Українське Закарпаття та область Боршод-Абауй-Земплен Угорщини підписали документ про співробітництво (ФОТО)

Сьогодні, 20 лютого, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс прийняв делегацію області Боршод-Абауй-Земплен Угорщини, яку очолила голова Загальних Зборів області Банней д-р Ґал Богларка.

Українське Закарпаття та область  Боршод-Абауй-Земплен Угорщини підписали документ про співробітництво (ФОТО)

Метою візиту стало підписання Виконавчого протоколу до Угоди про співробітництво між Закарпатською областю (Україна) та областю Боршод-Абауй-Земплен (Угорщина).

 У складі угорської делегації були обласні депутати Боршод-Абауй-Земплен, зокрема,  керівник фракції політичної партії Альянс Fidesz-KDNP, сільський голова с. Бюккабрань Саболч Салай і  представник згаданої партії Ержебет Будай, референт відділу міжнародних відносин канцелярії голови Фружіна Гейдерварі, працівник  відділу з питань регіонального розвитку та розвитку сільських районів облради Міклош Чісарік, а також угорські дипломати – Генконсул Угорщини в м. Берегово Матяш Сіладі та провідний  консул Угорщини в м. Ужгород Арон Чех.

 У зустрічі також взяли участь перший заступник голови облради Йосип Борто, керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець, перший секретар МЗС у м. Ужгород Дмитро Керечанин, начальник управління з питань розвитку місцевого самоврядування, міжнародних та регіональних зв’язків облради Василь Маковський та його заступник – Анатолій Гринь, головний лікар обласної клінічної лікарні ім.Андрія Новака Юрій Яцина та ін.

 Михайло Рівіс привітав Банней д-р  Ґал Богларку  з обранням на посаду, яка перебуває на Закарпатті з офіційним візитом уперше. Побажав творчих успіхів у праці, конструктивного  партнерства із нашим краєм. Відмітив, що ця зустріч однозначно сприятиме поглибленню взаємозв’язків двох регіонів, реалізації двосторонньої угоди про міжрегіональне співробітництво. Та  наголосив, що докладе всіх зусиль щодо посилення інвестиційного співробітництва, встановлення нових ділових контактів та співпраці між громадами, колективами, підприємствами на взаємовигідних умовах у сфері медицини, культури, освіти, науки, туризму, спорту.  Усі ці напрямки є дуже важливими для нас. Та все ж найбільш турбує тема  здорового довкілля. «Створене унікальне Європейське об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА дало можливість разом із угорськими партнерами співпрацювати з ЄС у новому форматі. І результати не забарилися.  У рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020» це об’єднання стало переможцем за двома проєктами. Один – ZeroWaste «Співпраця в галузі управління відходами Тиса», що передбачає будівництво полігону твердих побутових відходів та сміттєсортувального заводу в с. Яноші Берегівського району, інший – REVITAL I «Оцінка навколишнього середовища для ревіталізації природних ресурсів в Солотвино з метою запобігання подальшому забрудненню Басейну Верхньої Тиси шляхом підготовки комплексної системи моніторингу».

 «Нам прикро за те, що Тиса несе тони пластику і  сміття в Дунай, а тому ставимо собі за мету – брати участь у грантах і конкурсах із розвитку сортування та  переробки твердих  побутових відходів», – наголосив М.Рівіс та додав, що  не менш важливою для депутатського корпусу є проблема  Солотвинського солерудника,  безпеки людей, потрапляння солі у Тису тощо. Тож  у рамках реалізації проєкту  REVITAL І після дослідження цієї території, складення мапи занедбаних і затоплених соляних шахт за допомогою робота, матимемо можливість ефективно використати рекомендації  і підготувати нові  спільні проєкти, щоб разом зупинити екологічну катастрофу,  відновити унікальну Солотвинську алергологічну лікарню і перетворити провалля у безпечну  туристичну зону. Такі кроки сприятимуть вирішенню питання спільного управління водним басейном р. Тиса та протипаводкового захисту, збереженню фауни ріки, стимулюванню програм реабілітації територій.

Окреслив М.Рівіс й інші напрямки співпраці. 

Йосип Борто  розповів про успішну діяльність  депутатів Закарпатської обласної організації «КМКС» Партія угорців України у складі обласної ради, пріоритетні напрямки розвитку краю та наголосив, що «у  Закарпатті ніколи не було, нема і переконаний, що й не буде міжетнічних конфліктів, бо тут всі нації і народності живуть у повазі один до одного, в мирі і злагоді. Угорська  нацменшина має підтримку і з боку влади, і з боку  депутатського корпусу в усіх питаннях, які ставить життя». Далі  Й.Борто підкреслив, що наш край зацікавлений у розвитку співпраці з областю  Боршод-Абауй-Земплен. Та важливо, аби вона наповнювалася  новим змістом, новими програмами. «Угорщина допомагає Закарпаттю, але міжрегіональні відносити мають бути налагодженні на  взаємовигідному  партнерстві у сфері культури, освіти,  економічного та екологічного розвитку із залученням фондів Євросоюзу, а досвід легендарних токайських виноробів може стати для закарпатських колег цікавим і повчальним».

Василь Маковський розповів детально про спільні проєкти та проведену роботу сторонами.

Банней д-р  Ґал Богларка подякувала за теплий прийом, підтримала пропозиції  керівництва облради, наголосила, що пріоритетним вбачається співпраця в галузі налагодження партнерства між громадами у сфері освіти, медицини, охорони навколишнього природного  середовища.  Також цікавою може бути співпраця  у галузі   виноградарства та виноробства.  На її переконання, фахівці Токаю залюбки поділяться своїми знаннями, напрацюваннями та досвідом.

Інші учасники зустріч також підтвердили, що ця співпраця  сприятиме підвищенню інвестиційного співробітництва, встановленню ділових контактів на взаємовигідних умовах та дружбі між народами.

На завершення відбулася урочиста церемонія підписання Виконавчого протоколу до Угоди про співробітництво між Закарпатською областю (Україна) та областю Боршод-Абауй-Земплен (Угорщина), який скріпили своїми підписами голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс та  голова Загальних Зборів області Боршод-Абауй-Земплен Угорщини Банней д-р  Ґал Богларка, інформує пресслужба Закарпатської облради.

21 лютого 2020р.

Теги: Боршод-Абауй-Земплен, співпраця, Угорщина

Коментарі

Вуву 2020-02-21 / 17:52:54
Так є . Засрали гуцули ... А відповідальність за це несуть (повинні нести) борто і рівіс.
В такому випадку маючи адміністративні важелі вплиу на підлеглих ... Цьогоб не було.
Якби вони дійсно ПРАЦЮВАЛИ ТАК ЯК ТРЕБА НА СВОЙІХ МІСЦЯХ.
Але вони НЕ ПРАЦЮЮТЬ.
ВОНИ ТІЛЬКИ ХОДЯТЬ ФОРМАЛЬНО НА РОБОТУ "Відбути час".
Все.
Тому вони ВЗАГАЛІ НЕ НЕСУТЬ НІЗЩО НІЯКОЙІ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ.
(а гуцули і далі засиратимуть Тису) ... І Боржаву і решта

Михайло 2020-02-21 / 11:08:54
Хто засрав Тису? Самі ж гуцули з Рахівщини і викидують майже вмі відходи к тису,

Вуву 2020-02-21 / 10:31:16
Я глибоко переконаний ...
Що якби кожного з них змусити власноруч вигрібсти по 1 тонні гімна з річки тиса (ну так як при сталіні чи навіть при лукашенко)
Ніяких більше проблем із засміченням тиси не було ВЗАГАЛІ.

БО ТОДІ БОРТО І РІВІС БИ ЄБ@ЛИ ВСІХ ПІДЛЕГЛИХ ТАК ...
НУ ВИ ЗРОЗУМІЛИ.
Що не те що міждержавних угод ... а взагалі ... Не потрібно було нічого.
Але для цього треба РОБИТИ.
А "ЦІ"маючи жирні зарплати і пільги ... РОБИТИ НІЧОГО НЕ ХОЧУТЬ.
ходять штани на сраці протирати
І вони так і думають що це йіня така бля робота.
ЗУСТРІЧІ. ОБГОВОРЕННЯ. ФУРШЕТИ.
РЕСТОРАНИ.
PS.
ОТ ТОМУ В НАС ЗАСРАНА ТИСА І ІНШІ РІЧКИ.
ПРОВАЛЮТЬСЯ ТРОТУАРИ.
НЕ ПРАЦЮЮТЬ ВАЛІДАТОРИ ... ЛІФТИ
... І ТД.

Вуву 2020-02-21 / 10:17:20
І останнє.
Ні один із цих ідіотів (що на фото) ...
прибирати від сміття річку(и) не буде.
НІ ОДИН !
НІ ТУТ.
НІ ТАМ.

Бетлен Габор 2020-02-21 / 10:16:11
Дивлюся на оцю співпрацю зверху і думаю ош Закарпаття представляє Рівіс - якого мадяре насквозь бачать і мають компромат ще із роботи на таможні.... Може й паспорт має.... Айбо представляє Закарпаття.... то ушиткі думавуть ош усьо Закарпаття - такоє/сякоє....

Вуву 2020-02-21 / 10:14:00
Ці ідіоти обертають людей на дурнів.
Невже для того щоб організувати прибирання сміття з річки(ок) ...
Потрібно з хунами підписува ...
О БЛЯ (яка важність) МІЖДЕРЖАВНІ УГОДИ.
НУ ідіоти ... Є ідіоти.
Повна шиза.

Вуву 2020-02-21 / 10:09:53
Знову кабінетні начальники роблять вигляд роботи і говорять про якісь там напрямки ... В сторону ЄСівських фондів .
В той час як бізнес це бізнес і він не потребує ніякого втручання всяких кабінетних "жуків гамнойідів"
Ровт товче міліарди але в ОДА ні до кого не бігає.
А тут ціла армія дармойідів втирає народу "свою важність"
А як ЄС не дасть грошей з фонду.
Що тоді.?
Тоді всі "ці" будуть тільки радіти щоб з них за це ніхто нічого не питав і всі як можна пошвидше забули це збіговисько.

грицик 2020-02-21 / 10:03:27
йой а де рівісова білобриса лярва кибзаня??? шо з мадярами нем тудом?! і за шо юй мішко таку величезну зарплату дає.....невостребована стала для делегацій

Вуву 2020-02-21 / 09:58:45
Я гадаю що мож було обійтись і без них і йіхньойі співпраці.
Просто борто вислужився .
А хуни хай формально отримали додатковий привід пхатися в нашу область ... аля "миротворці з днрлнр"

Byby 2020-02-21 / 09:53:46
Щодо цирку ...
Це тому що люди багато чого про той вірус не знають і до сьогодні. Бояться.
В страха очі великі.
І до медичного сервісу особливо довіри нема .
І якщо звести все у купу ... То буде цирк.
А тепер питання.
Яке відношення цей цирк має до того що підписали.
Отож бо. НІЯКОГО.
АЛЕ абстракне мислення розвинене добре.

закарпатець 2020-02-21 / 08:13:00
Мадяр мадяра любить і у всьому допомагає, а хохол хуже цигана топлять один одного ложкою води!!!Вчора лиш які циркі хохли робили з тими,що прилетіли з Китаю!!!

сорри 2020-02-21 / 01:11:49


Може і Рівісу тепер дадуть від Угорщини якусь медальку за роботу на користь цієї ворожої до України держави, як Москальови


Нижньоворітець 2020-02-21 / 00:24:10
Підписали би з якимось чехами-словаками-німаками чи австріяками, а не цими імперіалістами.... мали би силу, то загарбали би нас знову, як в 1939 році...

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини