В Ужгороді говорили про спільний українсько-угорський проект будівництва сміттєсортувального комплексу на Закарпатті (ФОТО)

Сьогодні, 3 жовтня в обласній раді відбулася робоча зустріч з підготовки спільного українсько-угорського проекту будівництва сміттєсортувального комплексу з полігоном твердих побутових відходів у с. Яноші Берегівського району .

В Ужгороді говорили про спільний українсько-угорський проект будівництва сміттєсортувального комплексу на Закарпатті (ФОТО)

Угорську сторону представляли: голова загальних зборів Саболч-Сатмар Березької області (Угорщина), голова ЄОТС ТИСА Оскар Шестак, директор ЄОТС ТИСА Андреа Сабоне Цап, виконавчий директор Агенції регіонального розвитку Саболч-Сатмар Березької області Ус Іллеш, виконавчий директор товариства з обмеженою відповідальністю з охорони навколишнього середовища та поводження з твердими побутовими відходами (Угорщина)  Ебергардт Габор, голова угорсько-української торгово- промислової палати  Кото Дьордь та ін.

Участь у зустрічі взяли: в.п.голови облради Йосип Борто, керуючий справами  виконавчого  апарату облради Юрій Гузинець, заступник директора ЄОТС ТИСА  (Україна)  Юдіта Євчак, проектний менеджер ЄОТС ТИСА  Данч Кароліна, директор КП АРР «Закарпаття» Михайло Данканич, голова Берегівської райради Йосип Шін, голова Берегівської РДА Іштван Петрушка, заступник Берегівський міського  голови Орос Гейза, представники державної податкової інспекції, земельного кадастру, архітектури, митниці  та ін..

Йшлося про те, що, враховуючи наявність відкритого конкурсу Євросоюзу щодо фінансування проектів у галузі охорони навколишнього середовища та щирі наміри  двох областей брати спільну участь у програмах транскордонного співробітництва Європейського Союзу,  є можливість подати заявку на перше коло  конкурсу Програми ENI CBC 2014-2020 Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна для отримання гранту.

Присутніх детально ознайомили із даним проектом. Його історія почалася на  цьогорічній травневій зустрічі  голови загальних зборів Саболч-Сатмар Березької області (Угорщина) Оскара Шестака та делегації Закарпатської облради, очолюваної Михайлом Рівісом, що взяла участь у  чергових загальних зборах Європейського об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА. Тут уперше було заявлено про доцільність будівництва такого заводу на Закарпатті. Оскільки, як зазначив тоді М.Рівіс,  після кожного паводку сміття «експортуються» із Закарпаття до Угорщини. Для початку пропонувалися Берегівський, Тячівський та Ужгородський райони, аби якнайшвидше вирішити проблему зі стихійними сміттєзвалищами та їх утилізації.

Після того сторони провели на різних рівнях ще декілька робочих зустрічей. Буквально два тижні тому керуючий справами виконавчого апарату облради Ю.Гузинець разом із делегацією предметно вивчали це питання на робочій зустрічі у Кішварді, Угорщина. 

За результатами зустрічі, ЄОТС ТИСА уповноважено подати відповідний проект до вищезгаданого конкурсу для  здобуття гранту для фінансування проекту. А тим часом буде узгоджено позиції щодо потенційних можливостей спільної реалізації цього проекту та підготовлено Дорожню карту, яка допоможе дійти до спільного знаменника, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

03 жовтня 2017р.

Теги: завод, проект, будівництво

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини