На Закарпатті частка тіньового ринку пального становить від 20 до 50% – прокуратура

Створено спеціальну міжвідомчу групу з протидії нелегальній діяльності АЗС

На Закарпатті частка тіньового ринку пального становить  від 20 до 50% – прокуратура

Сьогодні, 19 жовтня 2018 р. під головуванням заступника прокурора області Олександра Василенка відбулась спільна нарада керівників правоохоронних органів Закарпаття,  за участі запрошених представників органів державного контролю на якій обговорено стан протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у краї.

У роботі заходу участь взяли керівництво Головного управління Національної поліції в області, Управління служби безпеки в області, Головного управління ДФС в області, Управління ДСНС у Закарпатській області, Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та місцеві прокурори.

Також участь взяли представники Управління Держпраці у Закарпатській  області, Головного управління Держспоживслужби в області, Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції та Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області.

Розпочинаючи нараду О.Василенко зазначив, що в державі на ринку нафтопродуктів склалась критична ситуація, пов’язана зі збільшенням кількості нелегальних автозаправних станцій та автозаправних пунктів, яких, за різними оцінками, функціонує понад 1500, частина з яких і на території Закарпатської області. Наразі частка тіньового ринку пального становить від 20 до 50%.

На незаконно діючих станціях реалізовується пальне сумнівної якості, без застосування реєстраторів розрахункових операцій, діяльність здійснюється без оформлення із працівниками трудових відносин та з іншими численними порушеннями законодавства. Окрім того, функціонування нелегальних автозаправних станцій і автогазозаправних пунктів призводить до забруднення земель, атмосферного повітря, створює значні загрози життю і здоров’ю громадян - наголосив Олександр Василенко.

Водночас належних заходів щодо припинення цього тіньового бізнесу, а також виявлення корупційних проявів причетних посадових осіб, органів державної влади та управління, місцевого самоврядування правоохоронними органами не вжито.

"У зв’язку із ситуацією, пов’язаною із появою та постійним збільшенням кількості автозаправних станцій і автогазозаправних пунктів, які функціонують поза межами правового поля, постала необхідність активізувати роботу усіх силових відомств та органів державного контролю, а також виробити додаткові організаційно-практичні заходи з метою протидії цим негативним явищам", - зауважив начальникуправління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Закарпатської  області Іван Косей.

На нараді заслухано інформації керівників присутніх підрозділів контролюючих органів та силових структур щодо забезпечення належної роботи на  даному  напрямі.

Відтак, присутні визначились із створенням міжвідомчої робочої групи з питань протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів та визначили ряд інших спільних заходів, спрямованих на протидію цьому явищу, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

19 жовтня 2018р.

Теги:

Коментарі

Наталка 2018-10-21 / 11:10:20
Той міський прокурор Кириленко сидить такий довольний як Вініпух, наче вже всі злочинні схеми Андрііва розкрив чи ігротеки позакривав. Уже очі йому жиром позапливали від тяжкоі праці.

Сват 2018-10-21 / 10:59:19
Шановні відвідувачі сайту подивіться на костюми на фото і як пишуть дописувачі всі про все знають.Для чого узаконювати заправки щоб платили законно податки, так ім не треба дороги, садочки, школи. Світ зараз грамотний - інтернет в кожній хаті.Тому я особисто бачу проблему у великій міграції, яка йде від часів незалежності люди виїзжають, бо виросли вже діти корупціонерів прийшовши до влади і по другому керувати не хочуть,не можуть і ніколи чесно не здадуть позиції.Пройшли конкурси на посади в судах,прокуратурі, міліції, державних органах управління а хлопці(корупціонери) як жили так і живуть а люди бідніють!

іван 2018-10-20 / 20:21:05
Написана чиста правда. Я не знаю як ще офіційні заправки з драконівськими податками мовчать. Цинізм вищоі марки і це після революцій, змін влади і життя по новому. Люди все це бачать і помали чухають за кордон з кінцями. Скоро буде тупік, хоча куда вже дальше?!

Адміну 2018-10-20 / 14:13:13
Викладіть фото того цілого Олександра Василенка, хай всі бачать і впізнають.

До Василенка 2018-10-20 / 11:16:18
Пане касир, тіньовий ринок пального в області становить всі 70% і ви про це знаєте як ніхто інший. Перестаньте займатися оковтератильством, на дармовому пальному їздити по області збираючи данину їздити осталося не довго. Пора вже вам завчасно сухариками запасатись.

Югік 2018-10-20 / 08:34:09
Вся область знає, що ліві зелені заправки Чубірки Іванка, медведчуківського швагра, який разом із Олександром Василенком і його шефом Гаврилюком Володимиром отримає долю за продаж безакцизного пального! Слава мерзоті!!!

Небайдужий 2018-10-20 / 07:19:41
Фото того Олександра Василенка викладіть, щоб вся область бачила хто працює в обласного прокурора касиром. Сам Василенко і зберає гроші для Гаврилюка з усіх тіньових схем. Це просто цинізм і нарада ця під головуванням прокурорського касира є цинічною.

Кудільчак 2018-10-20 / 07:12:45
Ну і що далі? А то прокуратура не має ніякого відношення до цих нелегальних заправок.

НОВИНИ: Кримінал

19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
» Всі новини