна ШТІФЕЛЬ, ветеран міліції, майор у відставці:
- Нашу міліцейську газету читає вся моя сім’я, позаяк і мій чоловік був міліціонером, і син, а зять і нині там служить... Ми регулярно передплачуємо “Відомості міліції”. Першою в нашій родині газету читаю я. Дуже її люблю і поважаю тих, хто її робить. Як людині, котра віддала міліції майже три десятки літ свого життя, мені цікаво дізнатися, що нині робиться в міліції, яка криміногенна ситуація в краї. Бо я сама це все пройшла. Дуже мене болить, що у злочинність нині все більше йде молодь.
Читаю газету від першої сторінки й до останньої.

Валентина ПАСТУХОВА, заслужений журналіст України, заступник генерального директора ЗОДТРК “Тиса”:
- Я радо читаю “Відомості міліції”, бо в силу своїх занять повинна знати, над чим працюють мої колеги. Доля таких вузькопрофільних газет, як ваша, складається дуже по-різному. Ними користуються фахівці відповідного напряму: бухгалтери, юристи, економісти тощо. Однак особисто мене змусити, приміром, читати газету “Бухгалтерський облік” чи “Фінанси та кредит”— це просто нереально. А “Відомості міліції” я читаю з великим задоволенням. З газети складається більш-менш цілісне враження про те, що відбувається в області, як працюють правоохоронні органи і який стан справ зі злочинністю. Мене як людину тішить те, коли газета не перевантажена страшними подіями, це означає: в краї не відбулося великої біди.
Подобається мені, що газета звертає більше уваги на соціальні питання. Ви популяризуєте кращих міліціонерів, розповідаєте про їхні життєві шляхи, про їхню працю. І це дуже важливо, бо за газетою видно людину, хто такий міліціонер і чим він займається. Бажаю, аби ви не втрачали обертів, яких набрали, не втрачали того оптимізму, який присутній у вашій газеті. Хочу, аби ви мали якомога більше читачів, відгуків від закарпатців.
Водночас хотілося б отримувати з газети консультації правоохоронців. Не “сухих” юристів, які цитують лише закони, а поради практиків: що радить у тій чи іншій ситуації дільничний, слідчий, як поводитися на дорозі, коли зупиняє працівник ДАІ тощо. Тобто чисто прикладні поради, яким читач може скористатися у житті.
А взагалі я бажаю вам творчого натхнення, здоров’я, добра, радості, щастя у ваших родинах. І щоб вам самим у житті ніколи не доводилося потребувати допомоги працівників правоохоронних органів...

Сайт УМВС у Закарпатській області
17 червня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини