"Свободівці" в Хустській міськраді заявили про назрівання земельного скандалу (ДОКУМЕНТИ)

До «закритого списку» міської ради введено менше 17 відсотків хустян, які мають пільгові умови, у тому числі учасники АТО. Хустян закликають прийти на сесію

"Свободівці" в Хустській міськраді заявили про назрівання земельного скандалу (ДОКУМЕНТИ)

18 травня 2018 року в Хусті відбудеться сесія міської ради, на якій ключовим питанням порядку денного буде затвердження списків громадян на безкоштовне отримання земельних ділянок. Як повідомив депутат Хустської міської ради, голова фракції ВО «Свобода» Микола Аннишинець, є всі підстави вважати, що до списку претендентів – 578 хустян – не потраплять ті, які роками чекають на ділянку, але чомусь ніяк не можуть її отримати. Обділеними залишаться хустяни, які добросовісно довіряють владі та не підозрюють маніпуляцій.

Річ у тім, що у числі тих, хто претендує на землю під забудову є ті, хто справді її потребує. Обурення викличуть прізвища людей, які подали документи до земельної комісії зовсім недавно.

Микола Аннишинець

М.Аннишинець розповідає, що все почалося ще у 2015 році, коли мерія затвердила Положення «Про умови реєстрації заяв громадян та порядок надання вільних земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва на території Хустської міської ради». В проекті Положення було кілька дивних пунктів, у яких значилося, що претендент на землю повинен подати до мерії разом з пакетом документів довідку про доходи з місця роботи та про наявність на банківському рахунку коштів для будівництва (якщо людина не працює).

На думку депутата, це суперечить здоровому глузду та порушує права хустян. Адже в нашому краї є чимало заробітчан, які не працюють і при цьому не зберігають гроші у банках. Тож фактично вони навіть претендувати на ділянки не могли. Після того, як Микола Аннишинець підняв питання на черговій сесії, написав депутатське звернення, була сформована комісія і, в результаті, ці пункти було вилучено з Положення. 

Сама комісія збиралася всього два рази. Тішило те, що даний пункт та інші пункти цього положення, які явно були спрямовані проти інтересів хустян, усе ж відкинули.
Однак, в Положенні залишився пункт про необхідність заявникам щороку поновлювати пакет документів, що безперечно створює масу нових бюрократичних перепон. Оскільки про нові вимоги більшість хустян могли не знати, депутатами міської ради було прийнято рішення, що міська рада зобов'язана про ці новели, які до речі, повністю суперечать Земельному кодексу України, повідомити громадян письмово.

«Дива не сталося. Мешканців міста так ніхто й не інформує про те, коли саме потрібно поновлювати документи. Міська рада спричинилася до чергового балагану і у списках тих, хто 18 травня може отримати землю під забудову є й такі, хто документи не поновив, і є й такі, хто їх подав зовсім недавно" – зазначає свободівець. 

Депутати фракції ВО "Свобода" Микола Аннишинець, Роман Роман, Наталія Дубчак просили протоколи земельної комісії, але під надуманим приводом їм відмовили. Як виявилося, спершу депутатам-свободівцям повідомили, що це – великий об’єм роботи і для цього потрібен додатковий час (20 днів). У підсумку трьом депутатам з вищою юридичною освітою відмовили з абсурдною відпискою, яка самовільно обмежує законодавчу діяльність депутата місцевих рад: це не компетенція депутатів і вони не повинні контролювати роботу мерії тощо. 

Неодноразово депутати-свободівці зверталися з вимогами:
- надати для ознайомлення хустян повні списки осіб, які бажають отримати земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва на території Хустської міської ради;
- оприлюднити на сайті міської ради, в фойє міськради інформацію про вільні земельні ділянки, які виділятимуться, зокрема - зображень (карт) кварталів, з назвами вулиць та номерами ділянок.
І в цьому їм було відмовлено.

"Списки претендентів на ділянки і інформація про вільні земельні ділянки є закритими для всіх нас", - підкреслює М. Аннишинець. 

Утім 18 травня 578 хустян мають можливість отримати ділянки. Із них менше 17 відсотків тих, хто має їх отримати на пільгових умовах, у тому числі учасники АТО. Заяв нараховується всього 1975. Звісно, на всіх ділянок не вистачить. Але в мерії запевняють, що землю отримають всі…

Тож представники фракції ВО «Свобода» Микола Аннишинець, Роман Роман, Наталія Дубчак закликають хустян прийти у п’ятницю на засідання сесії міської ради і виявити активну громадянську позицію, захистити власні права та інтереси своїх родин.

 

Ірина Гармасій, для Закарпаття онлайн

16 травня 2018р.

Теги: земля, ділянки, Хуст

Коментарі

Хустянин 2018-05-18 / 07:27:56
Землю в Хусті дають тільки по блату, наближеним до мера, я маю першу групу інвалідності, стою на черзі з 2013 року, коли приїзжаю в міську раду кажуть ще не ділили, притому люди наближені до мера хваляться що землю отримали, причому швидко і без проблем. Ось такий корумпований Хуст, Дай Боже щоб їм вже поперек горла стало то злодійство (

Йончі 2018-05-17 / 13:01:31


Перехід на особистості і флуд. Коментар видалено. Адмін


бувший хустянин 2018-05-17 / 12:10:54

А до чого тут, "любиться-не любиться","Свобода" чи "Опоблок", політика взагалі? Є порядність і прозорість влади перед громадянами.

Опублікуй на сайті міськ.ради ВСЮ інформацію по вільні земельні ділянкам та ВСЮ ЧЕРГУ по списку.І все.
В чому проблема? Хто проти цього, "Дені"? Думаю, лише ті, що щось мутять.

Дені 2018-05-17 / 11:31:39
Аж би ко ділив усеся найдут оти куму не будеся любити.Свободі аж не любится най голосує проти,а не чинит ціркус. У туй свободі неє вариських хиба правнуки їм будут хуськими.
,

Голос Хуста 2018-05-17 / 10:57:27


Флуд і перехід на особистості. Коментар видалено. Адмін


бувший хустянин 2018-05-17 / 10:04:29

Ось і спалився В.Кащук на рівному місці. Відомо, що М.Аннишинець його не самий грамотний колишній заступник із великим шлейфом земельних скандалів, навіть на власній вулиці, де він мешкає.

Але ж Н.Дубчак - сильна адвокатесса. Відписуватись по-тупому з нею - це публічно ганьбитися на всю Хустщину точно.
Навіщо, пане Кащук?
Невже ті "ліві" копійки варті репутації міста Хуста, яка йшла стрімко вгору на всю Україну?
"Свобода" ж має своїх галасливих депутатів у ВР?
І до Н.Дубчак вони дослухаються точно - це ж юридично готовий депутатський запит!

Віталій Грегор 2018-05-17 / 01:12:14
невігласи у владі Хуста! починається перший документ-відповідь виконкому міськради із дибільної помилки - "депутата.. Хустської міської ради", так кому надається відповідь -депутатам, депутату чи кому?
По-друге, при чому там посилання секретаря ради на ЗУ "Про доступ до публічної інформації", якщо на депутатів поширюється окремий спецзакон і термін відповідно 10 днів.
По-третє, яке має право секретар ради оцінювати що є компетенцією депутата чи ні, не надаючи запитувану інформацію, що є однозначно перешкоджанням депутатській діяльності і карається ст.351 ККУ, хоча вараховуючи яка свавільна на Хустщини правоохорона система і в області вцілому, толку буде лише після зміни влади

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини