Закарпатська ОДА не розглядає закриття Іршавської райлікарні

У Закарпатській ОДА оприлюднили офіційну позицію керівництва обладміністрації та галузевого органу - департаменту охорони здоров’я щодо напруженої ситуації, що склалася в охороні здоров’я Іршавського району.

Закарпатська ОДА не розглядає закриття Іршавської райлікарні

Закарпатська ОДА заявляє, що немає намірів і немає жодного документу який би підтверджував факти про наміри закриття КНП «Іршавська районна лікарня» Іршавської районної ради. Лікарня є власністю Іршавської районної ради. Всі рішення щодо діяльності лікарні приймаються відповідно її власником.

Як поінформувала директор департаменту охорони здоров’я ОДА Єлизавета Біров, 27.11.2019 року  після колегії обласної державної адміністрації відбулася нарада з керівництвом районів та керівництвом закладів охорони здоров’я районів на якій було озвучено проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання створення госпітальних округів». Також було презентовано модель госпітального округу Закарпатської області на основі рекомендації експертів МОЗ України. На нараді представники Іршавського району висловили незадоволення висновком згідно якого Іршавська районна лікарня не відповідає всім вимогам багатофункціональної лікарні інтенсивного лікування. За інформацією 29.11.2019 року відбулася сесія Іршавської районної ради на якій було прийнято рішення звернутися в обласну державну адміністрацію з цього питання.

Далі, 3.12.2019 року відбулася нарада в департаменті охорони здоров’я за участі заступника голови обласної державної адміністрації Гетманенка О.О.,  керівників Іршавського району, керівників охорони здоров’я Іршавського району представників громадськості Іршавського району, голови комісії з питань охорони здоров’я Закарпатської обласної ради Шніцера Р.І. та заступника голови комісії з питань охорони здоров’я Скрипа В.В.

Згідно з протоколом наради, була висловлена чітка позиція обласної державної адміністрації, обласної ради та департаменту охорони здоров’я про те, що в жодному випадку, ні за яких умов не було і не буде в планах закриття Іршавської районної лікарні. Одностайно було прийнято рішення про створення робочої групи в складі представників департаменту охорони здоров’я, Іршавської райдержадміністрації, Іршавської районної ради, позаштатних спеціалістів - експертів департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, з метою проведення аудиту готовності Іршавської районної лікарні до контрактування з НСЗУ, вивчення потужності лікарні, надання їм рекомендацій щодо необхідних заходів які мають бути проведенні до 01.04.2020 року з метою створення найвигідніших позицій щодо умов  контрактування з НСЗУ.

"Враховуючи бачення МОЗ України, НСЗУ, Закарпатської ОДА та департаменту охорони здоров’я, ще раз наголошуємо на тому, що немає намірів і немає жодного документу який би підтверджував факти про наміри закриття КНП «Іршавська районна лікарня» Іршавської районної ради", - повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської ОДА.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, сьогодні на Іршавщини люди перекрили дорогу на знак протесту проти закриття Іршавської районної лікарні.

05 грудня 2019р.

Теги: райлікарня, закриття

Коментарі

Степан Крук 2019-12-05 / 14:42:35
Хренію від сьогоднішньої "влади"! Слідкуйте за їхньою логікою. Отже: "Лікарня є власністю Іршавської районної ради. Всі рішення щодо діяльності лікарні приймаються відповідно її власником". Якщо так, тоді якого хрена ОДА заявляє, що немає намірів закрити те, до чого відношення немає??? Зебіли, блін!

люди 2019-12-05 / 14:42:21
Дайте ще відповідь чи будуть закривати Міжгірську райлікарню?

2345 2019-12-05 / 14:37:54
Якщо підпишуть договір з НСЗУ, будуть надавати відповідні послуги і отримувати гроші, то тоді ніхто нікого не закриє. Вони стануть самостійними і будуть заробляти самі на себе. Скільки зароблять, стільки будуть мати. . В аналогічному становищі всі медичні заклади. Ще не написаний ні один розпорядчий документ, а вони ходять по дорозі. Хай думають краще, яким чином заробляти гроші.

Степан Крук 2019-12-05 / 14:29:40
Брехня!!! Ця реорганізація, фактично, є закриттям ЦРБ. Залишиться тільки Центр сімейної медицини, тобто функціонувати буде тільки первинна ланка. Буде надаватися лиш кваліфікована медична допомога, а спеціалізованої не буде. На вили, брехунів!!!

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини