Про коригування і зміни до проекту капремонту набережної Незалежності розповіли в Ужгороді (ФОТО)

Про засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міської ради, яке провели напередодні, 2 жовтня, напрацьований із фахівцями додаток до проекту капітального ремонту набережної Незалежності в Ужгороді розповіли сьогодні на прес-конференції в міській раді.

Про коригування і зміни до проекту капремонту набережної Незалежності розповіли в Ужгороді (ФОТО)

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв повідомив, що на містобудівній раді розглянули пропозиції та зауваження громадськості, по кожному пункту завдання на проектування погодили коригування, внесли зміни до проекту завдання на капремонт, календарного графіку виконання робіт. Сьогодні документ підписали директор департаменту міського господарства, головний архітектор міста та керівник підрядної організації.

Богдан Андріїв наголосив: «Я мав уранці розмову з представниками громадськості. Уся інформація щодо капітального ремонту набережної Незалежності, а також копії документів (і власне проекту, і додатку до нього) оприлюднені на офіційному сайті Ужгородської міської ради, є всі необхідні погодження. Наразі немає жодних перепон для реалізації проекту. Підрядник готовий взяти на роботу представника громадськості, який матиме необхідний фаховий рівень, він зможе контролювати кожен етап виконання робіт. Як тільки виникатимуть якісь питання у процесі робіт – будемо одразу обговорювати їх та спільно приймати рішення. Так само ми готові за «круглим столом» обговорити, якими мають бути лавиці, урни, світильники тощо.

Ще раз наголошую: не йдеться про видалення жодного дерева, стару дрібну чеську бруківку закріпимо, виявлену на проїжджій частину бруківку будемо вивчати, але мусимо з’ясувати і в яких роках її виклали, якої вона якості, і на якій площі від усієї набережної викладена, а для цього маємо розпочати роботи на проїжджій частині. Не можна втрачати час, бо почався осінньо-зимовий період, коли погода не особливо сприяє проведенню робіт».

Також міський голова повідомив, що міська рада готова розробити програму, виділити фінансування, залучити громадських активістів, щоби спільно працювати для включення району Малий Галагов до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Головний архітектор міста Олег Боршовський детально розповів про вчорашнє засідання містобудівної ради, неодноразово в ході прес-конференції наголошував, що узгоджений додаток є невід’ємною частиною проекту капітального ремонту набережної. Усі роботи проводитимуть поетапно, з фотофіксацією, з постійним звітуванням. До пішохідної (тротуарної) частини перейдуть тільки після робіт на проїжджій частині і остаточного коригування всіх нюансів.

Керівник товариства «КБК» Ігор Петрик зазначив, що зараз потрібно проводити холодне фрезерування (зняття) асфальту з проїжджої частини. За його словами, ці роботи ніяк не стосуватимуться лип, а в активістів зауваження, в основному, були щодо пішохідної зони. «Ми також проводимо додаткові вишукувальні роботи, будемо по метру знімати плитку, щоб бачити, що під нею. Тому інформую громадськість – подекуди зніматимемо по метру плитки, але це не демонтаж», – наголосив Ігор Петрик.

Підсумовуючи зустріч, міський голова підкреслив: вже враховано всі пропозиції активістів і фахівців щодо змін до проекту. Підрядник несе повну юридичну відповідальність за якість робіт, вартість матеріалів. Міська влада відкрита до діалогу, подальших узгоджень.

03 жовтня 2018р.

Теги: коригування, зміни, капремонт, набережна

Коментарі

ужгородець 2018-10-04 / 11:42:36
Круку

Будьте обережніші з ярликами "купка людей"...
Якби не ця "купка", чорта лисого (Москаля!) Бодя би так "подав", що навіть ВПЕРШЕ пообіцяв вивісити всю ТЕХ. ДОКУМЕНТАЦІЮ на сайт міськ. ради. Та ЮРИДИЧНО записав ПОВНУ відповідальність КБК за виконання цих роботи.
Тому, Крук, я би Вам порадив спочатку ПОДЯКУВАТИ всім небайдужим ужгородцям, які встали на захист липової алеї і дотисли жуликів з міськ. ради.

А тепер по конструктиву. Підтримую Вуву. Однозначно до коріння лип "лізти" краще весною. ОДНОЗНАЧНО.
А 20 млн. грн держ. субвенції - це десь 710 тис. доларів.
Повірте, що Бодя більше витрачає і витратить набагато більше на прокурорів, Москаля та суд по своїй кримінальній справі.

Блюку на общак він платить у рік з Краснодонців ще більше.

Тому, Крук, не журіться Ви цими копійками для Боді у рік ВИБОРІВ.
Знайде Бодя гроші. На все. Будь коли. І аж бігом.

Степан Крук -Вуву 2018-10-03 / 20:36:50
Міськрада - це не тільки Андріїв. Якщо вина його буде доведена - хай відбуває покарання. А місто повинно жити, розвиватися незалежно від порушених карних справ та від хотєлок, чи нехотєлок окремих особистостей. В тому то й сутність громадянського суспільства.

Степан Крук 2018-10-03 / 20:29:29
Вуву! Погодні умови дозволяють тому зволікати не можна. Все інше - від лукавого. А весною не буде за що робити - Київ гроші забере і все залишиться, як є. Тоді активісти - популісти знову будуть звинувачувати владу в бездіяльності. Вже є очевидним, що всі ці дії групки людей мають своєю метою насолити меру,попіаритися. Ці 10-15 чоловік між собою не можуть визначитися хто в них Атаман Гриціан Тавріческий, а хто Попандопуло. "Набка" для них привід для спекуляцій, хоч в їх вимогах було й раціональне зерно. Але влада ці моменти врахувала. Треба розпочинати ремонт під контролем громадськості (ГРОМАДСЬКОСТІ, А НЕ ОКРЕМИХ АМБІЦІЙНИХ ЧЛЕНІВ ГРОМАДИ).

Вуву 2018-10-03 / 20:17:25
А як прходять судові засідання по "носатому конюху" .
Що вже закрили справу "втіхаря" ???
Мужик на робу ходить ... Як ні в чому не бувало. Так наче вже і самойі підозри взагалі не було ... І в суді не вікривали ніякойі кримінальнойі справи. ???
То для чоготоді верещати про "добропорядну" фозикош.
Якщо ми "лохи" і самі даємо йім можливість і далі обкрадати всіх нас.???

Вуву 2018-10-03 / 20:11:39
Не думаю що тепер настав "НАЙКРАЩИЙ ЧАС" до рамонту .
Треба почекати до весни.

Степан Крук -читачу 2018-10-03 / 18:15:19
Все можно зробити грамотно! Влада почула зауваження громадян і врахувала іх. Але не є нормальним, коли групка людей, ігноруючи думку ужгородців, тупо блокує ремонт. Це соботаж! Такі дії нічого загального із критикою влади, громадським опором не мають, бо переслідують особисті цілі амбітних людей. Ремонт потрібно проводити, а активісти мають можливість контролювати якість виконаних робіт. "Набка" - це не та тема на котрій можна попіаритися та заробити девіденти. Якщо роботи будуть проводитися без застосування важкої техніки та з урахуванням рекомендацій фахівців - липам ніщо не зашкодить. Стосовно деребану державних коштів, відношення до мера та методів його керівництва - це окрема тема, котру треба винести за дужки.

Читач 2018-10-03 / 17:14:54
Ну куди ще не йшло..До такогь ще можна прислухатися.Бо здоровий прагматизм має бути..шось може там і треба робити,но ШОБ при цих РОБОТАХ -НЕ ПОШКОДИЛИ КОРІННЯ ЛИП..бо тоді пропадуть липи і Липова Алея.Треба ЩЕ: рекомендації фахівців-біологів УжНУ-в нас ЧУДОВІ ФАХІВЦІ по білогії в УжНУ. А тільки ПІСЛЯ ЦЬОГО так шось і то-ОБЕРЕЖНО коло цих дерев -шось і можна робити..

Степан Крук 2018-10-03 / 16:39:18
Прошу Ужгородців підтримати відкоригований проект та сприяти владі в реконструкції "набки". У цьому проявиться Ваша любов до Ужгорода та ваша громадська позиція! Треба завершувати маштабні ремонти в місті - туристи приїжджають, а в нас, як в воєнному Сталінграді. Не піддавайтеся впливу десятка людей, котрі мають свої меркантильні інтереси блокуючи реконструкцію. Всі їхні доводи - брутальна спекуляція, адже влада прислухалася до їх вимог та внесла відповідні поправки. Не залишмо нашу Набережну на зиму понівеченою. Дякую всім, хто мене зрозумів!

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини