В УжНУ впродовж останніх чотирьох років спостерігається вагоме зростання загальної кількості спеціальностей (ФОТО)

У четвер, 24 травня, відбулося чергове засідання Вченої ради УжНУ.

В УжНУ впродовж останніх чотирьох років спостерігається вагоме зростання загальної кількості спеціальностей (ФОТО)

Серед важливих питань, які були розглянуті - атестаційні та конкурсні справи,  питання про акредитацію нових спеціальностей в університеті, інформація про роботу філологічного факультету та  факультету післядипломної освіти та довузівської підготовки.

Розпочати засідання Вченої ради вирішили з приємного - більше 30 працівників університету отримали почесні нагороди, відзнаки та атестати з рук ректора Володимира Смоланки. Нагородою від ВРУ за особливі заслуги перед українським народом нагороджений декан хімічного факультету Василь Лендьел. Грамотою МОН нагородили декана фізичного факультету Володимира Лазура, подякою МОН - проректора Олександра Рогача.

Надалі в процесі роботи Вченої ради розглянули стан та перспективи розвитку післядипломної освіти в УжНУ. Декан факультету довузівської підготовки та післядипломної освіти Іван Чопей розповів про історію підрозділу з 1991 року, перспективи розвитку та значний внесок факультету у підготовку висококваліфікованих спеціалістів, передусім лікарів. Також Іван Чопей розповів про проблемні питання, які виникають загалом в Україні під час підготовки лікарів-інтернів. 

Наступним питанням розглянули стан та завдання ліцензування та акредитації спеціальностей університету. Проректор Ігор Король розповів про вагоме зростання протягом останніх чотирьох років загальної кількості спеціальностей, зокрема, бакалаврату - із 42 у 2014 до 67 у 2017 році. У спеціальностях ОКР «Магістр» суттєво зріс ліцензований обсяг з 1337 у 2014 році до 3495 у 2015. «Також у ректораті змінено підхід до питання ліцензування, створено відділ з ліцензування та акредитації, який має на меті полегшити роботу кафедр у справі ліцензійних справ» - зазначив Ігор Король.

Декан філологічного факультету Галина Шумицька розповіла про навчальну, наукову та виховну діяльність підрозділу. Протягом останніх 5 років на факультеті було видано 94 навчально-методичних посібників, створена платформа для онлайнового і змішаного навчання Дискурс, проведено 15 наукових конференцій видано понад 20 наукових збірників та 24 монографії.

Щодо розгляду атестаційних справ, то Вчена рада підтримала присвоєння вченого звання професора по кафедрі цивільного права та процесу Сибіллі Булеці, професора по кафедрі пропедевтики внутрішніх хвороб Марії Дербак, професора по кафедрі господарського права Ярославу Лазуру, доцента по кафедрі фізики напівпровідників Антону Когутичу, доцента по кафедрі дитячих хвороб Ользі Пушкаренко, доцента по кафедрі соціології та соціальної роботи Оксані Смук та доцента по кафедрі кримінального права і процесу Ярославу Ступнику.

Крім цього, було розглянуто декілька конкурсних справ, за якими на вакантні посади завідувача кафедри загальної педагогіки вищої школи  було призначено Ірину Козубовську, завідувача кафедри плодоовочівництва та виноградарства Віталія Симочка, та на посаду професора цієї ж кафедри - Олену Савіну.

Наприкінці засідання було прийнято рішення створити в структурі Наукової бібліотеки УжНУ Центр наукометрії та інформаційної підтримки досліджень. Також в складі науково-дослідної частини створений Центр колективного користування науковим обладнанням. 

25 травня 2018р.

Теги: УжНУ, спеціальності, зростання

Коментарі

Толя 2018-05-29 / 11:51:20
Лаура, Доктор та похожі до вас - перестаньте тут пиз*****іти! Якщо ви сознательні громадяни і хочете навести справедливість - пишіть у прокуратуру і вказуйте для общественности конкретно фамілії нарушителів закона! Інакше то виглядить як обична заказуха ужгородського олігарха Ващука, котрий і без УжНУ приватізірував майже пів города!

Семен 2018-05-29 / 10:15:21
Університет мусить враховувати нові виклики, реагувати на запити доби. Звісно, й помилок не уникнути у цьому процесі. Але інакше можна залищитися на обочині процесу. Критика теж потрібна, але вона має бути доброзичлива і конкретна, а не зводитися до тенденційного очорнення. Як і зараз - пишуть про проректорів, а про кого точно - не відомо.

Міша 2018-05-29 / 08:39:01
Не можна узагальнювати все і вся. В університеті за останні роки дійсно багато зроблено, щоб навчання студентів ставало комфортнішим, покращити умови для наукової роботи. Але критикувати це звичайно не робити..

Свiй 2018-05-26 / 10:13:09
Перестаньте! У нас европейский ректор!

таки так 2018-05-26 / 09:44:15
А як можна навчати студентів законності й моралі, коли ти завкафедри, твій син і його жона на кафедрі все заправляють, ще й очолюють профком на факультеті... Де Закон???

Доктор 2018-05-25 / 14:18:29
Дивлюсь на це блюзнiрство i думка гадаю. Що то за Клани де син ,батько, брат займають керiвнi посади! Коли таке було! Коли керiвники тижнями не ходять на роботу! Мiсяцями нiчого не роблять! Демонструють зростання науки!

Лаура 2018-05-25 / 13:04:47
На жаль кількість зовсім не підтверджена якістю. Більше того, гонитва за кількістю нищить класичні спеціальності. Факультети втрачають набори і ліквідовуються колись авторитетні спеціальності. А рапорти ректорату нагадують радянські звіти про вдалі й не завжди реальні досягнення. Шкода, що деякі проректори, прийшовши до влади під революційними гаслами, пустили "кар"єрні" корні й абсолютно відірвані від реалій на факультетах. Навіть на свої факультети не ходять і не відвідують ні засідання кафедр, ні вчені ради факультету. Зате підкилимні справи вирішують у кабінетах і телефоном. Обманщики і популісти...

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини