Суд в Ужгороді став на бік правозахисника, котрий назвав владу Хустщини "баригами" (ФОТО)

Сьогодні Ужгородський міськрайонний суд залишив без руху позов Хустської районної ради про «захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації", яка подала в суд на громадського правозахисника та блогера Віталія Грегора за публікацію в Фейсбуці, де він назвав владу баригами.

Суд в Ужгороді став на бік правозахисника, котрий назвав владу Хустщини "баригами" (ФОТО)

Про це Закарпаття онлайн повідомив особисто Віталій Грегор.

З його слів, "Підставою такого рішення є те, що райрада не сплачувала судовий збір за позов, а замість неї, всупереч закону, заплатив власні кошти її голова Юрій Іванчо, який по суті ввів в оману суд, написавши, що судовий збір сплатила рада,  додавши квитанцію з неправдивими відомостями. Більше того голова райради звернувся до суду одноособово, оскільки райрада не приймала відповідного рішення про звернення до суду, що свідчить про перевищення Ю.Іванчо своїх повноважень з метою захистити свій приватний інтерес в цій справі".

Відтак суддя Тамаз Деметрадзе надав 10 днів владі Хустщини усунути недоліки і якщо цього не буде зроблено, то залишить їх позов без розгляду.

"Районна влада мотивує свій позов тим, що я  своїми такими публікаціями на Фейсбуці  намагаюся «дестабілізувати обстановку у Хустському районі», порушив їх "право на недоторканість ділової репутації" що вони не «БАРИГИ». Тому просять суд зобов’язати мене спростувати як недостовірну мою публікація на Фейсбуці з текстом «Хустська райрада з баригою Іванчо на сесії зараз роздерибанила 3,5 млн., а людям на зарплату -0». Ще й просять зобов’язати мене поширити це спростування на особистих сторінках у ФБ десятків осіб, які підтримали мій пост і поширили цей допис, що юридично не можливо, оскільки це буде втручанням в приватне життя цих осіб. Я подав до суду заперечення, оскільки вважаю цей позов безпідставним та намаганням в такий цинічний спосіб  «закрити рот» всім хто критикує владу, посягаючи на наші основоположні конституційні права на свободу слова і вільне поширення своїх думок. Водночас я обґрунтував чому назвав їх «баригами» і що вони дійсно «дерибанять» бюджетні кошти.  Зокрема зазначив, що загальновідомим фактом була заборгованість по виплаті заробітної плати технічним працівникам загальноосвітніх закладів по всій Закарпатської області у вересні-грудні 2017 року, зокрема на Хустщині, коли сотні працівників не отримували взагалі свої мінімальної зарплати в 3200 грн", - розповів Віталій Грегор.

При цьому зааужив, що станом на 01.11.2017 р. по Хустському району заборгованість по заробітній платі становила понад 5 млн. грн. Але не зважаючи на це, в порушення Бюджетного кодексу України, Хустська районна рада неодноразово на своїх сесійних засіданнях спрямовувала не всі наявні кошти на погашення цієї заборгованості як захищених видатків місцевого бюджету. Більше того, районна рада фактично визнала, що на своїй сесії 12 грудня 2017 р. із наявних надпланових доходів в  3 544 330 грн., спрямувала на погашення заборгованості лише 2,8 млн. грн., а на інші непершочергові потреби 680 тис. грн.

Крім того, депутатом Хустської районної ради Петром Пригарою на сесії 12 грудня вносилась логічна пропозиція направити всі ці надпланові надходження на  оплату техпрацівникам (погашення заборгованості), однак вона не була підтримана більшістю голосів райради, в тому числі і її головою Іванчо Ю.О.

Більше того, не зважаючи на те, що станом на початок лютого 2018 року технічні працівники районної освіти не отримали своєї мінімальної відпрацьованої заробітної плати (3200 грн.) за грудень 2017 року.

"Але це не завадило, нарахувати голові районної ради Іванчо Ю.О. отримати за грудень 2017 року заробітну плату понад 50 тис.грн., а його заступнику Калиничу М.М. - 46 тис.грн. Тому я вважаю достовірними свої публікації, що ця влада – «бариги» і обґрунтованими висновки, що районна рада Хустщини «роздерибанила» і продовжує далі грабувати місцевий бюджет, тобто людські гроші", - підсумовував В. Грегор.

 
 
01 березня 2018р.

Теги: суд, правозахисник, бариги

Коментарі

до Іванчу 2018-05-17 / 01:08:53
які ще нафіг розяснення? ви такий же юрист як і той недолугий Іванчо. Є закон про судовий збір, прочитайте уважно, а потім пишіть хто і що має право

Іванчу 2018-03-05 / 09:25:51
Сміло оскаржуйте. Деметрадзе порушив ваше право на доступ до правосуддя. Будь хто може сплатити судовий збір! Читайте розяснення...

Микола 2018-03-04 / 18:21:56
а міліція є в Хусті?? і чому мовчить керівник області Москаль? чи він лише фестивалі проводити вміє. такого злодійського безвладдя давно не було на Закарпатті

Вуву 2018-03-02 / 04:43:24
От іванчо нарахували зарплату в 50.т. в місяць ... І гроші знайшлись А от як тех.працівникам мінімалку ... То вже нема.
То чого ці люди колективно чи осібно не подають в суд на іванчо ?
Та його суку треба закидати позовами ... Так щоб він кожен дегь в суд бігав ... А йому за це зарплату ненараховували ... А щей віднімали гроші за пропуски робочих днів.
Всяке зло повинно бути покарано тим самим методом.
І це є і найкраща і найсильніша відплата.

Степан Крук 2018-03-01 / 23:00:14
Я собі уявив, як хустські депутати по гривні підуть перераховувати судовий збір, а потім ті квітанції відносити до суду... Те, що вони бариги -загально відомий факт і судового підтвердження не потребує. Тим паче спростування. Сам факт судового позову говорить про те, що там голова клоун, котрому більше нема чим зайнятися

Лохи у владі 2018-03-01 / 22:53:04
Вони не бариги , а долбойоби , які отримуючи такі гроші навіть позов не вміють подати

Микола 2018-03-01 / 20:00:10
Може вони образились що Віталій применшив їх статус бо вони не бариги а злодії! Мало того шо людям неплатять мінімальні ті копійки в 3 тис.грн, а собі зарплату виписують по 50 тис?? Гнати в шию таку владу. Також важаю їх баригами хай подають і на мене суд

12345 2018-03-01 / 18:30:07
Йсе видно лиш у нас голова райради навіть позов неваловшен подати. А Калинича і Павлія давно пора щемити, но сим хлопам недовго лишилося до їхнього кунця!

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 11
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини