На Закарпатті "розширено" обговорили питання стану й утримання доріг (ФОТО)

Сьогодні, 16 жовтня, під керівництвом голови облдержадміністрації Ігоря Бондаренка відбулася розширена нарада щодо стану ефективного функціонування та розвитку мережі автомобільних доріг у Закарпатській області, контролю за використанням бюджетних коштів.

На Закарпатті "розширено" обговорили питання стану й утримання доріг (ФОТО)

Участь у ній взяли голова облради Михайло Рівіс, голова постійної комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій облради Андрій Андріїв, керівники департаментів, управлінь ОДА, правоохоронних та контролюючих органів, експерти Державного агентства автодоріг України, представники дорожніх фірм та мас-медіа.

Очільник краю, відкриваючи засідання, зазначив, що зустріч у такому широкому форматі обумовлена вкрай незадовільним станом мережі автомобільних доріг загального користування у Закарпатській області, як державного, так і місцевого значення, та пошуком шляхів запобігання подальшому зростанню обсягів їх руйнування. Він зауважив, що часу на глибокий і всебічний аналіз ситуації, що склалася в дорожній галузі краю, особливо не було та й інформація, надана керівниками підприємств галузі, – дуже розмита, обережна і поверхнева.

– Спостерігалось відверте намагання не загострювати увагу на і так не дуже гарному стані справ, головним чином посилаючись на катастрофічну нестачу коштів. А про те, як ефективно були використані наявні ресурси – майже нічого, – зазначив на початку наради Ігор Бондаренко. – Однак, навіть з інформації, яка базується на ряді документів, що знаходяться у відкритому доступі, неозброєним оком видно, що галузь шляхового господарства області потребує докорінних змін в напрямку системної оптимізації використання бюджетних коштів на ремонтно-будівельні роботи, визначення пріоритетних напрямків робіт, тотального контролю за ходом і прийманням ремонтно-будівельних робіт, контролем їх якості та експлуатацією автошляхів області як з боку контролюючих і правоохоронних структур, так і з боку громадськості. Кожна яма на дорозі має ім’я свого виконавця ремонтних робіт.

Про наявну ситуацію щодо стану автомобільних доріг в області доповів директор департаменту інфраструктури облдержадміністрації Едуард Маляр.

Він вказав на недостатнє фінансування дорожньої галузі області, що не дозволяє проводити будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний середній ремонт мережі доріг області в необхідних обсягах з доведенням термінів експлуатації дорожнього покриття до міжремонтних строків, які перевищили 30 років.

– Постійне зростання інтенсивності дорожнього руху і навантаження на автодороги призвело практично до повного зношення дорожнього одягу і створенню загрози безпеці дорожнього руху, – зауважив Едуард Маляр. – Необхідно забезпечити збільшення обсягу фінансування з державного бюджету на будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення Закарпатської області на 2020 рік понад 2 млрд гривень.

Для організації утримання в належному технічному стані та розвитку мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення, мостів та штучних споруд, створення умов для безперервного та безпечного руху транспортних засобів існує нагальна потреба в створені служби автомобільних доріг місцевого значення (державне підприємство), яка візьме на себе всі необхідні функції здійснювати заходи для підвищення техніко-експлуатаційних параметрів і економічних характеристик автомобільних доріг, створення їх мережі, що відповідає сучасним вимогам учасників транспортного руху та в штат якої будуть входити кваліфіковані працівники в дорожній сфері, – сказав Е. Маляр.

Зауваження і пропозиції щодо теми наради висловили начальник служби автодоріг у Закарпатській області Михайло Попович, начальника управління патрульної поліції в Закарпатській області Юрій Марценишин, експерт Державного агентства автомобільних доріг Андрій Кузнєцов, обласний обранець Андрій Андріїв та інші.

У свою чергу, Михайло Рівіс зазначив, що у 2015 році закарпатський Облравтодор працював найкраще з усіх областей України, не мав боргів ані з виплати зарплати, ані ПДВ. Нині ситуація катастрофічна. На уточнююче питання представнику Облавтодору, скільки боргів за 4 роки «нажило» це підприємство, а це 17 млн грн по ПДВ, Михайло Рівіс відверто сказав, що потрібно змінювати керівництво, яке за останні роки розпорошувало державні кошти, і як результат, жодного кілометра доріг на сьогодні не здано в експлуатацію.

У підсумку голова ОДА закликав усіх визначитись, як далі діяти і яким чином швидко навести порядок в шляховому господарстві області, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської ОДА.

 
16 жовтня 2019р.

Теги: дороги, утримання, ремонт

Коментарі

777Згодом 2019-10-17 / 22:27:00
Порадились...молодці...резельтату не було і не буде. Де обіцяні зміни в коридорах влади? Півроку пройшло, а всі і далі на своїх посадах

сливка 2019-10-16 / 15:19:48
коли вже буде зроблена дорога по вул.станційній від ж/д вокзалу до районного відділу соц.захисту населення.бо там не прйти і не проіхати вже 15 років поспіль

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини