Дорога облрада: мільйони на зарплати, дорогі автівки, відрядження і прийом делегацій

Чиновники Закарпатської облради надто дорого коштують закарпатцям. За два роки їх потреби обійшлися платникам податків у 48 мільйонів гривень з обласного бюджету, з яких 30 млн – це зарплати. Це з'ясували журналісти порталу Закарпаття онлайн, офіційно звернувшись з інформаційним запитом до голови облради Михайла Рівіса.

Дорога облрада: мільйони на зарплати, дорогі автівки, відрядження і прийом делегацій

У офіційній відповіді на поставлених 8 «бюджетних» питань підрахована загальна сума коштів, витрачених з бюджету краю на потреби найвищого в області законодавчого органу, сягла 48 мільйонів гривень. І такі шалені видатки погодили на сесіях, ухваливши відповідні рішення, самі ж депутати облради.

Тож куди і на що витратила облрада бюджетні кошти?

З’ясувалося, що за два роки 30 млн грн пішло на зарплату керівництву облради та працівникам виконавчого апарату, понад 4 млн грн – на придбання різних товарів, 12,3 млн грн – за виконані роботи і послуги, 270 тис грн – відрядження, 465 тис грн – прийом делегацій.

А тепер детально.

1. Інформація щодо нарахованої заробітної плати (в т.ч. премії, матеріальної допомоги і т.п.) керівництва та всім працівникам виконавчого апарату Закарпатської обласної ради за січень-березень 2019 року.
2. Загальна сума коштів, виділених з обласного бюджету на зарплату працівників  виконавчого апарату облради на 2018 рік та скільки заплановано виділити на 2019 рік.

Уникаючи прямої і детальної відповіді на запитання про свої поточні зарплати, чиновники облради її узагальнили. Керівництво вищого представницького органу краю так і не наважилося сказати закарпатцям, скільки нараховано зарплати конкретно кожному з них та всім працівникам виконавчого апарату у січні, лютому, березні 2019 року (в т.ч. премії, матеріальної допомоги і т.п.). Натомість обмежилося лише загальною сумою, вказавши 3,1 млн грн нарахованої зарплати за перші три місяці поточного року. Вочевидь для того, аби виснажені щоденним виживанням закарпатці не впали в шок від величезних сум у вигляді власне зарплат, премій та матеріальних допомог, що їх отримують конкретно голова облради М.Рівіс, його перший заступник Й.Борто, заступник П.Грицик, а також керівництво виконавчого апарату.

Утім, порядок цьогорічних цифр стає відомим з інших відкритих джерел. І Закарпаття онлайн уже писало про те, що, наприклад, конкретно очільник облради маленького і дотаційного Закарпаття М.Рівіс  очолив всеукраїнський рейтинг зарплат своїх колег, задекларувавши 20 березня 2019 року отримані торік 908 502 грн.

У відносно недавньому відеосюжеті телеканалу "Сіріус" сам Михайло Рівіс зізнався, що цьогоріч в місяць отримує в середньому до 70 тис грн., трохи менше – його заступники. Та чи не забагато це для посадовців, основна діяльність яких полягає у розподілі бюджетних коштів на потреби краю? Тим більше, що йдеться про далеко не бідних людей, у деклараціях яких – мільйонні статки від бізнесування, сотні квадратних метрів нерухомості і гектари землі.

Пригадаймо, як керівництво області пропіарилося на виділенні з обласного бюджету 28 тисяч гривень для сім’ї хлопчика з Воловеччини, який потонув під час минулої повені. А це – лише третина місячної зарплати того ж М.Рівіса.

За інформацією облради, у 2018 році з обласного бюджету на зарплату чиновників облради виділено 14,1 млн грн, цьогоріч загальна сума становить майже 16 млн грн. Якщо врахувати, що минулорічна зарплата М.Рівіса – майже мільйон гривень, по 800-700 тис грн – у його заступників, майже по півмільйона – зарплата керівництва виконавчого апарату, загалом це сягає 6 млн грн. І  у 2019 році посадовці себе точно не обділили і з запланованих 16 мільйонів понад 10 млн грн «зарплатно» осяде в кишенях керівництва облради. Це при тому, що, за статистикою, понад 60% краян нині живуть за межею бідності.
 

3. Загальна сума коштів, перерахованих Закарпатською облрадою на придбання різних товарів та окрема інформація - щодо нових меблів, комп’ютерної техніки, відеокамер, канцтоварів, сувенірів тощо), а також за виконані роботи і послуги (в т.ч. встановлення відеонагляду тощо), інформацію про постачальника товарів за 2017 та 2018 роки.

Як зазначає у відповіді облрада, у 2017 році загальна сума на придбання різних товарів становила 713 тисяч гривень. Проте, чиновники чомусь уникли потреби вказати загальну суму, витрачену на товари у 2018 році. Та журналісти Закарпаття онлайн самі вирахували те, що хотіли замовчати чиновники. Бо сума вказаних витрат торік виросла у 4 (!) рази і сягла аж 3 млн 384 тис грн! І варто акцентувати, що левову часту – 2 млн 251 тис з цієї суми облрада витратила на придбання двох позашляховиків марки Skoda Kodiaq та легковика Skoda Oktavia.

Що ж облрада закупила торік на 1,3 млн грн? Це, зокрема, сувенірна продукція – 163 тис грн., 8 комп’ютерів та 4 лазерні принтери – 202 тис грн, блокноти, ділові щоденники, папки тощо – 271 тис грн, 4 кондиціонери – 97 тис грн., квіткова продукція – 82 тис грн, офісні меблі – 278 тис грн, прилади охоронної сигналізації – 27 тис грн, , декоративні насадження – 41 тис грн, прилади відеоспостереження – 74 тис. грн та ін.

Тобто, чиновники сповна забезпечили себе канцтоварами і кошиками квітів, які вони по 2-3 рази в місяць носять до різних пам’ятників, демонструючи перед об’єктивами камер свій «патріотизм». Це при тому, що в обласній програмі «Турбота» постійно не вистачає навіть незначних коштів для краян, які вкрай потребують їх на лікування.

Щодо автомобілів, то за інформацією редакції від джереда в департаменті фінансів, один кросовер Skoda Kodiaq було придбано для голови ОДА Г.Москаля, другий аналогічний – для голови облради М.Рівіса, а легковик Skoda Oktavia – для першого заступника голови облради Й.Борто. Це тоді, коли на балансі автотранспортного господарства, яке обслуговує і ОДА, і облраду, – понад два десятки автомобілів, більшість з яких в хорошому стані. Тпк, «генерал-губернатора» Г.Москаля обслуговував автомобіль марки Toyota Camry, у керівника облради було аж два автомобілі – Skoda SuperB та позашляховик марки Мерседес ML, переданий виконавчою службою для обслуговування тодішнього голови облради Володимира Чубірка, але яким він не встиг скористатися, бо за підсумком чергових місцевих виборів наприкінці 2015 року його крісло посів М. Рівіс.

Що ж стосується першого заступника голови облради Й.Борто, то за ним була закріплена кількарічна Skoda SuperB.

Як бачимо, нагальної потреби у придбанні нових авто не було. Але, коли в бюджеті –неконтрольовані громадою мільйони, а апетити чиновників ростут відповідно до рівня їх внутрішніх «понтів», то чому б за кошти платників податків не розжитися на сучасні автівки та комфортно пересуватися по бездоріжжю Закарпаття? Відповідно, можновладці «просунули» через сесію облради виділення понад двох мільйонів гривень на придбання нових авто. Відповідно, Рівіс та Москаль користувалися позашляховиками, попередня автівка Й.Борто відійшла пану Грицику, а от «Мерседес» Рівіса опинився у користуванні голови бюджетної комісії В.Кошелі. Що ж до «губернаторської» Toyota Camry, то водії гаража кажуть, що автівка після швидкої «доставки» Москаля на фестивалі у різні райони по закарпатському бездоріжжю опинилася, по суті, у плачевному стані і на її ремонт потрібні чималі кошти. Тож, депутати швидко знайшли їй заміну.

Що значать ці 2,2 млн грн для бюджету дотаційного Закарпаття? Відповідь на це питання стає зрозумілою, якщо, наприклад, згадати, що на ліквідацію наслідків травневого паводка, який спричинив величезні збитки краянам, депутати заледве виділили з обласного бюджету 2,5 млн грн.

Що ж стосується загальної суми коштів, витрачених облрадою з обласного бюджету за виконані в 2017-2018 роках роботи і послуги, то вона сягла понад 12,3 млн грн, (7,5 млн грн і 4,8 млн грн).

Найбільше бюджетних коштів у 2017 році витрачено на автотранспортні послуги – 499 291,15 грн, які надавало автотранспортне господарство Закарпатської ОДА; відшкодування комунальних витрат (водопостачання, водовідведення, електропостачання, теплопостачання, утримання адмінбудинку і прилеглої території) – 751 645,71 грн; за надані управлінням  поліції охорони в Закарпатській області послуги із забезпечення  громадської безпеки – 1 384 080,00 грн; за підрядні роботи, що здійснювала ТОВ «Закарпатська будівельна група» – 787 608,90 грн; за виконані роботи ФОП Ольховик – 523 820,00 грн; за підрядні роботи ТОВ «Наша спадщина» – 459 029,00 грн; за підрядні роботи приватним підприємством «Фірма ВІТ» – 852 758,40 грн та ін. Правда, які саме роботи виконувалися і кому надавалися відповідні послуги цими підприємствами, облрада не вказала.

У 2018 році на автотранспортні послуги з обласного бюджету витрачено 519 922,24 грн; на відшкодування комунальних витрат (водопостачання, водовідведення, електропостачання, теплопостачання, утримання адмінбудинку і прилеглої території) Комунальному  підприємству «Будинкоуправління адмінбудівель Закарпатської облради» – на загальну суму 1 265 573,23 грн; за надані управлінням  поліції охорони в Закарпатській області послуги із забезпечення  громадської безпеки – 1 499 712,00 грн; капітальний ремонт покрівлі основного корпусу спорткомплексу «Юність» – 1 522 499,89 грн.
 

5. Скільки літрів палива і на яку загальну суму придбано Закарпатською облрадою (окремо у 2017 році та у 2018 році). Вказати інформацію про постачальника палива і чи проводилися тендерні процедури.

6. Надіслати відскановану копію розпорядження голови Закарпатської облради про розподіл палива між керівництвом облради та структурними підрозділами у 2017 році та 2018 році.

У відповідь на ці питання облрада запевняє, що  не здійснювала  придбання палива і що розпорядження про розподіл палива між керівництвом облради та структурними підрозділами не видавалося. Однак, за інформацією редакції з джерела в автотранспортному господарстві ОДА, керівництво облради щомісяця отримує талони на бензин від заправок ОККО та WOG в обсягу приблизно 1-2 тон. Більшість пального списується на неіснуючі відрядження, хоча, насправді, безконтрольно використовується для власних потреб.

Так чи інакше, питання, що стоїть за космічною ціною у понад мільйон гривень, витрачених облрадою з бюджету краю на автотранспортні послуги, яке надавало автотранспортне господарство за два останні роки, залишається відкритим. Адже йдеться про те, що всього десять посадовців керівного складу облради витрачають в рік на автотранспортні послуги по пів мільйона! Безумосно, це мало би стати предметом зацікавлення контролюючих органів, які, втім, чомусь не поспішають з перевіркою вобласну раду.
 

7. Вказати загальну суму коштів, витрачених облрадою на відрядження, окремо у 2017 та 2018 році, а також інформацію про кожного працівника, який, згідно з розпорядженням голови облради, був у відряджені (прізвища, посада, куди відряджені, дата відряджень (відбуття-прибуття), з якою метою відряджені та отримані суми після кожного відрядження)

8. Вказати загальну суму коштів, витрачених Закарпатської облрадою на прийоми делегацій у 2017 році та 2018 році (окремо - харчування, проживання, транспортування).

Загальну суму коштів, витрачених облрадою на відрядження окремо по 2017-2018 роках, її керівництво у відповіді знову ж не вказало. Проаналізувавши надану інформацію, журналісти Закарпаття онлайн виявили, що за два останні роки всього відряджень було 138 і загальна сума виплачених відрядних сягла майже 270 тис грн.

При цьому керівництво облради здійснило 71 закордонне відрядження, витративши на це понад 200 тис грн. Найбільше, звісно, побував у відрядженнях очільник облради М.Рівіс, отримавши, відповідно, майже 90 тис грн. Часто компанію йому складали начальник управління з питань розвитку місцевого самоврядування, міжнародних та регіональних зв’язків Василь Маковський, якому виплатили понад 60 тис грн, і керуючий справами виконавчого апарату Юрій Гузинець.

Нашу увагу привернула досить суттєва різниця у сумі виплачених відрядних. Як бачимо з інформації облради, вона полягає у кількості відряджень та терміну перебування за кордоном. Так, М.Рівіс неодноразово їздив до Чехії – в різні краї і на кілька днів, а також навідувався до Угорщини, Румунії, Німеччини. Як зазначено в інформації облради – з метою «обговорення», «підготовки», «узгодження» різних спільних проекті, «підведення підсумків співробітництва між Боршод-Абадуй-Земплен та Закарпаттям» (з цим регіоном Угорщини, до речі, лише нещодавно  офіційно підписано угоду), «налагодження партнерства» з Карловарським краєм (досі відсутня угода), або просто «на запрошення гетьмана Устецького краю», «розвитку економічного та соціально-культурного співробітництва» з повітом Марамуреш, а ще – міжнародні конференції, форуми, семінари, дні добросусідства та інше.

Не менш цікавим є і таке: під час кількаразових та кількаденних закордонних поїздок пана Рівіса з підлеглими до Устецького краю (Чехія) витрачати кошти за проживання, харчування та транспортування не доводилося, бо це, судячи з усього, робила приймаюча сторона. Однак, в інформації від облради і в цьому випадку йдеться про виплачені суми «добових» відряджень, які суттєво вирізняються від інших закордонних поїздок з повною сплатою усіх витрат.

Все це мало б стати предметом зацікавлення, наприклад, управління Держаудитслужби в Закарпатській області, обов’язок якого – перевіряти та попереджати незаконн оборудки з бюджетними коштами. Але ж пани Рівіс та Галас нещодавно особисто представляли нову очільницю управління Світлану Аніщенко, даруючи їй квіти та розхвалюючи її перед колективом.
Квіти, певна річ, теж були оплачені з бюджету, тобто – з кишень простих закарпатців.
Яким є результат закордонних вояжів чиновництва облради – оцінювати закарпатцям. Однак складається чітке враження, що для самих чиновників – це можливість не тяжко працювати на баго краю, а просто «відтягнутися» після виснажливого сидіння у владних кабінетах.

А тим часом Закарпаття залишається без без серйозних інвестиційних вкладень, з масовим безробіттям, розбитими дорогами, досі не облаштованими і не реконструйованими пунктами пропуску, з роками не вирішуваною проблемою утилізації сміття тощо.

Закордонне відрядження – це легше і приємніше, аніж виснажливо думати у робочому кабінеті, як зупинити нахабну вирубку карпатських лісів, нераціональну експлуатацію джерел мінеральнихі термальних вод, неефективне використання унікальних місцевих мінеральних ресурсів (цеоліти, каоліни, барити тощо), як убезпечити краян від екологічної катастрофи, породженої занедбаним Солотвинським солерудником, як дофінансувати протипаводкові програми та багато іншого.

Те ж саме стосується і прийому делегацій в області.

З наданої облрадою інформації, загальна сума, витрачена на ці потреби, за останні два роки сягла понад 465 тис грн, з яких на харчування витрачено 331 тис; за проживання гостей за 2017 рік –  53 тис грн, а за транспортування делегацій у 2018-му – 80 тис грн.

Це при тому, що власн джерела закарпаття онлайн у обраді недвозначно вказують на те, що закордонні делегації, в основному, самі собі оплачують і проживання, і транспорт.

Партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу" наразі відклала на післявиборчий період впровадження нового партійного логотипу – людини на велосипеді, яка, відповідно до однойменного серіалу, мала би символізувати оновлення влади, її наближення до народу.

Логотипом чиновництва Закарпатської облради вже сьогодні могло би стати стилізоване зображення Skoda Kodiaq або, просто, пачок гривневих купюр, що витрачаються з бюджету на зарплати чиновників, дорогі авто, їх обслуговування, закордонні вояжі, «зустрічні» прийоми делегацій.

Закарпаття би точно не втратило, а навпаки – здобуло, якби, раптом, владні кабінети спорожніли від їх нинішніх господарів.

Назріли зміни.

І їх символом точно не можуть бути вищезгадані особи – М.Рівіс, Й.Борто, П.Грицик, В.Кошеля.

Ці чиновники просто ментально не спроможні пересісти на велосипеди.

16 липня 2019р.

Теги: облрада, чиновник, Рівіс

Коментарі

Хустянин 2019-10-31 / 10:14:11
А Мішко не париться што за нього пишут. Купив в Києві в салоні нульову Q8 за три ляма мінімум і по Хусті вишивать . А што доходи позволявуть .

Шок 2019-10-22 / 13:55:47
Якщо чесно то після прочитаного а особливо коментарів в мене шок!!!!
Але я так розумію що питань у правоохоронних органів до діяльності керівника облради не має. Чекають напевно до вступу в дію закону України про викривачів корупції ))
В мене питання до депутатів Закарпатської області. Невже вас влаштовує що вами керує цей моральний урод? Якщо так то і ви такі самі. І серед вас не має жодної людини яка б хоча спробувала припинити це блядство за державний рахунок.
Висновок один - вас всіх потрібно в утиль !!!!!!!

Бітанга 2019-10-07 / 12:42:14
До Копача.
То майже тому што хтось пішов робити до губернатора і часу не має капостити

Копач 2019-10-07 / 11:24:15
Щось давно коментів не є .
Шо ісправилися і перестали красти ?

Держслужбовець 2019-09-23 / 15:13:39
Такої репутації обласної ради як під керуванням Рівіса ще не було.
Сам голова (Рівіс) дозволив зробити з обласної ради "БАЗАР".
Не заслужив собі авторитет ні серед простого люду ні серед депутатів та керівників, ГАНЬБА. Грош ціна такому керівнику і людині, у якої відсутні "плюси"(відсутні хороші справи, по доброті для чужої хоч однієї людини).

Перечин 2019-09-15 / 19:22:10
Кибзаньо ти думаєш нико не знає шо ти бігаєш до циганки Люби у Березний та ворожиш свому Рівісу.Ходиш по Перечину та хвалишся ож ти перша леді, дивися абись не було остання.Піаришся, та твій чоловік до нині з тобов не говорить а ти собі співчуття у Фейсбуці пишеш, ож в тебе саекр умар.Бездар ти наша нещасна.А ви чоловіче Рівіс, як ви могли на роблті зпкести собі любовницю, ож яка вами командує.Та виставляється на показ на різних мероприятіях.Всьомк прийде конець,запамятайте це.

Игор 2019-08-03 / 11:50:31
Народ заслуговує таку бездар у керівництві області, яка є самою запущеною в державі. А зазначені кошти тихенько осіли в карманах цих пройдисвітів.

Люд 2019-07-26 / 21:14:42
А чому ще досі управління з економічною злочинністю толерантно не пепевірило Рівіса як він обіймаючи різні посади дерслужбовця став мільйонером і зараз нутдуже толерантно получає космічну зарплату за рахунок платників податків, толерантно займається розтратою бюджетних коштів та й ще купує собі і замам дорогі автомобілі толерантно катається у вихідні дні і неробочий час???

до перечинців, і не тільки... 2019-07-25 / 13:57:48
Будьте толерантні: не посягайте на найдорожче...

До слуги народу 2019-07-25 / 10:30:51
Не говори дурницю, бо криша рівіса опять обрана наівним електоратом депутатом ВР, Лунченко, так , що буде все добре у них.

перечинці 2019-07-22 / 21:51:15
Неосуждайте Кибзаню,Бог її вже наказав. У дитинстві її кинула матір, в молодості чоловік отрікся, дочка йде по її стопам, на роботі зневажають, скоро Ривис отямиться піде до жони

Слуга народу 2019-07-22 / 18:59:19
Восени дочасні вибори у місцеве самоврядування, так що будьте обачні кого вибираєте в обласну раду. А Рівіс ваш уже політичний труп, йому навіть у Хусті ні чого не світить. А як втратить посаду, нікому не буде потрібен, хіба правоохоронним органам...,

lisznik до - Кантори вулКалініна,4 2019-07-22 / 10:05:23
Слухайте -Гол.Берегівської РайРади-дійсно інтересний субїект-"вінотримує гроші від Угорщиниа є держслужбовцем України,крім того за шо йому зарплата у 2рази ВИЩА чим у Президента Укр?Він МІЛІАРДЕР.."нікакіх проблем -і на свободе?"-як казав Остап Бендер.Шановна Безпека поїнтересуйтеся-шо то за один держ.службовець Укр.-шо всяко прикриває КМКС Берегова-за красиві очі..чи за..?Як платять бюджетникам уБерег.з-ні-без затримок і не ущемляють їхі нтереси і дрпитання.Та інтересний і цей голова Райради...Може за людей і забули?

Люд 2019-07-21 / 14:29:42
Най би вже перебрався в Угорщину, і там "переживав" за Україну той Берегівський голова райради. А то передиває за інтереси іншої держави, а живе за рахунок наших податків.

lisznik 2019-07-21 / 12:34:59
В Берегівський районній раді голова також має у два разі більшу зарплату як Президент України. Живе спокійноб никто його не киває.Ще від угорщини виділено йому 32 млн. форінтів для існування берегівської районної організації КМКС.

соцзахист 2019-07-20 / 22:25:50
Мих Мих Рівіс теж майже атошник бо побував пару раз на Донбасі у відрядженні і наказав зробити йому посвідчення учасника війни. Лем шо з того документу без пільг

Атошнику 2019-07-20 / 20:51:22
Іди і спитав у Рівіса,скільки квартир він зробив атошникам по молодіжному будівництві?? Правильно нікому! Зате забезпечив свого сина студента 2-комнатною квартирою і свою любовницю Кібзу 3-комнатною на вул.Франка в Ужгороді. Це набагато серйозніше за смішні суми матеріальної допомоги ,які вони розписують атошникам.

прораб 2019-07-20 / 13:52:24
Незабаром всі дізнаються як Рівіс з Синетаром і Кибзою відмивали бюджетні кошти на ремонтних роботах на декількох об'єктах комунальної власності. Ці суми коливаються від 100 тис до півмільйона гривень щорічно. Достатньо перевірити липовий ремонт колишнього роддома в Ужгороді. По документам одне, а на ділі добре спланована афера яка тягне на кримільне провадження із серйозними наслідками

Люд 2019-07-19 / 19:49:25
Хто скпзав "мала необережність"? Напевно сторожила його (нового губернатора) в коридорі за колонами. Скоро місцеві вибори, Рівіс вернеться в Хуст, і що тоді? Видно вирішила Кибзда шукати нового лоха. А то титул Першої леді прийдеться скласти. В тут неудача - одіта як баба базарна. Да-а-а. Не зрозуміла, що є і перебірливі мужики. На секондзенд не клюють.

виконавчий апарат 2019-07-19 / 18:27:59
У перший робочий день губернатора кибзаня зі своїм непристойним одягом мала необережність потрапити йому на очі. Той зробив їй зауваження,так вона одразу побігла в облраду проводити нараду з керівниками підрозділів виконавчого апарату і з вимогою дотримання ними дрескоду. Сміх та й годі. Включила блондинку як то кажуть от корней волос

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини