Енергоспівтовариство спільно з АМКУ розслідуватиме монопольні зловживання ДТЕК на "острові" Ахметова, звідки отримує електроенергію Закарпаття

Секретаріат Європейського енергетичного співтовариства доєднається до розслідування Антимонопольного комітету щодо ймовірного зловживання монопольним становищем компанії ДТЕК Рината Ахметова на Бурштинському енергоострові.

Енергоспівтовариство спільно з АМКУ розслідуватиме монопольні зловживання ДТЕК на "острові" Ахметова, звідки отримує електроенергію Закарпаття

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Ймовірно, ДТЕК значно скорочує імпорт електроенергії зі Словаччини на Бурштинській енергоострів, не використовуючи надані йому трансграничні пропускні здатності.

Таким чином він створює дефіцит електроенергії, доступної для продажу на ринку на добу наперед, водночас пропонуючи більше електроенергії на балансуючому ринку, де ціни вищі", – йдеться у повідомленні.

У співтоваристві зазначають, що оскільки Антимонопольний комітет розслідує аналогічну поведінку компанії, відомство погодилося співпрацювати з Секретаріатом у цій справі.

Бурштинський енергоострів розташований в межах Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей. Основне джерело живлення — Бурштинська теплоелектростанція (ДТЕК Західенерго). Енергоострів приєднаний до електромереж країн ЄС та працює синхронно з енергосистемою Європи. З Бурштинського енергоострову Україна експортує електроенергію за кордон.

З цього приводу Закарпаття онлайн уже інформувало своїх читачів, що закарпатці "монопольно" сплачують за електроенергію на 22% дорожче, ніж більшість українців.

Нагадуємо:

У грудні 2019-го року Антимонопольний комітет надав компанії "ДТЕК "Західенерго" Ріната Ахматова обов'язкові для розгляду рекомендації щодо унеможливлення обмеження виробництва тепла та електроенергії Бурштинською ТЕС.

Бурштинська теплоелектростанція (ТЕС) "ДТЕК Західенерго" з 22 листопада 2019 року оголосила про вимушений простій, в компанії заявили  що російський імпорт негативно вплинув на роботу ТЕС.

У жовтні Антимонопольний комітет розпочав розгляд справи за ознаками порушення ПАТ "ДТЕК Західенерго" законодавства про захист економічної конкуренції.

"Дії "ДТЕК Західенерго", які полягають у зменшенні протягом серпня-вересня 2019 року обсягів продажу електроенергії на РДН/ВДР у торговій зоні "Острів Бурштинської ТЕС" з одночасною пропозицією відповідних обсягів електроенергії на балансуючому ринку, де ціна є значно вищою, містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції", - йдеться у розпорядженні голови АМКУ Юрія Терентьєва.

Компанія "ДТЕК" тоді назвала необґрунтованими звинувачення Антимонопольного комітету та запропонувала залучити до розгляду справи європейських експертів.

05 березня 2020р.

Теги: Бурштинський енергоострів, ДТЕК, Ахметов

Коментарі

Мигаль 2020-03-05 / 14:41:32
Гентешу! Пацкуны нажрутсйа, коли місто "соросйат" займут "путинйата-соколйата" (нагадаву тым, ко низнайе, ош "Соколовськый" - тото погонйало агента КГБ ищи в студенчиські рокы, а типирь лідера фрикцийі "ОП - за жидье" у ВР пана Медведчука. Йак сисі "соколйата" ищи май окріпнут (наберут булше голосув на вуборах), то місто донецького пацкуна займе соколик Пуцкіна. Вун же йего кум родный.

ахтунг 2020-03-05 / 10:02:39
треба ще звернути увагу на Укртелеком,у якого( украли) кабеля (підземні) і порахувати скільки відказів від стаціонарних телефонів із початку 2020року,і скільки бюджет не доотримае грошей, саботаж повним ходом іде,що Ахметов, що таможня і податкова,а вже весна пора.

Іван 2020-03-05 / 08:58:42
Ось чому постоянно піднімають ціну на електроенергію населенню, бо першочергова біда цієі краіни це прожерливі олігархи та монополіі і нико з ними не бореться, тому ідемо до логічного завершення.

Крук. 2020-03-05 / 08:33:41
Вона іде в Донецьку а Ахнетов жирує на повну...При всіх президентах .Сів на народні енергосистеми і качає сволота бабки,а ціни електр.які??

Гентеш 2020-03-05 / 08:19:29
Цікаво Коли цей ненажерликий донецький пацюк уже нажреться людських грошей нарешті

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини