Учнівський креативний медіацентр відкрили в одній зі шкіл Ужгорода (ФОТО)

Учнівський креативний медіацентр відкрили сьогодні в Ужгородській спеціалізованій ЗОШ №3 із поглибленим вивченням англійської мови – своєрідну мультимедійну лабораторію, де школярі зможуть записувати радіопрограми, проводити фотосесії, знімати відео тощо.

Учнівський креативний медіацентр відкрили в одній зі шкіл Ужгорода (ФОТО)

На відкриття завітали Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, консул Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді Даніель Цабан, керівник проєкту Карпатської агенції прав людини «Вестед» Микола Яцков, його однодумці – засновник інтернет-радіо Єден Олексій Уманський, співзасновниця ГО «Закарпаття-Донбас» Тетяна Хорошилова, голова Карпатської агенції прав людини «Вестед» Марія Менджул, будівельник, який допоміг із ремонтом приміщення Роман Драков.

За підтримку у справі відкриття простору дякували Генеральному консульству Словацької Республіки в Ужгороді, громадській організації «Закарпаття-Донбас», представники якої долучилися до цього та інших проєктів, беруть активну участь у житті нашого міста. 

Як зазначив у ході відкриття натхненник проекту Микола Яцков, ідея створити у школі медіацентр виникла у нього після того, як він спостерігав за виборами президента школи. Кілька кандидатів у своїх виступах розповідали, що хотіли б запустити у школі онлайн-радіо. Крім того, з Тетяною Хорошиловою думали, що би можна такого зробити у місті, аби діти, які пережили стрес війни на сході України, краще адаптувалися в Ужгороді, не були закритими, більше спілкувалися з ровесниками. Вирішили створити маленький креативний простір, який допомагав би спільно займатися творчістю і робити цікаві речі. Микола закликав дітей не боятися, пропонувати цікаві ідеї та ініціативи.

«Ми дуже хочемо, щоб школу закінчували учні, які склалися як особистість, зі своїми знаннями, творчими здобутками, компетентностями, вміннями. А для цього, крім уроків, обов’язково має бути щось іще – де дитина може розвиватися або отримувати певні знання. Вважаю, що таким чином ми спонукаємо школярів до дій, щоб вони не чекали, доки їм усе вкладуть у голову, а щоб вони й самі щось робили, для здобуття знань. У школі працюють різні гуртки: робототехніки, журналістики, Малий Лувер, вокальна студія, нові гуртки кіношколи та радіогуртка дуже добре вписуються у цю творчу плеяду. Діти у нас дуже талановиті», – сказала директорка школи Світлана Фесенко.

Також учні школи представили свої роботи, виконані на заняттях гуртка робототехніки, мультиплікаційний фільм, крім того, презентували 3 короткі відеоролики, які відзняли в рамках цього проєкту.

У новому медіацентрі є техніка для онлайн-радіо і фотосесій, інші творчі можливості. Займатися тут можуть не тільки учні ЗОШ №3, а й молодь з усього міста. Графік буде оприлюднено згодом.

Проєкт «Разом сильніші!» реалізовано громадською організацією «Вестед» у партнерстві із школою №3. За кошти Словацького агентства з міжнародного розвитку та співробітництва придбано мультимедійне обладнання, частина меблів, Ужгородська школа №3 зробила ремонт та дизайн приміщення. Попередньо відбулися партнерські заходи: Тетяна Хорошилова, співзасновниця ГО «Закарпаття-Донбас», організовувала тренінги щодо гуртування команди, а засновник інтернет-радіо Єден Олексій Уманський вчив дітей працювати з технікою.  

02 березня 2020р.

Теги: медіацентр, школа

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини