Закарпатські податківці беруть участь у семінарі-нараді в Івано-Франківську

В Івано-Франківську відбулось відкриття семінару для платників податків західних областей та всеукраїнської наради з керівниками підрозділів масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян органів державної податкової служби

Закарпатські податківці беруть участь у семінарі-нараді в Івано-Франківську

14 грудня 2007 року у приміщенні конференцзалу обласної державної адміністрації у м. Івано-Франківську відбулось відкриття спільного семінару-наради ДПА України та Всеукраїнської громадської організації „Асоціація платників податків України” на тему „Особливості сплати основних видів податків юридичними особами – суб’єктами господарювання”. На семінар були запрошені близько 400 платників податків з 8 західних областей України, а саме Івано-Франківської, Волинської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Рівненської, Хмельницької та Чернівецької областей.

На семінар були також запрошені керівники підрозділів масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян регіональних державних податкових адміністрацій.

Із вступним словом до учасників заходу звернулися Перший віце-президент АППУ Василь Матійчик, директор Департаменту масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА України Віктор Косарчук та голова ДПА в Івано-Франківській області Михайло Смачило.

Привітав гостей Прикарпаття також і голова облдержадміністрації Микола Палійчук.

Діяльність Асоціації тісно пов’язана  з роботою органів податкової служби.

Відтак, налагодження ще більш конструктивної та плідної співпраці між платниками податків та податківцями залишається основним пріоритетом сьогодення, зазначив у своєму виступі Перший віце-президент АППУ Василь Матійчик.

Тому виникає нагальна необхідність у постійному діалозі податківця та платника податків в атмосфері двосторонньої довіри та прозорості.

«Основною стратегією в діяльності податкової служби нині і є зміцнення партнерських відносин з платниками податків», – підтримав Василя Матійчика директор Департаменту масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Віктор Косарчук: «Підтвердженням розуміння обома сторонами необхідності подальшої співпраці і є сьогоднішня зустріч.

Однак, труднощі у роботі все ж виникають. Наразі в сфері оподаткування діє близько 2 тисяч  нормативно-правових актів, окремі з яких не завжди є узгодженими, відтак виникають суперечності у їх трактуванні.

Проте прийняття Податкового Кодексу багато в чому вирішить існуючі проблеми, насамперед, вдасться уникнути подвійного тлумачення існуючого законодавства. А це зробить механізм сплати та нарахування податків більш прозорим та ефективним.

Безперечним  прогресом у співпраці між платниками податків та податківцями стало запровадження  податкової звітності, податкових накладних та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді», – завершив думку Віктор Косарчук.

Під час конференції члени Асоціації  активно дискутували на тему вдосконалення податкового законодавства. Зокрема, платники податків пропонують  дещо спростити саму форму подання податкової звітності. До прикладу, звітність щодо сплати за забруднення навколишнього середовища, комунального податку, транспортного збору, та плати за землю об’єднати в один, менш форматний та уніфікований звіт.

Також  Правління обласної  Асоціації вважає, що ведення спрощеного бухгалтерського обліку та звітності,  введення єдиного податку є надзвичайно корисним і перспективним стимулом розвитку  малого та середнього бізнесу.

Загалом, в ході семінару у платників податків виникало чимало запитань до лекторів, на кожне з них вони отримали ґрунтовну відповідь.

Зокрема, про особливості обчислення й сплати податку на прибуток  поінформувала учасників заходу директор Департаменту податку на прибуток та інших податків і зборів (обов’язкових платежів) ДПА України Наталія Хоцянівська, на питаннях щодо оподаткування землі детально зупинилася начальник відділу адміністрування платежів за землекористування та місцевих податків і зборів Департаменту податку на прибуток та інших податків і зборів (обов’язкових платежів) ДПА України Катерина Гривнак.

Тетяна Добродій – начальник відділу Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПА України розглянула актуальні питання оподаткування доходів фізичних осіб, а Ганна Білоцерківська – заступник директора департаменту - начальник відділу удосконалення законодавства та методології Департаменту податку на додану вартість ДПА України наголосила на основних проблемах, що виникають при сплаті, а особливо при  відшкодуванні податку на додану вартість.

У той же день відбулась нарада з керівниками підрозділів масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян регіональних державних податкових адміністрацій. З доповіддю про результати діяльності підрозділів у 2007 році та головних завданнях на наступний рік виступив директор Департаменту масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА України Віктор Косарчук.

Керівники підвідомчих підрозділів регіональних державних податкових адміністрацій обговорили шляхи підвищення ефективності обслуговування платників податків, розгляду звернень громадян, забезпечення конструктивної співпраці з громадськими організаціями та  визначили основні пріоритети у своїй діяльності на 2008 рік.

Особлива увага була приділена питанням співпраці органів державної податкової служби з регіональними відділеннями державного підприємства „Інформаційно-видавничий центр ДПА України”. Директор підприємства Ігор Сарновський акцентував увагу учасників наради на необхідності продовження ефективної роз’яснювальної роботи з платниками податків, пропаганди офіційного видання ДПА України – журналу „Вісник податкової служби України”.

"Бріз"
15 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини