Світлій пам'яті Михайла Країла

З болем у серці сприйняли закарпатці сумну звістку про те, що 28 серпня 2006 року після тяжкої хвороби обірвалась земна дорога нашого визначного краянина Михайла Івановича Країла. Його доля, трудова біографія невід'ємна від соціально-економічного розвитку нашої області упродовж багатьох десятиліть, творення і розбудови нашої незалежної Держави.

Світлій пам'яті  Михайла КраїлаНародився М.І.Країло 9 жовтня 1933 року в с.Руська Мокра Тячівського району Закарпатської області в сім'ї робітника-лісоруба.
У 1947 році, після успішного закінчення Закарпатського лісотехнічного технікуму в м.Хусті, розпочав свою трудову біографію майстром у Вигодському ліспромгоспі, що на Івано-Франківщині, а згодом майстром Плайського лісопункту, техкерівником Русько-Мокрянського лісопункту Усть-Чорнянського лісопромгоспу тресту "Закарпатліспром".

Здобувши вищу фахову освіту в Ужгородському державному університеті та Львівському лісотехнічному інституті, працював на різних відповідальних посадах Усть-Чорнянського ліспромгоспу.

У січні 1965 року Михайла Країло обрано головою виконкому Тячівської районної ради депутатів трудящих. З 1973 по 1981 рік він очолював Перечинський лісохімкомбінат виробничого об'єднання "Закарпатліс". Під його керівництвом підприємство стало одним із кращих у лісопереробній галузі України.

Як здібного організатора виробництва, умілого керівника, М.І.Країла у 1981 році призначено начальником управління харчової промисловості Закарпатського облвиконкому, а з 1986 року він поєднує ці обов'язки із відповідальною посадою заступника голови Закарпатського облвиконкому. З 1988 по 1990 рік на посаді генерального директора очолював Закарпатське виробниче об'єднання продовольчих товарів облагроради.
Як авторитетного досвідченого господарника, людину високих моральних якостей у 1990 році М.І.Країла обрано головою Закарпатської обласної ради народних депутатів.

З перших днів проголошення незалежності України він – у вирі розбудови молодої держави, утвердження засад місцевого самоврядування, демократичних перетворень у рідному краї.
У березні 1992 року Михайла Країло призначено представником Президента України в Закарпатській області. Він з честю і гідністю виконував обов'язки першого керівника області: в непростих умовах становлення щойноствореної Української держави віддавав свої сили, знання, здібності, багатий досвід розбудові країни і її зміцненню.

Життєвий і трудовий шлях Михайла Івановича – це шлях самовідданого трудівника, патріота України, вірного сина Карпатського краю. Це підтверджується його високими урядовими нагородами – орденами "Трудового Червоного Прапора", "Дружби народів", "Знак пошани", медалями. Свідченням цього є і висока довіра закарпатців, які обирали його депутатом обласної ради двох скликань, кількох скликань Тячівської і Перечинської районних рад.

Світла пам'ять про Михайла Івановича Країла, його добрі справи, благородні людські якості назавжди збережуться у пам'яті і серцях вдячних закарпатців, колег, друзів, рідних та близьких, усіх, з ким він працював, спілкувався упродовж свого яскравого життя.

Гаваші О.О., Кічковський М.М., Балога В.І., Кріль І.І., Ледида О.О., Андрусь М.І., Бадюл І.І., Балога І.І., Бігунець І.Ю., Біров А.О., Бобрушко І.М., Брензович В.І., Брунцвік Ю.І., Волощук М.Ю., Гагель М.Е., Гісем В.В., Гоблик В.В., Грицик П.В., Данча М.Д., Дорчинець Д.Ф., Думнич М.В., Іванчо І.В., Ільтьо І.В., Карташов О.П., Качур І.І., Кокотко І.А., Колібаба А.В., Король І.І., Коршинський І.О., Кручаниця В.М., Кубарич М.М., Кушілка В.В., Лінтур В.П., Магаль М.В., Макар В.В., Мартин М.М., Мондич В.С., Нодь С.Ф., Носа М.І., Погоріляк І.М., Попович Е.М., Попович М.А., Попович М.Д., Приходько В.О., Ратушняк С.М., Роглєв М.Й., Сірик В.М., Тимченко І.П., Улинець В.Г., Устич С.І., Ухаль А.М., Фединець М.І., Федурця Л.С., Цурко І.Є.
29 серпня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини