В Ужгороді презентували результати діяльності Регіонального центру з надання БВПД за минулий рік (ФОТО)

Публічна презентація результатів діяльності Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області у 2019-му році відбулася 10 березня в Ужгороді.

В Ужгороді презентували результати діяльності Регіонального центру з надання БВПД за минулий рік (ФОТО)

Директор центру Василь Попадинець ознайомив учасників заходу, серед яких - представники БФ "Регіон Карпат", філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області, обласного центру соціально-психологічної допомоги, ГО "Закарпаття - Донбас" та ін. з ключовими показниками роботи. 

Зокрема, зазначив, що у 2019 році Регіональним центром було видано 2 590 доручень адвокатам для здійснення захисту у кримінальних проваджень, у 39 випадках захисникам вдалося добитися обрання більш м’якого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою /зміну запобіжного заходу тримання під вартою, у 8 випадках - виправдувальних вироків та закриття провадження, у 319 - призначення найменш суворого з передбачених альтернативних покарань або більш м’якого покарання, ніж передбачено законом, у 297 - звільнення від відбування покарання з випробування, 18 - здійснення перекваліфікації злочинів, зменшення кількості епізодів обвинувачення.

За 2019 рік місцевими центрами з надання БВПД, у т.ч. бюро правової допомоги зареєстровано 12 125 звернень клієнтів, 11 232 було надано правову консультацію, 1 378 з них написали заяву про надання БВПД, у результаті розгляду яких було видано 726 доручень адвокатам та 740 наказів на штатних працівників.

У межах заходу відбулася робоча зустріч з партнерами по обговоренню результатів роботи та напрацювання нових підходів до надання безоплатної правової допомоги. Головним підсумком співпраці між центрами БПД та підрозділами пробації, - як зазначив керівник ФДУ "Центр пробації" в Закарпатській області Віталій Мураль. - є те, що в кожному підрозділі регулярно діє дистанційний пункт доступу до БПД, що дає можливість особам, які перебувають у пунктах, реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу. У 2019-му році спільно з центрами було проведено 197 заходів, 47 з яких - правопросвітницькі.

Директор центру соціально-психологічної допомоги Олександра Мельничук наголосила, що фахівці Регіонального та Ужгородського місцевого центрів регулярно проводять інформування "клієнток" з питань протидії насильству в сім’ї, виплати аліментів на дитину, відповідальності за примушення дітей до жебракування тощо. Також допомагають жінкам, які опинилися у важкій життєвій ситуації, відстояти їхні права у судах.

Про ефективну співпрацю з метою реалізації порушених прав внутрішніх переселенців розповіла й Анжела Бабкіна, представниця ГО "Закарпаття - Донбас", радниця з питань соціальної згуртованості. Як зазначила експерт, саме закарпатська БПД стала у форпості виборювання права голосу ВПО у місцевих виборах.

Олександр Лучинець, представник БФ "Регіон Карпат", який є виконавчим партнером УВКБ ООН на Закарпатті, розповів про співпрацю у сфері захисту прав осіб, які є шукачами прихистку в Україні та особам без громадянства та під ризиком безгромадянства. Зокрема, зазначив, що разом із фахівцями БПД проводяться виїзні прийомі у місця компактного проживання ромів з метою виявлення осіб без документів та допомоги у виготовленні ідентифікуючих документів. Проводяться також навчання для адвокатів та фахівців центрів, які працюють із особами зазначеної категорії.

Учасники зустрічі також обговорили нові шляхи взаємодії та співпраці з метою покращення доступу до БПД вразливих категорій громадян та захисту їхніх порушених прав.

За безоплатною правовою допомогою звертайтесь до центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні), інформують у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області.

10 березня 2020р.

Теги: результати, діяльність, допомога

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини