Учні старших класів в Ужгороді, де більше 30 школярів, вчитимуться почергово: тиждень – у закладі, тиждень – дистанційно

Про готовність шкіл Ужгорода до нового навчального року, як планується проводити освітній процес, розповіли сьогодні на брифінгу.

Учні старших класів в Ужгороді, де більше 30 школярів, вчитимуться почергово: тиждень – у закладі, тиждень – дистанційно

"Усі навчальні заклади готові до початку навчального року, – наголосив міський голова Богдан Андріїв. – За кошти міського бюджету, додатково виділені в червні 1 мільйон 125 тисяч гривень, заклади закупили дезінфекційні засоби, маски, безконтактні термометри, мило рідке, паперові рушники. Повністю обладнані і медичні кабінети. Тобто зроблено все можливе, щоб і діти, і працівники шкіл мали всі умови. Скажімо, якщо дитина забуде чи згубить маску, то вона зможе взяти нову, ми це все придбали. У вересні на сесії ще перерозподілимо кошти, виділимо близько 1 мільйон 200 тисяч гривень, аби додатково провести закупівлі всього необхідного".

За словами міського голови, цього року в школи Ужгорода підуть понад 15 тисяч дітей. Принагідно він звернувся до роботодавців із проханням із порозумінням ставитися до батьків школярів, адже для уникнення скупчень навчання розпочинатиметься в різний час, із 7.45 до 10.30.

Богдан Андріїв додав, що для зручності логістики облаштували дві нові зупинки і пустили автобусний маршрут біля шкіл №№ 11 та 10. У місті працюють 20 нових, із великою пасажиромісткістю автобусів, незабаром додадуться ще 7.

У всіх школах зробили капітальні та поточні ремонти, в багатьох збудували спортивні майданчики, завершується капремонт у Класичній гімназії і до кінця жовтня запрацює оновлений басейн.

Начальниця управління освіти Ужгородської міської ради Наталія Мухомедьянова додала, що кожну школу перевірили комісії, до яких входили санепідеміологів та інших фахівців, вони перевіряли готовність закладу до початку роботи. Усі акти підписані, тобто це свідчить, що заклади освіти готові до навчального року.

Як повідомила Наталія Мухомедьянова, прийнято рішення, що початкові, 1-4 класи, вчитимуться в звичному режимі. А учні старших класів, якщо наповненість понад 30 дітей, ділитимуть на групи, які вчитимуться почергово – тиждень у закладі, тиждень дистанційно.

Учні початкових класів будуть без масок, а старші – на уроках без масок, а в коридорах на перерві – в масках. У школах розклеїли вказівники з напрямами руху. 

Частково дистанційне навчання для учнів 5-11 класів на освітній процес загалом не вплине, запевнила Наталія Мухомедьянова, матеріал учителі подаватимуть у повному обсязі. «Ця форма навчання – поділ класів, де понад 30, – буде в тестовому режимі, упродовж 2 тижнів хочемо побачити, який ефект це дасть», – додала Наталія Мухомедьянова.

Розповіла також, що використання води з кулерів та інших пристроїв не діятиме – діти повинні мати свої пляшки. Харчування в школах буде, але за гнучким графіком, щоб не було скупчення учнів.

Керівники закладів розробили й алгоритм дій у разі виявлення учня з підвищеною температурою – таких переводитимуть у спеціальний ізолятор і повідомлятимуть батьків, аби забрали дитину, проконсультувалися у сімейного лікаря. Всі заклади знайшли можливість облаштувати такі ізолятори.

Якщо в класі виявили коронавірус, то весь клас піде на самоізоляцію на 14 днів.

Школи Ужгорода забезпечені безконтактними термометрами, їх закупили понад 130. Відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я температурний скринінг буде обов’язково проводитися працівникам закладів освіти, але за можливості відповідальні особи вимірюватимуть температуру і дітям.

Якщо Ужгород потрапить до зеленої зони – школи працюватимуть у звичному режимі, якщо ж у червону – до цього, запевнили на брифінгу, теж готові, під час карантинних обмежень навесні вже випробували зручні і для педагогів, і для школярів платформи, методики дистанційного навчання.

Щодо свята Першого дзвоника 1 вересня, то загальні лінійки проводити не рекомендовано, кожен клас буде мати розмову з класним керівником, локаційно, хтось, можливо, на свіжому повітрі, головне, аби не було скупчення дітей.

27 серпня 2020р.

Теги: учні, класи, навчання

Коментарі

*** 2020-08-28 / 14:21:30
А будівельники,коли будуть на дистанційному????....

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини