На Закарпатті з офіційним візитом перебуває делегація округу Верхня Франконія Німеччини (ФОТО)

Серед членів делегації: д-р ГюнтерДенцлер, голова Окружних зборів Верхньої Франконії,проф. Манфред Вольферсдорф, маг. Вальтер Ретцель-Кюрцдьорфер, Хрістіан Порш, прес-секретар округу Верхня Франконія і обʼєднання «Закарпаття-Оберфранкен», Кай Уффманн, дипломований психолог.

На Закарпатті з офіційним візитом перебуває делегація округу Верхня Франконія Німеччини (ФОТО)

Сьогодні, 21 листопада, голова облради Михайло Рівіс прийняв делегацію у своєму робочому кабінеті, де у теплій дружній атмосфері сторони  обговорили актуальні питання співробітництва та його перспективи. Після чого відбувся активний обмін думками. 

Відтак у в малому залі  ОДА  в рамках візиту відбулася офіційна зустріч із делегацією округу Оберфранкен ФРН, яку очолив голова Окружних Зборів області Верхня Франконія д-р Гюнтер Денцлер,а також презентація реалізованого проекту «Підвищення кваліфікації лікарів та психіатрів із Закарпатської області».

Під час заходу Гюнтеру Денцлеру було вручено високу відзнаку – нагрудний знак «За розвиток Закарпаття». Михайло Рівіс також вручив грамоту облради та цінний дарунок за вагомий особистий внесок у соціальний розвиток Закарпаття та активну громадську діяльність із розвитку транскордонної співпраці професору, доктору медицини, Dr.h.c. Манфреду Вольферсдорфу та магістру наук Вальтеру Ретцель-Кюрцдьорферу.    

Валентина  Гнасюк-Терлецька детально розповіла про започаткований у 2015 році проект з метою підтримки закарпатських фахівців, яким надавалась різностороння допомога. Та повідомила, що в наступному році  Закарпаття може отримати грант до 50 тисяч євро з цієї тематики.

Згадувалось зародження та перші етапи співпраці у сфері охорони здоров’я  між Закарпатською областю та округом Оберфранкен Федеральної землі Баварія , яка розпочата в 1995 році зв’язками релігійних громад, що відтак переросла у тривалу співпрацю регіонів у галузі медицини, зокрема, психіатрії.

Протягом взаємних візитів з 2006 року по 2015 гості ознайомлювались з роботою обласних психіатричних лікарень м. Берегово, с. Вільшани, облнаркодиспансеру, відвідали психіатричні амбулаторні служби  в містах Ужгород, Мукачево, Тячів. У ході зустрічей обговорювались також питання розвитку медичних послуг в умовах економічної кризи, налагодження співпраці між психіатричними закладами.

Спеціалісти з нашої області неодноразово проходили стажування у психіатричній клініці Байройта округу Оберфранкен, ознайомлювались з досвідом роботи європейських колег,  відвідували центр денного перебування пацієнтів, дитячий денний стаціонар, лікувально-трудову майстерню, гуртожиток та будинок інвалідів для пацієнтів з психічними розладами. Набутий досвід надав змогу впровадити ерготерапію  в роботу психіатричних лікарень, ефективніше проводити  заходи з реабілітації пацієнтів з психічними розладами.

Цьогоріч відділом міжнародних зв’язків, технічної допомоги та протоколу виконавчого апарату Закарпатської обласної ради спільно з партнерським регіоном Верхня Франконія (ФРН) підготовлено проектну заявку «Підвищення кваліфікації лікарів, а також психіатрів із Закарпатської області» та подано на конкурс програми «Пакет швидкого запуску – Україна» проекту «Партнерство з містами України» німецького некомерційного товариства «EngagementGlobal»/Сервісної служби «Громади в єдиному світі», що діє за дорученням та фінансової підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Згадувалось і те, що у рамках проекту 6-11 серпня 2017 року відбулося стажування закарпатських лікарів та психологів, які  працюють із категорією пацієнтів з числа учасників АТО, у окружній клініці Байройта (ФРН). А 28 вересня ц.р. відбулася потужна міжнародна конференція для широкого кола фахівців Закарпаття (психологів, психіатрів, сімейних лікарів) «Актуальні питання діагностики, терапії та реабілітації посттравматичних стресових розладів». Гості відмітили, що ними за результатами проекту розроблені методичні рекомендації щодо діагностики, терапії та реабілітації пацієнтів із посттравматичним стресовим розладом, у тому числі військовослужбовців-учасників АТО, які будуть поширені у медичних закладах Закарпаття відповідного профілю. 

Тож нинішня презентація методичних матеріалів, яку провели проф. М. Вольферсдорф,маг. В. Ретцель-Курцдьорфер, однозначно стане в пригоді нашим фахівцям.

Далі гості відповідно до програми перебування на Закарпатті відвідали КЗ «Обласний госпіталь ветеранів війни» та Закарпатський обласний наркологічний диспансер- усе на відповідному рівні, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

21 листопада 2017р.

Теги: делегація, округ, Німеччина

НОВИНИ: Соціо

17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
» Всі новини