На Закарпатті в І півріччі зібрали податків на 42,5% більше, ніж за відповідний період торік

Про підсумки роботи органів державної податкової служби області за І квартал 2008 року говорили вчора на прес-конференції в ДПА у Закарпатській області. Участь у заході взяли голова ДПА у Закарпатській області Тетяна Михайлівна Шаповалова та в.о. начальника податкової міліції ДПА у Закарпатській області Михайло Іванович Гичка.

Голова ДПА в Закарпатській області Тетяна Шаповалова
Голова ДПА в Закарпатській області Тетяна Шаповалова

На початку зустрічі Тетяна Шаповалова відзначила, що вона задоволена результатом, з яким податківці краю завершили роботу у І кварталі. За її словами, загальний аналіз роботи органів податкової служби області за І квартал 2008 року засвідчив, що основні завдання із забезпечення надходжень як до Державного, так і місцевих бюджетів виконані. У цілому, за січень–березень 2008 року до Зведеного бюджету області надійшло платежів в сумі 370,9 млн. грн., що на 42,5% (або на 110,7 млн. грн.) більше, ніж за відповідний період 2007 року.
Як відзначила Т.Шаповалова, бюджетні призначення до Державного бюджету виконано всіма податковими органами області, при цьому забезпечено щомісячне їх виконання. Надходження до Держбюджету склали 193,4 млн. грн., що більше відповідного періоду попереднього року у 1,5 рази (на 64,8млн. грн.).
До загального фонду місцевих бюджетів за І квартал 2008 року надійшло 169,1млн.грн. податків та платежів, що на 45,2 млн.грн. більше відповідного періоду минулого року (або на 36,5% більше). Варто зауважити, що виконано доходні частини місцевих бюджетів у всіх районах та містах області.
Протягом січня–березня 2008 року платниками області заявлено до відшкодування податку на додану вартість всього у сумі 72,2млн.грн. (торік за такий період було заявлено до відшкодування 51,6млн.грн. ПДВ), тобто заявки січня–березня поточного року більші за відповідний період торік на 33,8%. Цей факт зумовлений насамперед зростанням у суб’єктів господарювання області, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, обсягів імпортних та експортних операцій. За січень – березень 2008 року фактично відшкодовано на поточні рахунки платників податків ПДВ у сумі 48,1 млн.грн., що у 1,6 рази більше минулорічного періоду. При цьому контрольно–перевірочними заходами податкових органів області за січень–березень 2008 року упереджено незаконних заявок на відшкодування ПДВ на суму 20,1 млн.грн., що на 12,1 млн.грн. більше, ніж було упереджено за аналогічний період минулого року.
Говорячи детальніше про контрольно-перевірочну роботу, Тетяна Михайлівна Шаповалова підмітила, що позитивом у цьому напрямку бачить поступове скорочення перевірок суб’єктів господарювання малого та середнього бізнесу. Змінилися й підходи до формування планів перевірок, здійснюється ретельний доперевірочний аналіз, а результативність перевірок показує, що плани формуються ефективно. Як наголосила голова облДПА, вона задоволена не тим, що виявлено порушення (бо це ще раз підтверджує, що із дотриманням податкового законодавства у платників податків не все гаразд), а тим, що підприємство для перевірки вибрано правильно.
В.о.начальника управління податкової міліції підполковник податкової міліції Михайло Гичка проінформував про результати роботи податкової міліції за І квартал 2008 року. Як він повідомив, за цей період податковою міліцією розкрито 21 злочин у сфері оподаткування, в т.ч. 19 тяжких. При цьому один виявлений злочин за ухилення від сплати податків на суму збитків більше 1млн.грн. Підрозділами податкової міліції у І кварталі ц.р. також припинено діяльність 18 підпільних цехів, у т.ч. 3 – з нелегального виробництва алкогольної продукції. З незаконного обігу вилучено товарів на суму 2,7 млн. грн., із них підакцизної продукції – 560 тис. грн. Від реалізації безхазяйного майна до Державного бюджету мобілізовано 44,8 тис. грн.
Учасники прес-конференції відповіли на запитання журналістів, які, зокрема, цікавилися, у яких напрямках необхідно працювати над вдосконаленням податкового законодавства, яким чином здійснюється контроль за суб’єктами господарювання у сфері грального бізнесу тощо.

Сайт ДПА у Закарпатській області
11 квітня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини