Закарпатський правозахисник просить Порошенка та Гройсмана провести психіатричне обстеження Москаля

Громадський правозахисник та закарпатський учасник Революції Гідності Віталій Грегор надіслав на ім'я президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана скаргу, у якій просить призначити службову перевірку ганебних неетичних дій та вирішити питання щодо відповідності займаній посаді голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Закарпатський правозахисник просить Порошенка та Гройсмана провести психіатричне обстеження Москаля

З-поміж іншого В.Грегор просить направити чинного керівника області на психіатричне обстеження.

Зі слів правозахисника, Г.Москаль з часу свого призначення і «по сьогоднішній день не вжив жодних заходів, потураючи антиукраїнським проявам на Закарпатті».

Йдеться про подане 9 жовтня 2018 року до Г.Москаля звернення , в якому правозахисник просить ініціювати розірвання договорів по бюджетних підрядах із «українофобом» – депутатом Хустської районної ради від «Опозиційного блоку», екс-заступником голови Хустської РДА часів режиму Януковича Віталієм Дулкаєм. Оскільки, цей «горе-депутат В.Дулкай вважає нашу Україну – «териториальным недорозумением», а учасників Революції Гідності – «стадом баранов», – зазначає у своєму зверненні активний учасник Революції Гідності .

В.Грегор зазначає, що окрім зневажливого ставлення як до учасників Революції Гідності, так і до територіальної цілісності України, фірма вищезазначеного депутата здійснює більшість будівельних підрядів на Хустщині, які виконуються за рахунок районного бюджету Хустського району. Тобто, як акцентує правник, «теперішня районна державна адміністрація Петра Порошенка в Хустському районі укладає договори з очевидним українофобом та екс-керівником райдержадміністрації часів режиму Януковича».

Коли ж В.Грегор разом із мешканцями Хустщини, учасниками Революції Гідності, зайшов до Г.Москаля з’ясувати його позицію як щодо цього суспільно-важливого питання, так і ряду інших щодо відновлення законності на Закарпатті, «губернатор», порушуючи всі норми етики та моралі, почав, м’яко кажучи, «посилати» їх і називати «проплаченими». На підтвердження неадекватної поведінки найвищого за посадою в області чиновника В.Грегор надав відеозапис онлайн-трансляції із його сторінки на Фейсбуці (див. із 19:20 хв.)

Обурення Г.Москаля викликав той факт, що активісти вирішили не вдаватися до кулуарних розмов, а зробити зустріч публічною. Тоді як для Г.Москаля є властивим односторонній піар, а не режим відкритих дискусій з громадськістю - з можливістю задавати питання і отримувати відповіді від найнятого громадськістю на роботу чиновника.

При тому, що всі попередники Г.Москаля на посаді голови Заркарпатської ОДА щотижня, по середах, публічно звітували перед громадою Закарпаття в режимі відкритих щотижневих прес-конференцій, Г.Москаль за час свого "губернаторства" не провів жодної такої зустрічі з журналістами.

При цьому неадекватність дій Г.Москаля, який на ключовій державній посаді дозволяє собі спілкуватися з журналістами та відвідувачами ОДА за допомогою матів, вже давно стала притчею во язицех. Останнім часом така неадекватна поведінка вже стала швидше нормою, ніж винятком, наголошують активісти і правозахисники.

Водночас громадський правозахисник звернув увагу президента України та очільника уряду на цинічне ставлення очільника Закарпатської ОДА до державної реформи децентралізації, яку останній вважає «нікчемною» (див. із 12:40 хв.).

Цікавою з точки зору відкритості є зафіксована в оприлюдненому В.Грегором відео і реакція раніше прес-секретаря, а тепер заступника голови Закарпатської ОДА Ярослава Галаса.

16 жовтня 2018р.

Теги: психіатр, Москаль, обстеження

Коментарі

ужгородець 2018-10-18 / 09:25:19

Черничко, звісно, напише Москалю і собі, що вони оба, як екіпаж, і в космос готові полетіти, хоч завтра...)))
Але який лікар-дефектолог (разом із стоматологом!) виправлять хоча би "дикцію Брєжнєва" у Москаля, із погано вставленими передніми зубами його "голівудської посмішки"? Бо поміняти мєнтовську дешеву манеру "вєщанія оракула" Москаля з народом - вже навряд чи комусь вдастся)))

::)) 2018-10-17 / 22:12:32
Москаля направлять на експертизу до старого Черничка, вони порозуміються і вилікуються, Черничко за гроші випише Москалю любу справку.

До Ужгородця 2018-10-17 / 21:46:29
І малий, і старий продовжують доіти людей. Деруть з них останню шкіру один на лікарняних і інвалідностях, інший на кримінальних справах. Купили собі маєток в Угорщині, отримали утлевели, а держава іх винагородила званнями "заслужених". Приклад з них брати потрібно, як пристосовуватись до любоі влади. Спробуйте старого пердуна з посади попросити, як він починає кляузи писати і анонімки, його так ще при КДБ навчили, а він так навчив малого гроші брати і воняти.

ужгородець 2018-10-17 / 20:13:06

Отакої... Не знав, що старий Черничко ще працює у лікарні. Цікаво, а син його, прокурор, ще працює при Гаврилюку, як і при "папєрєдніках"?)))

А, якщо серйозно, то Ужг. лікарня - це комунальний заклад. І навряд там адміністрація держ. посадовці.
Тому, якщо прокурор В.Черничко ще працює, то робота старого Черничка буде задовольняти мерію ще довго)))

не іпайтен мосх 2018-10-17 / 17:06:07
діло в тому що адміністрації мають бути скасовані, якщо е самоврядування, буде головою Москаль чи Івась із полонини, ун буде виконувати побажання Банкової,так що не губернатора треба знімати, а скорочувати апарат, який дублюеться у радах, і голова ради ун же і губер.

Ужгородець 2018-10-17 / 16:19:34
Є ще один полуумний, який у 70 років працює заступником головного лікаря Ужгородськоі лікарні - Черничко В.І., продає тут лікарняні, листки непрацездатності за файні гроші. Уже ледве ходить, не чує добре і не бачить, руки трусяться, але таке доходне місце не може полишити.

ужгородець 2018-10-17 / 15:45:48

Читателю, а ти знаєш ще якогось держ. службовця на 68 році життя у Закарпатті?
При всій повазі до поважного віку чоловіка, це ж вік повного імпотента у повному і переносному значенні.
Якого постійно тягне лише на фестивалі попиячити та полапшити під децу "піплу" свою "бувальщину".

Москаль(Гайфулін) на 68 році у ХХІ столітті щось тямить у Інеті, Скайп-конференціях, соц. мережах? - Чи навряд. А він взагалі доганяє, що Гугл знає в рази більше нього?)))
Який з нього СУЧАСНИЙ менеджер області, який має залучати сюди інвестиції, сучасні технології?

Це обстеження, як на мене, просто бажання молоді привернути увагу до віку губернатора, який почав себе відчувати гуру чи оракулом з любого питання.
Хоча слухати його "спогади" чи коментарі на ТБ із специфічною дикцією старпера (з любого приводу!) просто вже неможливо без сміху.
Брєжнєв, як на мене, коло Москаля (Гайфуліна) просто відпочиває)))

Читатель 2018-10-17 / 12:16:30
Доля правды в статье есть, но...
Этот правозащитник - ГРУБО ПЕРЕШЕЛ ГРАНИЦЫ СВОИХ ПОЛНОМОЧИЙ. Как бы ни было, этого быть не должно. Еще одна причина, почему не должно - Москаля он затронул, а других нет. Не только Москаля нужно обследовать. А сотни других.

до- не іnайтетен мосх 2018-10-17 / 11:17:37
Я з вами АБСОЛЮТНО ЗГОДЕН! Дай Бог ЙОМУ-Ген Ген ЗДОРОВЬЯ..! Шось в нашому житті буває не так,від нас не все залежить.Десь ми і він трохи інодіізрідка в чомусь і помиляється..НО в ЦІЛОМУ-ДОСТОЙНІША ЛЮДИНА,ПАТРІОТ,МУДРИЙ..Кращої КАНДИДАТУРИ НЕМАЄ ПОКИ!Поки ВІН-ДОТИ -ше якась СТАБІЛЬНІСТЬ!Запамятайте ЦЕ! Дай Бог ЗДОРОВЬЯ ГЕН.Ген.Маскалю і далі БУТИ ГОЛОВОЮ ОДА!!

Земляк 2018-10-17 / 11:17:11
Москаль звісно злодій і сепар але в області є ще й прокурор, який має забезпечувати законність, а не кришувати незаконні схеми і розкрадання наших коштів. Чому до нього не ходять правозахисники і не викладають спілкування з ним в Інтернет? Якось дивно

не іпайтетен мосх 2018-10-17 / 10:51:06
представте собі даякого Різака на місті Москаля, і ЗНР вам гарантіровано, тямите 2004рік? дідо пройшов межи каплями і ся не намочив, молодец.Тощо щось не доробляе, так не доробляе вся влада із Киева, а вішати на Москаля усіх псу не варто.

дід 2018-10-17 / 07:22:11
Так давайте петицію відправимо Президенту. Думає найдется 25 тисяч закарпатців, які це старе чмо не сприймають.

ужгородець 2018-10-16 / 23:06:09

Magyar, тебе вже погнали з під іншого посту, як іноземця, який не визнає Закарпаття Україною, що ж ти сюди забився?
З своїм президентом ми самі розберемось, без сусідів.
Будь добрий, май повагу до громадян України, які тут обговорюють внутрішні проблеми.
Тому просто занімій, як законослухняний європеєць у гостях.

І до Віталія. Повністю підтримую Вашу скаргу. Може би її десь зареєструвати на якомусь офіційному сайті, щоб зібрати відповідну кількість підписів? - Я би, наприклад, із задоволенням підписався)

У віці Москаля лікарі давно вже не радять сідати за кермо машини. А тут цілою областю дідо скоро у 68 років керує(((

До речі, лише тепер дізнався, що прізвище Москаль Ген. Ген. взяв у матері. А батько у нього Генадій Хадеєвіч Гайфулін.

Magyar 2018-10-16 / 21:36:36
Я відправив би на обстеження самого Порошенко!

форестер 2018-10-16 / 21:15:20
Питання про психіатричну експертизу Москаля абсолютно на часі. Всі, хто спілкуються з ним останнім часом, твердять про прогресуючу неадекватність.
Не даремно діяльність чиновників обмежено віковим цензом. Бо з часом старі люди перетворюються на маразматиків. Москаль, який незаконно проігнорував це обмеження, якраз став чудовою ілюстрацію наслідків від нехтування законом.

Юрист 2018-10-16 / 21:07:22
Якщо прокурор сволоч то потрібно гнати його у шию, а перед тим до стовпу на Народній

Віталій Грегор 2018-10-16 / 21:05:07
Наталко, ні, я ж мав на увазі що до смітника народної люстрації або на смітник історії ногами))

Наталка Майстренко 2018-10-16 / 20:55:08
Віталій, ти не перебираєш на себе повноваження Господа? Бо "ногами вперед" усе-таки не наш профіль

Юристу 2018-10-16 / 20:52:39
Ми ж неодноразово писали, що Гаврилюк виконує команди виключно свого боса. Правда не знаю, кого з двох - кримінального авторитета чи "Генегального пгокугога". Верховентство права, задачі та функції прокуратури залишаються для нього формальністю і лише на папері. Його дух (верховенства права) Гаврилюку чужий. Пси на службі у системи

Віталій Грегор 2018-10-16 / 20:47:00
Юристу, якраз таки "на контролі" в обласного прокурора і перебувають всі ті справи по розкраданню бюджету. На кришування яких частково вказує Москалем і сам Гаврилюк. Але за наявною інформацією з тих же джерел із правоохоронних органів, вони обоє і в темі, і в долі. Крім того, я неодноразово заявляв публічно що та корупційна гнида Гаврилюк має піти з посади, поки ми його не винесли ногами вперед, тому і дали йому офіційно час на добровільну відставку. Час вже збігає.
Паралельно вирішили звернутись і до Гаранта Конституції і законності в області Гени Москаля, який згідно закону про державні адміністрації повинен контролювати дотримання законності, а не кришувати разом з Гаврилюком, цинічне її порушення і кругову поруку.

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини