В Ужгороді на перший маршрут вийшли комунальні автобуси (ФОТО)

Сьогодні перші три з десяти придбаних міською владою обласного цетру Закарпаття нових великих автобусів "Електрон" для КП "Ужгородський муніципальний транспорт" вийшли на маршрут №20.

В Ужгороді на перший маршрут вийшли комунальні автобуси (ФОТО)

Саме цей маршрут обрано, бо перевізник, який його обслуговував, у червні достроково розірвав угоду, тому було проведено новий конкурс на перевезення, його виграло КП. Незабаром ще сім "Електронів" виїдуть на новий маршрут - №18, - написав на своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Богдан Андріїв.

Нагадаємо, з початку 1990-их років в Ужгороді відсутній державний або комунальний транспорт. Усі перевезення пасажирів здійснювали приватні перевізники. Багато хто ще пам'ятає ті часи, коли з вулиць міста зникли автобуси великої пасажиромісткості і їм на зміну прийшли маршрутки, що могли перевозити всього від 12 до 15 пасажирів. Свого часу їх їздило більше 350 одиниць, цими маршрутками були забиті всі кінцеві зупинки: площа Корятовича, БАМ, Новий район, площа Шандора Петефі. Про рівень комфорту взагалі не йшлося, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

Протягом останніх років, особливо за результатами конкурсу, який відбувся у 2016 році, з міських маршрутів поступово витісняються маломісні маршрутки та замінюються автобусами більшої пасажиромісткості, тому тепер для перевезень пасажирів в Ужгороді використовується менше 150 автобусів. Разом з тим, незважаючи на певний прогрес у розвитку міського транспорту у порівнянні з попередніми роками, якість пасажирських перевезень все одно бажає бути кращою. Тому, зі слів прес-служби, міська влада вирішила поставити собі за пріоритет розвиток комунального транспорту і придбання комфортабельних автобусів великої пасажиромісткості. Що, врешті, й було зроблено. У грудні 2016 року створено КП "Ужгородський муніципальний транспорт", наступним кроком стало виділення коштів для придбання нових автобусів.

"Необхідно зазначити, що створення комунального підприємства розпочато з «нуля». Незважаючи на те, що у підприємства відсутні власна територія, матеріально-технічна база, адмінприміщення, вдалося сформувати основу колективу, зокрема інженерно-технічний персонал, водіїв, і розпочати роботу на першому маршруті. Отже, сьогодні сучасним громадським транспортом виконані перші рейси і закладений новий напрямок у розвитку нашого міста. Це тільки початок. Переконаний, що з часом нових автобусів у комунальному підприємстві стане ще більше, для цього докладатимемо максимум зусиль", - наголосив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

У грудні 2016 року було створено КП "Ужгородський муніципальний транспорт", наступним кроком стало виділення коштів для придбання нових автобусів. У лютому цього року комунальне підприємство через майданчик електронних публічних закупівель «ProZorrо» придбало у ТзОВ “Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» 10 пасажирських міських автобусів великої місткості з низьким рівнем підлоги моделі А18501 «Електрон». Загальна місткість – стоячих та сидячих – 102 чоловік. Під’їхавши до зупинки, водій може зупинитися максимально близько до бордюру і навіть до 8 сантиметрів опустити підлогу. Середні двері, біля яких позначка з візочками – щоб комфортно було заходити з маленькими дітьми та людям із обмеженими рухомими можливостями. Для них же є і кнопка для входу, розташована нижче, ніж інші, трап для заїзду/виїзду. У салоні – зручні крісла, окреме місце для людей з інвалідністю на візочках, із відкидною площиною, яку можна зафіксувати ременем і спертися спиною. На кріслах, поруч із якими позначка про те, що це місця для літніх людей та людей з інвалідністю – є можливість підняти поручні. Водій може відкривати всі троє дверей, а якщо пасажирів мало, вони можуть увійти/вийти, скориставшись сенсорною кнопкою.

Від сьогодні нові комфортабельні автобуси працюють на маршруті №20, незабаром ще 7 "Електронів" виїдуть на новий маршрут - №18". Нагадаємо, маршрут №18 – новий і так званий наскрізний: їздитиме з найбільш багатонаселеного Нового району Ужгорода попри залізничний вокзал, вулицю Мукачівську, площі Шандора Петефі та Корятовича на БАМ.

Як повідомляється, автобуси по маршруту №20 «пл. Корятовича – Речовий ринок» відправляються із автобусної зупинки, яка розміщена на площі Корятовича попереду хімфаку УжНУ.
 

Графік руху автобусного маршруту №20 “пл. Корятовича – Речовий ринок” в Ужгороді:

- щоденно із площі Корятовича відправлятимуться рейси о 7.05, 7.50, 8.25, 9.05, 9.50, 10.35, 11.20, 12.05, 12.50, 13.35, 14.20, 15.05, 15.55, 16.45, 17.25, 18.15, 18.50, 19.30,
- із речового ринку – о 7.00, 7.30, 8.00, 8.50, 9.35, 10.30, 11.10, 11.55, 12.40, 13.25, 14.10, 14.50, 15.35, 16.30, 17.15, 18.00, 18.45, 19.30, 20.00, 20.30.

Шлях проходження маршруту № 20 “пл. Корятовича – Речовий ринок”:

у прямому напрямку: пл. Корятовича, вул. Підгірна, вул. Собранецька, вул. Митна, пл. Дружби Народів, пл. Богдана Хмельницького, вул. Льва Толстого, пл. Шандора Петефі, вул. Мукачівська, вул. Івана Анкудінова, вул. Будителів, вул. Українська, вул. Антонівська, вул. Юрія Гагаріна, вул. Олександра Блистіва (вул. Краснодонців);

у зворотному напрямку: вул. Олександра Блистіва (вул. Краснодонців), вул. Юрія Гагаріна, вул. Антонівська, вул. Українська, вул. Будителів, вул. Івана Анкудінова, вул. Руська, пл. Шандора Петефі, вул. Льва Толстого, пл. Богдана Хмельницького, пл. Дружби Народів, вул. Митна, вул. Собранецька, вул. Підгірна, вул. Панаса Мирного, пл. Корятовича.

21 жовтня 2018р.

Теги: автобус, Ужгород

Коментарі

Марина 2018-10-31 / 11:40:37
Хто знає РЕАЛЬНИЙ графік руху цього маршруту? Вчора 30 жовтня з Краснодонців (Блистіва) у 18.10 розвернувся, на табло - "В ДЕПО", на зупинці не зупинився і поїхав собі у невідомому напрямку. Сьогодні зранку 31 жовтня запитую у водія коли з Краснодонців вирушає ОСТАННІЙ - відповіді не отримала... Це як зрозуміти? На роботу Тобі треба добиратися, а з роботи?....

Читач 2018-10-22 / 15:40:04
Підтримую ужгородця! В Ужгороді усі мери - це кара Божа. Але ми самі в цьому винні - на вибори треба ходити і обирати не за гроші! То Рату циганва нам обрала, то Бодя купив дебілів за гроші. А з бюджетом Боді повезло, бо грошей таких ніхто з попередників не мав, а з таким бюджетом і дурень буде господарювати. Ужгород ремонтують, але і крадуть по-чорному. Та ще й не якісно все роблять, усі тротуари покладені плиткою лівими руками. Нехай Бодя поїде у свій рідний Стрий повчитись, як треба класти плитку!!! До того ж не таку галіму, як в Ужгороді, а кольорову і однотипну. Раджу подивитись на цей райцентр, його чистоту і охайність.
Тому закликаю ужгородців на наступних виборах мера максимально прийти на вибори і обрати достойного!

ужгородець 2018-10-22 / 13:18:01

І ще. Такого бюджета міста не мав жодний його мер, який би паскудний він не був, за 27 років України.
І як ця паскуда Андріїв використала ці кошти знають вже всі. Навіть беззуба прокуратура Гаврилюка, земляка Андріїва, та Ужгородський суд, який випустив цього жулика під заставу.

Як можна підняти місто за ТРИ РОКИ при НОВОМУ бюджеті децентралізації можна РЕАЛЬНО побачити у Хусті, Тячеві.
За Мукачево взагалі мовчу, бо по всім показникам Ужгороду до цього міста, особливо по охайності, як до Луни, перебачте, раком!

Я дуже люблю своє місто, але мушу визнати, що таких, як я, в Ужгороді кожні вибори меншість.
Нас, свідомих ужгородців, на превеликий жаль, менше, ніж циган, люмпену та жополизів, як Читатель, які кожного разу "за гречку" обирають мерами чи просто сторонніх місту людей "призначенців" (Сембер, Ландовський) чи відвертих жуликів (Ратушняк, Погорєлов, Андріїв).

І коли Ужгород стане містом СВІДОМИХ його громадян БЕЗ ГРЕЧКИ та ще й в кризу - мені, поки що, не видно. На жаль.

ужгородець 2018-10-22 / 12:17:07

Марга, ексклюзивні фото Андріїва "лежа", "на колінах" чи "задом вперед" можна відзняти, коли в Ужгород заїзжає мукачівський нардеп-жулик Блюк.

Випадково був свідком такої зустрічі перед одним футбольним матчем. Дуже огидне та жалюгідне видовище, як мер-холоп Ужгорода із "свитою" "зустрічає" свого царя-жулика з Мукачева...(((
Бачили би це прості ужгородці - впевнений, що таких радісних "пасажирів", як Читатель, ну, дуже би поменшало у місті.

Марга 2018-10-22 / 10:24:59
Фото мера у різних ракурсах - сидя, стоя , а де лежа ?

Унгвар 2018-10-22 / 08:07:46
Шановні, вроді і автобуси гламурні, але є одне АЛЕ..... Якщо не полінуєтеся подивіться в інтернеті де мерія Львова закупила для свого комунального транспорту автобуси - у Білорусії! Тому що вони дешевші по всім параметрам і кращі за якістю також по всім параметрам, економніші, комфортніші. Тобто для Львова із багатомільйонним буджетом свої автобуси задорогі, а для Ужгорода - раз плюнути! Так скаже хтощь, що треба підтримувати свого виробника, і т.д., хто так тут напише, то хай купись собі Таврію і попробує поїздити:)
Транспорт треба міняти, ці автобуси це плюс, але за такі кошти можна було купити кращі і в більшій кількості!

Ужгородець-2 2018-10-22 / 06:03:50
Для того, щоб цей транспорт працював для ужгородців, треба не допускати братів Андріївих вмішуватись в його роботу тому,що вони його розвалять як розвалили АТП 12107,або зроблять так, щоб воно працювало на них.

ужгородець 2018-10-21 / 23:39:50

Головне, Читатель, щоб блюковську шістку Андріїва вже нарешті закрили разом із Бабідоричем, щоб Ужгород нарешті вийшов з руїн!

Площа Петефі вже скоро третій рік "будується" цими козлами по пі...дец високий технології "будівництва", розрахованого, зі слів Андріїва, на 2,5 роки!
Коли ці "фахівці" починали свої "експерименти" на Петефі, багато ужгородців знало про "руїни" площі на 2,5 роки? Де на сайті міськ. ради пакет документів на цю "епопею" на Петефі?

Лише завдяки активістам, ця андріївська банда дала інформацію про ПРОЕКТ по Липовій алеї.
Тому, Читателю, зализуй і далі конюхівському базарному баризі, що живе у Сторожниці, платить на общак жуликам Блюка з Мукачева, і ДОЇТЬ РОКАМИ ужгородців(((
Це твій вибір(((

Читатель 2018-10-21 / 21:22:19
А я хвалю не "патрона", который не мой. А хвалю всё то, что в городе начинает появляться. Главное, чтобы активисты не мешали. )))) А то будут мешать - в городе всё будет тормозиться, и делаться кое-как.

Микола 2018-10-21 / 19:46:08
Ну да, конюхівський жополиз "Читатель" хвалить свого патрона що "відновлює то що перед тим знищив"... Саме конюхівські ублюдки знищили комумальний транспорт...

ужгородець 2018-10-21 / 18:22:23
Читатель, ц е у вас некомпетентно, а не в інших.

По 20-у маршруту не договір закінчився, а "перевізник, який його обслуговував, у червні достроково розірвав угоду". Саме тому, що не вигідно працювати в напрямку агонізуючого ринку Андріївих. Тому Андріїви й вирішили продовжитити життя своєму ринковому бізнесу за наш з вами кошт - купивши за бюджетні гроші автобуси і заправляючи їх також коштом бюджету.

І це - корупційна справа.

Читатель 2018-10-21 / 18:05:09
Извините, но таких некомпетентных и высосанных из пальца комментариев, я не встречал! Во-первых, запустили автобусы там, где закончились договора с перевозчиками. А во-вторых, 20й маршрут, прям, "прибыльный" настолько, что дальше некуда!

Далее. Один автобус стоит 200 тыс. долларов. То есть.... Не окупит он себя никогда, при такой рентабельности!

Тромб 2018-10-21 / 17:41:19
Смішно ! Хто знищив комунальний транспорт в Ужгороді ? Брати Андрііви ? Базар Краснодонців це колишня база АТП . От чудо ! 50,0 тис.уе . В місяць . ! Віктор , з ким ти плануешь розбудовувати Закарпаття ? Хабарники !!!!!!

ужгородець 2018-10-21 / 16:19:58
Мер Ужгорода коштом з бюджету запустив транспорт на свій агонізуючий речовий ринок. Якщо це не корупція, то що це?

Ну і до чого тут плачі про відсутність бази, якщо всі знають, що колишній комунальний автопарк опинився в руках Андріївих?

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини