Сучасні лабораторії та оновлене інфекційне відділення отримають медзаклади Закарпаття завдяки транскордонній співпраці (ФОТО, ВІДЕО)

Оновлене сучасне інфекційне відділення отримає обласна дитяча лікарня завдяки втіленню проекту транскордонного співробітництва "Інфекційні хвороби без кордонів" - «Infektious diseases have no borders».

Сучасні лабораторії та оновлене інфекційне відділення отримають медзаклади Закарпаття завдяки транскордонній співпраці (ФОТО, ВІДЕО)

Окрім капітальної реконструкції, яка передбачає збільшення кількості палат та покращення умов перебування пацієнтів, у відділенні буде створено окрему палату інтенсивної терапії. 

За словами головного лікаря ОДЛ Романа Шніцера, також в рамках проекту лікарня отримає сучасний лабораторний комплекс, який дозволить на якісно новому, молекулярному рівні, швидко діагностувати хвороби, визначати віруси та бактерії. У новій полімеразно – ланцюговій  лабораторії буде проводитися до 10 000 обстежень щороку, а у дооснащеній  сучасним устаткуванням бактеріологічній лабораторії - до 30 000 обстежень.  

Нова бактеріологічна лабораторія буде встановлена в Ужгороді – в обласній інфекційній лікарні. Головний лікар закладу – Михайло  Поляк тішиться: «Ми роками  чекаємо на це вкрай важливе для нас обладнання. Вже тричі переробляли проект під її розташування. І ось, нарешті, вже скоро отримаємо  можливість проводити обстеження пацієнтів за новими сучасними стандартами».  Ще одна важлива складова в реалізації проекту – обладнання закладів знезаражуючим устаткуванням  для стічних вод. Також, в рамках проекту, буде покращено матеріально – технічну базу інфекційного відділення Соболч-Сатмар-Березьської лікарні у м. Ніредьгаза.

У понеділок, в м. Мукачево, була проведена міжнародна робоча зустріч під час якої учасникам проекту було урочисто вручено контракти. Привітав присутніх Консул генерального консульства Угорської республіки в Ужгороді Балаж Лопперт. Про шляхи впровадження транскордонної співпраці у проектах охорони здоров’я в Закарпатті розповіла заступник директора департаменту охорони здоров’я Єлизавета Біров.  А депутат обласної ради, Голова комісії з питань охорони здоров’я, головний лікар та координатор проекту ОДЛ Роман Шніцер, генеральний директор  Саболч-Сатмар-Берегівської лікарні у м.Ніредьгаза (Угорщина) др. Одоріан Густав Томаш та головний лікар та координатор проекту ОКІЛ Михайло Поляк поділися своїми очікуваннями від реалізації проекту, відзначили важливість та перспективність транскордонного співробітництва саме в медичній галузі.      

Медики відзначили, що попри державне фінансування дуже важливим розділом діяльності обласної дитячої лікарні та обласної інфекційної лікарень Закарпаття є принципово нові підходи до співробітництва з різними інституціями та впровадження у свою діяльність проектного менеджменту. Власне, цей проект направлений на профілактику поширення кишкових інфекцій у Карпатському Єврорегіоні з України (Закарпатська область) в Угорщину (Соболч – Сатмар – Берег медєї). В Закарпатті щороку реєструється 1100-1200 випадків кишкових інфекцій.  

Вартість проекту 1 мільйон євро, термін реалізації – два роки. 

Окрім матеріально-технічного покращення, також передбачено навчання медиків як інфекційних відділень лікарень, так і бактеріологічних лабораторій. Фахівці вдосконалюватимуть свої знання у питаннях визначення інфекційних збудників, організації протиепідемічних заходів та запобігання внутрішньо лікарняного та  зовнішнього їх розповсюдження не тільки на базі медзакладів Закарпаття, але й у клініках Угорщини.

11 вересня 2019р.

Теги: медзаклади, лабораторії, співпраця

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини